Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Η σημασία της σωστής επιλογής «ρεζέρβας»

Η σημασία της σωστής  επιλογής «ρεζέρβας»
Σάββατο, 16 Ιουνίου 2018 - 11:37
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Το χθεσινό ματς του Ιράν με το Μαρόκο για το Παγκόσμιο Κύπελλο αποτέλεσε ένα ακόμη σημαντικό μάθημα για όλους. Στο καθαρά ποδοσφαιρικό κομμάτι της αναμέτρησης υπογραμμίστηκε η σημασία του να μην τα παρατάς ως το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή και φυσικά της τύχης που παίζει συχνά καθοριστικό ρόλο στο λαοφιλέστερο των αθλημάτων.

Την ίδια στιγμή θύμισε σε όλους (μας) τη σημασία της σωστής επιλογής «ρεζέρβας» σε μία ομάδα. Τον περασμένο Ιανουάριο ο Ολυμπιακός απέκτησε τον Εσάν Χατζισαφί για να δίνει ανάσες στο -πολύτιμο- project που ακούει στο όνομα Λεονάρντο Κούτρης και για ευνόητους λόγους (σ.σ.: είναι Έλληνας και αρκετά εξελίξιμος) προηγείται για το αριστερό άκρο της άμυνας. Οι ερυθρόλευκοι απέκτησαν με λογικά χρήματα έναν εν ενεργεία διεθνή ποδοσφαιριστή σε πολύ καλή (28) ηλικία. Παρότι λοιπόν ο Ιρανός δεν βρήκε πολύ... χώρο στην 11άδα του Ολυμπιακού, χθες θυμηθήκαμε πόσο εύστοχη επιλογή έκανε η ομάδα του Πειραιά. Βλέπετε, ακόμα κι αν δεν εξαρτηθείς αγωνιστικά από έναν παίκτη, μπορείς να κερδίσεις ποικιλοτρόπως. Προφανώς και οικονομικά.

Χθες λοιπόν ο Χατζισαφί, που συμμετέχει στο Μουντιάλ ως παίκτης του Ολυμπιακού, ήταν ο καταλύτης ώστε να έρθει η νίκη για τους Ιρανούς, μια νίκη που αύξησε κατακόρυφα τις ελπίδες τους για πρόκριση στα νοκ-άουτ παρότι στον όμιλο υπάρχουν τα «θηρία» της Ισπανίας και της Πορτογαλίας. Την εικόνα του Χατζισαφί λοιπόν δεν την είδαμε μόνο εμείς αλλά όλος ο πλανήτης και προφανώς την αξιολόγησε κι ανάλογα. Στο διά ταύτα, όπως αποδεικνύεται, ο Ολυμπιακός μόνο να ζημιωθεί δεν είχε από την έξυπνη αγορά του παίκτη από τον Πανιώνιο (σ.σ.: το ίδιο ισχύει και για τον Ανσαριφάρντ).

Καταλήγοντας, ο Εσάν υπενθύμισε χθες και κάτι άλλο, ότι μπορεί να προσφέρει και ως κεντρικός χαφ. Αγωνίστηκε ως εσωτερικός αριστερός χαφ και έδειξε πόσο πολυεργαλείο μπορεί να είναι. Και στο παγκόσμιο «σούπερ μάρκετ» του ποδοσφαίρου, τέτοιους παίκτες προτιμούν οι αγοραστές.

Διαβάστε επίσης

Ο Ρουμπιάλες και ο Γραμμένοθ

Ο Ρουμπιάλες και ο Γραμμένοθ

Οι κόκκινες γραμμές της ισπανικής ομοσπονδίας και οι μπορδοροδοασπρόμαυρες της ελληνικής. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.