Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Gute nacht Bayern, buenos dias Gran Canaria!

Gute nacht Bayern, buenos dias Gran Canaria!
Τετάρτη, 20 Μαρτίου 2019 - 00:46
Αρθρογράφος: Παύλος Σαχτούρης
ΠΑΥΛΟΣ ΣΑΧΤΟΥΡΗΣ

Αυτό που έπρεπε να κάνει ο Ολυμπιακός, το έκανε. Νίκησε την Μπάγερν Μονάχου στο ΣΕΦ. Παίζοντας σοβαρά και δυνατά από το ξεκίνημα. Όταν το σκορ με το... καλημέρα είναι 14-4, καταλαβαίνεις τι θα επακολουθήσει. Διάθεση μεγάλη, αποφασιστικότητα, θέληση, αυτοθυσία και καθαρό μυαλό. Όσοι αγωνίστηκαν βγήκαν μπροστά, κάλυψαν τους απόντες, δεν φάνηκε κενό. Έδειξαν πολύ καλά στοιχεία.

Από την αρχή. Το 20-10 στο δεκάλεπτο, αλλά και το 50-31 στο ημίχρονο ήταν ενδεικτικά του ματς. Αυτό που όφειλαν να κάνουν οι «ερυθρόλευκοι», το πέτυχαν. Στην τελική, σε αυτό το σημείο που έχουν φτάσει τα πράγματα, ο Ολυμπιακός πρέπει να κοιτάει μόνο την ουσία, τη νίκη! Αλλά υπάρχουν και δεδομένα που πρέπει να κρατήσει κανείς.

Ο Μιλουτίνοφ επέστρεψε για τα καλά. Ήταν αυτός που έπρεπε, έκανε εξαιρετική εμφάνιση και δεν σταμάτησε να καρφώνει στο καλάθι της Μπάγερν. Σε εξαιρετικό βράδυ ο Ζακ Λεντέι, ο κορυφαίος για τους «ερυθρόλευκους» μετά από μια σειρά αγώνων που είχε παρουσιάσει κάμψη η απόδοσή του. Μαζί με τον Πρίντεζη μια τριάδα ψηλών που σημείωσαν τους 54 από τους 89 πόντους του Ολυμπιακού. Εγώ, όμως, θα σταθώ παραπάνω σε δύο άλλους παίκτες. Η δική τους προσφορά ήταν καταλυτική.

Ο πρώτος είναι ο Μπριάντε Ουέμπερ. Κάθε ματς και καλύτερος. Η στατιστική του αναφέρει 12 πόντους με 2/3 τρίποντα, 8(5αμ.-3επ.) ριμπάουντ, 4 ασίστ, ένα κλέψιμο. Καθοριστικός με μια ακόμα πειστική εμφάνιση, δείχνει πώς έχει εγκλιματιστεί απόλυτα. Ο δεύτερος είναι ο Κώστας Παπανικολάου. Δεν μετράνε πάντα οι πόντοι στο μπάσκετ. Υπάρχουν «αθόρυβοι» πρωταγωνιστές. Αλλά με 10 ριμπάουντ, 6 ασίστ (σ.σ.: πρώτος και στις δύο κατηγορίες) αλλά και 5 πόντους με 2/4 σουτ είχε κομβική παρουσία.

Το μοναδικό που μένει «μελανό» από τη βραδιά είναι τα 15 λάθη. Σε ένα ματς 20 πόντων διαφοράς (89-69), με κυριαρχία στα ριμπάουντ +21 (44-23), ήταν πολλά τα λάθη. Αυτό πρέπει να προβληματίσει τον Μπλατ και τους συνεργάτες του. Αυτό δεν πρέπει να επαναληφθεί σε ένα άλλο ματς, με έναν άλλο αντίπαλο διαφορετικής δυναμικής και ταχύτητας. Και βέβαια τα 51 δευτερόλεπτα που αγωνίστηκε στο ματς ο Αλεξέι Ποκουσέφσκι, που πρόλαβε να πάρει δύο ριμπάουντ, να δώσει μία ασίστ, να σημειώσει έναν πόντο. Το μέλλον του ανήκει.

Gute nacht Bayern, το ματς πάει, πέρασε! Οι «ερυθρόλευκοι» οφείλουν να κοιτάξουν μπροστά. Επειδή η ομάδα πετάει απόψε για τα Κανάρια Νησιά... Buenos dias Gran Canaria! Εκεί θα την βρει το ξημέρωμα. Εκεί όπου την Πέμπτη το βράδυ υπάρχει το σπουδαίο ματς με την ισπανική ομάδα. Κι εκεί στην πόλη Λας Πάλμας θέλει τη δεύτερη από τις τέσσερις νίκες που οφείλει να κάνει, βάσει προγράμματος, ως το φινάλε της κανονικής περιόδου για το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα. Και για να τελειώνει με την πρόκριση στα πλέι οφ. Κόντρα σε μια ομάδα επικίνδυνη όπως είναι και το ματς.

Το βράδυ της Τρίτης στη Βαρκελώνη, κόντρα στην Μπαρτσελόνα, για 22 λεπτά ήταν μέσα στο ματς. Το σκορ 41-41 μετά το καλάθι του Παουλί. Τελικό σκορ 93-64 για τους Καταλανούς. Οι οποίοι έκαναν ρεκόρ με τρίποντα, έχοντας το εκπληκτικό 19/28 (68%), ενώ είχαν μόλις 12/29 δίποντα (41%). Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνεθ θέλει προσοχή. Δεν έχει κάτι να χάσει. Συν τοις άλλοις, είναι το τελευταίο της ματς στην Euroleague, στην έδρα της. Να το έχουμε αυτό στο μυαλό μας... Ειδικά ο Ντέιβιντ Μπλατ και οι «ερυθρόλευκοι». Για να πάρει ο Ολυμπιακός ένα πολύτιμο «διπλό» στα Κανάρια Νησιά.

Διαβάστε επίσης

Απέτυχε και τώρα... τρέχει!

Απέτυχε και τώρα... τρέχει!

Ο Παύλος Σαχτούρης γράφει για τον Ολυμπιακό που ήταν ωσεί παρών στα Κανάρια Νησιά και την πρόκριση στα πλέι οφ που δεν εξαρτάται από εκείνον.

«Μάχη» επιβίωσης!

«Μάχη» επιβίωσης!

Με την Ζαλγκίρις οι παίκτες του Ολυμπιακού πρέπει να δώσουν ό,τι έχουν και δεν έχουν για να φτάσουν στη νίκη. Γράφει ο Παύλος Σαχτούρης.

Η ώρα της τιμωρίας έφτασε!

Η ώρα της τιμωρίας έφτασε!

Ο Παύλος Σαχτούρης γράφει για τις εικόνες ντροπής στο ΟΑΚΑ, την αστυνομία που απέτυχε να εφαρμόσει τα μέτρα ασφαλείας και αυτό που θα... ακολουθήσει για τους «πράσινους».