Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Εσύ αποφασίζεις

Εσύ αποφασίζεις
Δευτέρα, 8 Οκτωβρίου 2018 - 16:41
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Είναι σπάνιες οι φορές που ώρες μετά το φινάλε ενός ματς αισθάνεσαι ακριβώς το ίδιο με τη στιγμή που ακούς το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή. Σε μένα τουλάχιστον συμβαίνει. Μια ευκαιρία που θα μπορούσε να... στοιχειώνει τις μνήμες των φίλων της ΑΕΚ για πολλά χρόνια, όπως έκανε η φιγούρα του Ντάρμπισιρ με το βαμβάκι στη μύτη, τελικά θα... στοιχειώνει εκείνες των φίλων του Ολυμπιακού. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο, ή μάλλον, είναι ΚΑΙ αυτό.

Η αλήθεια είναι ότι η χαμένη φάση του Φετφατζίδη αποτέλεσε το πολύ πικρό κεράσι στην εβδομαδιαία -ποδοσφαιρική- τούρτα των Πειραιωτών. Την προηγούμενη Κυριακή ο Ολυμπιακός «πάτησε» τον ΠΑΟΚ στο «Γ.Καραϊσκάκης» αλλά ένα απίθανο τριπλό λάθος (σ.σ.: δεν ακολούθησε ο Λάζαρος τον Βιεϊρίνια, λάθος τοποθέτηση χεριών Γιαννιώτη και αυτογκόλ Βούκοβιτς) οδήγησε σε ήττα. Την περασμένη Πέμπτη στο Μιλάνο οι ερυθρόλευκοι κρατούσαν τη νίκη μέχρι το 70' και σ' ένα 10λεπτο τα... γκρέμισαν όλα με μια άλλη σειρά τραγικών λαθών. Και χθες... Τί να πρωτοπεί κανείς και για το χθες...

Θα συμφωνήσω πως είναι ό,τι χειρότερο η ανθρωποφαγία. Εξάλλου πάντα όλοι μαζί κερδίζουν κι όλοι χάνουν (ή μένουν στο Χ) σε μία ομάδα. Θα συμπληρώσω ωστόσο ότι και χθες και στο ματς με τη Μίλαν και σ' αυτό με τον ΠΑΟΚ και σε ΟΛΑ τα υπόλοιπα, πρέπει να γίνεται (επαν)αξιολόγηση. Οφείλει να βλέπει πιο ξεκάθαρα ο καθ' ύλην αρμόδιος, δηλαδή ο προπονητής, τί μπορεί και τι δε μπορεί να δώσει ένας παίκτης, όπως κι αν λέγεται. Αυτό δεν αφορά μόνο τον Φετφατζίδη αλλά και τον Φετφατζίδη.

Όμως, στο τέλος της ημέρας, οφείλουμε να θυμηθούμε και να «κρατάμε» αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία. Κι αυτό δεν είναι άλλο από τη λεγόμενη «μεγάλη εικόνα». Ο Ολυμπιακός έχει «τραβήξει» από την αρχή της σεζόν ρότα για την κανονικότητα. Και θα πρέπει να φτάσει εκεί πάση θυσία. Δεν έχει... ασανσέρ η διαδρομή ώστε να πατήσεις το κουμπί και ν' ανέβεις. Είναι μια δύσκολη διαδικασία. Δύσκολη και χρονοβόρα και στην οποία θα υπάρχουν και τέτοιες εβδομάδες σαν κι αυτή που μόλις ολοκληρώθηκε όπου θα δοκιμαστούν πολύ σκληρά η αντοχή και η πίστη όλων.

Προσωπικά αισθάνομαι ότι αυτός ο Ολυμπιακός, μέσα από τα παιδικά λάθη του, τις αστοχίες σε ευκαιρίες σαν και τη χθεσινή, με έχει πείσει ότι αξίζει την επιμονή των μέσα και την υπομονή ημών των έξω. Δεν σου ζητάω να ασπαστείς απαραίτητα τη δική μου γνώμη. Σου ζητώ να μην αφήσεις τον στιγμιαίο θυμό ή την απογοήτευση ν' αποφασίσει για σένα...

Διαβάστε επίσης

Συγνώμη; Error 404

Συγνώμη; Error 404

Οι αγγλικές συγνώμες «πέφτουν» βροχή, οι ελληνικές αγνοούνται... Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.

Να το πάρουμε αλλιώς

Να το πάρουμε αλλιώς

Οι άλλοι έχουν έλλειμμα, εμείς θα «καίμε» το περίσσευμα; Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.