Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Impossible is nothing!

Impossible is nothing!
Τρίτη, 11 Δεκεμβρίου 2018 - 17:40
Αρθρογράφος: Παύλος Σαχτούρης
ΠΑΥΛΟΣ ΣΑΧΤΟΥΡΗΣ

Η νίκη απέναντι σε μια ιταλική ομάδα είναι εκ προοιμίου δύσκολη υπόθεση και αποστολή. Πόσω δε μάλλον να νικήσει ο Ολυμπιακός τη Μίλαν με 2-0 ή 3-1 ή με τρία γκολ διαφορά! Αλλά στο ποδόσφαιρο όλα γίνονται. Γι’ αυτό προσφέρει συγκινήσεις. Γιατί μια ομάδα, σε 90 λεπτά, μπορεί να κάνει το παραμικρό απέναντι σε μια άλλη, εάν δεν υπάρχουν εξωγενείς παράγοντες να αλλάξουν τα δεδομένα. Εάν δεν υπάρχει στον αγωνιστικό χώρο ένας Τζήλος, ένας Ευαγγέλου, ένας ανίκανος διαιτητής που δεν βλέπει ούτε αυτά που κάνουν... μπαμ! Όταν ένα ματς διεξάγεται επί ίσοις όροις, τίποτα δεν είναι απίθανό. Όλα μπορούν να συμβούν.

Ας γυρίσουμε το χρόνο πίσω. Πριν από 4 χρόνια και 9 μήνες... Τότε που ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης», για τη φάση των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ. Σε ένα ματς που η νίκη ήταν κάτι που μπορούσε να έρθει για τους «ερυθρόλευκους». Αλλά πριν τη σέντρα και με το χέρι στην καρδιά... Για απαντήστε! Πόσοι περιμένατε να τελειώσει το ματς με σκορ 2-0; Πάρα πολλοί λίγοι, αλλά έγινε. Στο ποδόσφαιρο, μέσα στον αγωνιστικό χώρο, τίποτα δεν αποκλείεται. Βέβαια, αυτή τη φορά απέναντι στον Ολυμπιακό δεν είναι μια αγγλική ομάδα, αλλά μια ιταλική.

Μια ομάδα από μια χώρα που ξέρουν πολύ καλά τι σημαίνει σκοπιμότητα και πώς να την πετύχουν. Μια βαριά φανέλα στην Ευρώπη, η δεύτερη σε κατακτήσεις του Τσάμπιονς Λιγκ! Αυτή είναι η Μίλαν. Με την αξία της στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο να αγγίζει τα 500.000.000 €. Αλλά είναι ένα ματς. Ένας «τελικός» για τον Ολυμπιακό. Ένα ματς που μπορεί να αλλάξει όλη την ιστορία αυτής της χρονιάς. Δύσκολη υπόθεση η νίκη, το ξέρουμε όλοι καλά.

Σάμπως δεν ήταν επίσης πριν από μερικά χρόνια στο Καραϊσκάκη, όταν ήρθαν την ίδια σεζόν η Ατλέτικο Μαδρίτης και η Γιουβέντους; Αλλά ο Ολυμπιακός νίκησε με 3-2 και 1-0, αντίστοιχα. Αυτό έγραψε η ιστορία. Και τώρα είναι μια ακόμα πιο μεγάλη πρόκληση. Ο κόσμος του Ολυμπιακού εξάντλησε τα εισιτήρια και το γήπεδο θα «βράζει» την Πέμπτη το βράδυ. Λένε πολλοί πώς σε αυτό το επίπεδο δεν παίζει... μπάλα ο κόσμος. Λάθος κάνουν! Παίζει στο Καραϊσκάκη! Δίνει τεράστια ώθηση στους «ερυθρόλευκους» και βάζει ακόμα πιο δύσκολα στον εκάστοτε αντίπαλο.

Η Μίλαν είναι μια πολύ δυνατή ομάδα, αλλά όχι ανίκητη. Έχει και αυτή τα θέματά τους, «νεκρά» διαστήματα μέσα στο ματς όπως φάνηκε στα προηγούμενα στον όμιλο. Αυτό ισχύει και δεν αλλάζει. Πάθος και δίψα για διάκριση υπάρχει. Πίστη υπάρχει! Θέληση υπάρχει! Την τύχη με το μέρος του χρειάζεται να έχει ο Ολυμπιακός την Πέμπτη το βράδυ. Να τον πάει λίγο η άτιμη η μπάλα που τόσες φορές του έχει γυρίσει φέτος την... πλάτη. Και επειδή μιλάμε για ποδόσφαιρο, το σίγουρο είναι ένα.

Impossible is nothing!

Διαβάστε επίσης

Την ΙΣΤΟΡΙΑ την γράφουν ΘΡΥΛΟΙ!

Την ΙΣΤΟΡΙΑ την γράφουν ΘΡΥΛΟΙ!

Ο Παύλος Σαχτούρης σχολιάζει πώς στο κατάμεστο «Γ. Καραϊσκάκης» και τον Ολυμπιακό έχουν υποκλιθεί μεγάλοι αντίπαλοι. Γιατί να μην μπει και η Μίλαν στη λίστα;