Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ο «πόλεμος» συνεχίζεται, μόνο μια... μάχη χάθηκε!

Ο «πόλεμος» συνεχίζεται, μόνο μια... μάχη χάθηκε!
Παρασκευή, 11 Ιανουαρίου 2019 - 01:32
Αρθρογράφος: Παύλος Σαχτούρης
ΠΑΥΛΟΣ ΣΑΧΤΟΥΡΗΣ

Μια ακόμα «διαβολοβδομάδα» στην Ευρωλίγκα, ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να κάνει το «δύο στα δύο», αλλά παραμένει ως μια από τις πιο πετυχημένες ομάδες στις διπλές εβδομάδες. Πάλεψε όπως μπορούσε στη Μαδρίτη, δύο 24ωρα μετά το ματς με την Μπασκόνια που κρίθηκε στην παράταση, χωρίς τον Μιλουτίνοφ, απέναντι στην ομάδα με την πιο «γεμάτη» φροντ λάιν στην Ευρώπη, η οποία ήταν υπερβολικά εύστοχη στο τρίποντο! Και τι μένει από αυτό το ματς; Πολλά και σημαντικά.

Ο Ολυμπιακός πάλεψε. Με τον εξαιρετικό Σπανούλη που τελείωσε το ματς με 12 πόντους και 11 ασίστ. Με τον Μπόγρη που έδειξε για μια ακόμα φορά πώς και μπορεί να βοηθήσει και πώς δεν είναι απλά ένας παγκίτης, αλλά ένας πολύ χρήσιμος παίκτης, καθώς απόψε είχε 12 πόντους (6/6 δίποντα). Αλλά όταν η Ρεάλ τελειώνει το ματς με 56,5% στο τρίποντο, την καλύτερή της φετινή επίδοση στην Ευρωλίγκα, δεν είναι και τόσο εύκολο για μια ομάδα να την αντιμετωπίσεις.

Αυτό είναι το ένα σκέλος του ματς... Σε κάτι ακόμα που θέλω να σταθώ είναι στην έλλειψη σεβασμού απέναντι στον Ολυμπιακό. Σε ένα ματς που παίζουν δύο από τις τέσσερις ομάδες της πρώτης τετράδας στη βαθμολογία, που η μία παίζει επιθετική άμυνα συνεχώς, να έχει μόλις 13 φάουλ και ο Ολυμπιακός να έχει 21! Και μόλις 4 βολές για τους «ερυθρόλευκους», τις λιγότερες τους φέτος στην Ευρωλίγκα! Να το δούμε κι αυτό γιατί ήταν ένας παράγοντας του ματς.

Τίποτα, όμως, δεν έχει τελειώσει ακόμα... Φτάσαμε στο 60% της διοργάνωσης, με τον Ολυμπιακό να έχει πλέον ρεκόρ 11-7. Στην 5η θέση της βαθμολογίας, 12 ματς πριν το φινάλε της κανονικής περιόδου. Έχει ακόμα δρόμο η διοργάνωση με την ομάδα του Μπλατ να έχει ακόμα 6 ματς εντός και ισάριθμα εκτός έδρας, αντίστοιχα. Η σειρά των αγώνων του: Κίμκι εντός (17/01), Φενέρμπαχτσε εκτός (24/01), Μπαρτσελόνα εντός (31/01), Μακάμπι εκτός (07/02), Εφές εκτός (21/02), ΤΣΣΚΑ εντός (01/03), Μπούντουτσνοστ εκτός (08/03), Αρμάνι εκτός (14/03), Μπάγερν εντός (19/03), Γκραν Κανάρια εκτός (21/03), Ζαλγκίρις (29/03) και Νταρουσάφακα (05/04) εντός έδρας...

Εάν το δούμε το πρόγραμμα σε συνάρτηση με τη βαθμολογία, τα επόμενα έξι ματς είναι όλα «φωτιά» για τον Ολυμπιακό και θα κρίνουν τη θέση που θα καταλάβει με την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου. Το θέμα είναι πώς μπορεί να τερματίσει μέσα στην πρώτη τετράδα. Είναι αυτό εφικτό, αλλά έχει δρόμο η σεζόν. Τώρα το μυαλό στον Προμηθέα, για να περάσουν οι «ερυθρόλευκοι» την Κυριακή από την Πάτρα και μετά Κίμκι για να επιστρέψουν στις νίκες και στην Ευρωλίγκα.

Υ.Γ. Ο Ολυμπιακός θα ανταμώσει ξανά με τη Ρεάλ φέτος. Αυτό θα γίνει στο Φάιναλ 4. Τώρα εάν θα είναι ημιτελικός ή τελικός, θα το δούμε τότε. Με τη σημαντική παράμετρο πώς τότε θα έχει και τον Μιλουτίνοφ στο ρόστερ του. Κι εκείνο το ματς θα είναι μια άλλη ιστορία.

Διαβάστε επίσης

Το σήμα στην καρδιά!

Το σήμα στην καρδιά!

Ο Παύλος Σαχτούρης βγάζει το... καπέλο στον Κώστα Παπανικολάου, τον παίκτη που κάνει τα πάντα. Κι όταν χρειάζεται, παίρνει την ομάδα πάνω του...

Ποδαρικό με... γλέντι στο Παλέ!

Ποδαρικό με... γλέντι στο Παλέ!

Ο Παύλος Σαχτούρης γράφει για το πάρτι του Ολυμπιακού που έκανε ποδαρικό με το... δεξί στο νέο έτος και υποκλίνεται στον γίγαντα Μιλουτίνοφ.