Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Συγνώμη; Error 404

Συγνώμη; Error 404
Τρίτη, 9 Οκτωβρίου 2018 - 13:46
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Έσυρε τον... χορό η Daily Mail. Ακολούθησε η Burnley Mail και σήμερα το σάιτ 90min.com. Συγνώμη. Μια λέξη τόση δα με τόσο μεγάλο «βάρος». Σε κοινωνίες όπως η αγγλική λέγονται / γράφονται με ευκολία. Ή μάλλον, όταν πρέπει. Εκεί τα ΜΜΕ βλέπετε σέβονται τον αναγνώστη / ακροατή / τηλεθεατή τους αλλά ΠΡΙΝ απ' όλα σέβονται τον ίδιο τον εαυτό τους.

Γράφτηκε η ανακρίβεια στις 25/8 για τον Βαγγέλη Μαρινάκη και, ως όφειλαν, δημοσίευσαν και την επανόρθωση με τη συγνώμη τους. Και το έκαναν για κάτι που δεν ήταν και κάνα έγκλημα, δίχως εισαγωγικά.

Θέλοντας και μη κάνεις τη σύγκριση με τη δική μας (δημοσιογραφική) και όχι μόνο κοινωνία. Ψάχνεις για συγνώμες που αφορούν «τέρατα» που γράφτηκαν επί σειρά ετών και αποδείχθηκαν αναληθή, ωστόσο η αναζήτηση στο google για τις υποτιθέμενες συγνώμες των ελληνικών ΜΜΕ προς τον Βαγγέλη Μαρινάκη οδηγούν σε: error 404, page not found. Στην πραγματικότητα δεν είναι η σελίδα που δεν έχει βρεθεί. Κάτι άλλο αγνοείται από χαρακτήρες και προσωπικότητες των ΜΜΕ...

Από την άλλη, δεν έχεις παρά να σκεφτείς πόσα θα... δώσει πίσω μια συγνώμη απ' όσα... στέρησε επί σειρά ετών σ' έναν άνθρωπο που «κρεμούσαν» σε κανονικά και ηλεκτρονικά μανταλάκια; Θα είναι, αναμφίβολα, μία ακόμη ηθική ικανοποίηση. Ωστόσο, όπως λέει σοφά ο λαός, από τη μέρα που βγήκε η συγνώμη, χάθηκε κάτι άλλο. Υπάρχει και καλύτερος τρόπος να το εξηγήσουμε αυτό το τελευταίο.

Διάβασα κάπου: «Δεν μπορείς να είσαι αχρείος επί σαράντα χρόνια και να ζητάς άφεση αμαρτιών το τελευταίο λεπτό. Ο Θεός ξέρει να κρατάει καλύτερο λογαριασμό από αυτό...».

Διαβάστε επίσης

Να το πάρουμε αλλιώς

Να το πάρουμε αλλιώς

Οι άλλοι έχουν έλλειμμα, εμείς θα «καίμε» το περίσσευμα; Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.

Εσύ αποφασίζεις

Εσύ αποφασίζεις

Η αξιολόγηση που πρέπει να είναι διαρκής και η «μεγάλη» εικόνα. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.