Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ολυμπιακός και στα Νησιά Kerguelen

Ολυμπιακός και στα Νησιά Kerguelen
Σάββατο, 8 Σεπτεμβρίου 2018 - 17:55
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Ο ένας (Τσίπρας) στο περίπτερο του ΠΑΟΚ με φανέλα του δικεφάλου και υποσχέσεις για το γήπεδο. Ο άλλος (Βασιλειάδης) στο περίπτερο του Άρη με κασκόλ. Σε περίπτωση που είχες την οποιαδήποτε δυσκολία να «διαβάσεις» τα σημάδια, σου το έκαναν όσο πιο σαφές γινόταν. Είμαστε σε ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ περίοδο.

Και η ΔΕΘ τους έδωσε την ευκαιρία να... βουτήξουν στην «κολυμπήθρα» με τους ψηφοφόρους. Γνώριζαν σε ποιό κοινό απευθύνονταν και γι' αυτό σάστισε προς στιγμήν ο Πρωθυπουργός όταν πήρε μιαν απάντηση που δεν περίμενε σε μια βόλτα σε γήπεδο μπάσκετ. «Στη Θεσσαλονίκη Ολυμπιακός ρε;», αναρωτήθηκε προς τον πιτσιρικά που του είπε ότι υποστηρίζει τη μεγαλύτερη ελληνική ομάδα. Παρεμπιπτόντως, όταν οι Αμερικάνοι επικοινωνιολόγοι συμβούλευαν τους δικούς τους πολιτικούς να κάνουν τέτοια (σ.σ.: δείξε πιο προσιτός, πιο ανθρώπινος, πέτα το σακάκι, βγάλε τη γραβάτα, μίλα με παιδιά, παίξε μπάσκετ κτλ.) οι δικοί μας ζούσαν σε... σπηλιές.

Αυτό που αδυνατεί να καταλάβει ο Πρωθυπουργός και όποιος άλλος που «φοράει» το ίδιο μυαλό είναι ότι τις ομάδες δεν τις υποστηρίζουμε με τη λογική των κομμάτων. Δεν υπάρχει δούναι και λαβείν. Δεν έχει (αισχρό) αλισβερίσι, δηλαδή σε ψηφίζω, βόλεψέ με. Και φυσικά τις ομάδες δεν τις παρατάμε όπως συνέβη με χιλιάδες ψηφοφόρους άλλων κομμάτων που πήδηξαν από τα «καράβια» όταν έκλεισαν οι... κάνουλες και τους υποσχέθηκαν «ρευστό» σ' εκείνο του ΣΥΡΙΖΑ.

Για να μην το κουράζουμε, Ολυμπιακός είναι πιθανό να σου απαντήσουν αξιότιμε Πρωθυπουργέ όχι μόνο στη Θεσσαλονίκη αλλά και στα νησιά Kerguelen ( * ). Και θα στο απαντήσουν και με ΠΑΣΟΚ, και με ΝΔ και με ΣΥΡΙΖΑ και με ό,τι άλλο. Και δεν θα ντρέπονται για την απάντηση, θα στο λένε κοιτώντας σε στα μάτια και έχοντας το κεφάλι ψηλά.

Γιατί ο Ολυμπιακός, σε περίπτωση που δεν στο έχουν βάλει στα... SOS, οι επικοινωνιολόγοι, είναι μια παράταξη που, σε αντίθεση με τις κομματικές, μόνο να μεγαλώνει μπορεί η δύναμή της, ΠΟΤΕ να μικραίνει. Μια δύναμη που απέχει... έτη φωτός από τα δικά σας (όλων) μονοψήφια κομματικά ποσοστά. Άντε και καλή προεκλογική εκστρατεία, ουπς, ΔΕΘ ήθελα να πω.

* Είναι στον Ινδικό Ωκεανό με πληθυσμό κάτι παραπάνω από 100 κατοίκους κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Η απόσταση με την πιο κοντινή κατοικημένη περιοχή (την ακτή της Μαδαγασκάρης) είναι 3.380 χιλιόμετρα.

Διαβάστε επίσης