Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ένα μέτρο, να τ' αφήσω;

Ένα μέτρο, να τ' αφήσω;
Δευτέρα, 26 Νοεμβρίου 2018 - 14:38
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Έγραφα χθες, λίγες ώρες πριν από το ματς του Ολυμπιακού στο Περιστέρι και με αφορμή τα όσα έγιναν διαιτητικά στο Παναιτωλικός-ΑΕΚ, για τις διαφορές στην ελληνική ποδοσφαιρική πραγματικότητα μεταξύ «σκανδάλου», «ακύρωσης» και «διαμαρτυρίας». Και το ίδιο ακριβώς «σενάριο» παίχτηκε μετά το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή Ευαγγέλου στο Περιστέρι.

Όχι, δεν έχω κληρονομικό χάρισμα. Απλώς, μετά από κάμποσα χρόνια ενασχόλησης με την κοινωνία του ποδοσφαίρου και των ΜΜΕ, νομίζω είμαι σε θέση να γνωρίζω τι ρόλο «βαράει» ο καθένας. Κάπως έτσι κάποια πράγματα σε εκπλήσσουν λιγότερο από την... είδηση ότι ο ήλιος βγαίνει κάθε μέρα από την ανατολή.

Ακόμη κι έτσι πάντως, ενώ νομίζεις ότι τα έχεις δει όλα, έρχεται κάτι που σε εκπλήσσει. Σ' ένα ματς που ένας παίκτης (σ.σ.: Γιαννούλης) έπρεπε να έχει ένα εις βάρος του πέναλτι και έδωσε αφορμές για ν' αποβληθεί με κάθε πιθανό συνδυασμό (2 κίτρινες, απευθείας κόκκινη) αλλά έμεινε στο γήπεδο ως το 80' μέχρι που τον απέσυρε ο Κάναντι, σκάνδαλο χαρακτηρίστηκε ότι «ήταν ένα μέτρο οφ σάιντ ο Βούκοβιτς» στο 1-2.

Μιλάμε για μια φάση που την... ασίστ στον Σέρβο, ουσιαστικά, την έδωσαν μαζί Ρισβάνης και Καρασαλίδης επιχειρώντας ν' απομακρύνουν τη μπάλα αλλά το... θέμα ήταν ότι η μπάλα έγλειψε στην πορεία της (εκεί πήγαινε ούτως ή άλλως) προς τον σκόρερ τη φανέλα του Σισέ.

Ναι, σκάνδαλο ήταν, αν έτσι θέλετε να πιστέψουμε. Και γιατί μόνο ένα μέτρο; Βάλτε κάτι παραπάνω εκτός αν έτσι ήταν η... γραμμή (όχι της τηλεόρασης, η ΕΡΤ δεν βγάζει). Όλο αυτό μοιάζει με... χασάπικο (όλα τα σφάζω, όλα τα μαχαιρώνω) αλλά όχι κρέατος, πραγματικότητας και λογικής. «Ένα μέτρο οφ σάιντ είναι εντάξει, να τ' αφήσω;» Και το άφησαν...

ΥΓ: Το πιο θετικό απ' όλα είναι ότι, έστω και αργά, όλοι βλέπουν και όλοι καταλαβαίνουν. Υπάρχει μια έκφραση εξάλλου που λέει: όσο πιο ψηλά ανεβαίνει η μαϊμού...

Διαβάστε επίσης

4-2-3-νίκη ή 4-3-νίκη

4-2-3-νίκη ή 4-3-νίκη

Οι διαφορετικές διατάξεις, η υποχρέωση για το ΜΟΝΑΔΙΚΟ αποτέλεσμα. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.