Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Αν πούλαγε ο Ολυμπιακός τον Πρίγιοβιτς...

Αν πούλαγε ο Ολυμπιακός τον Πρίγιοβιτς...
Κυριακή, 6 Ιανουαρίου 2019 - 09:50
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Ο Πρίγιοβιτς, όπως λένε τα ρεπορτάζ του ΠΑΟΚ, είναι έτοιμος να χαιρετήσει. Πήρε άδεια ν' απουσιάσει από την προπόνηση κι αυτό, αν μη τι άλλο, αποτελεί απόδειξη της σοβαρότητας του θέματος. Βεβαίως, πριν πέσει οποιαδήποτε υπογραφή, καμία μεταγραφή δεν θεωρείται τελειωμένη. Ωστόσο, θέμα υπάρχει και μάλιστα σοβαρό.

Βλέποντας κανείς τον τρόπο που αντιμετωπίζεται από δημοσιογραφικό και όχι μόνο κόσμο η πολύ πιθανή πώληση του Σέρβου επιθετικού, σε κάνει ν' απορείς. Ο Πρίγιοβιτς είναι ο Νο1 παίκτης του ΠΑΟΚ. Ο άνθρωπος που ως τώρα του κάνει τη διαφορά και τον οδηγεί. Δεν υπάρχουν αντιδράσεις ωστόσο, ούτε φωνές διαφωνίας παρά μόνο στα κοινωνικά δίκτυα των φίλων του δικεφάλου οι οποίες ωστόσο δεν τυγχάνουν ΚΑΜΙΑΣ προβολής. Φωνάζουν, αλλά ποιός τους ακούει και τους διαβάζει; Λίγο-πολύ η πώλησή του παρουσιάζεται ως φυσιολογική. Ως αναπόφευκτη. Μην απορήσει κανείς αν γραφτεί σύντομα: «πάλι καλά που έφυγε, κερδισμένος ο ΠΑΟΚ».

Φαντάζεστε αλήθεια να πούλαγε τώρα ο Ολυμπιακός τον Νο1 παίκτη του; Τί θα διαβάζαμε και τί θα ακούγαμε; Πόση προβολή θα είχαν οι φωνές των φίλων του Ολυμπιακού; Και μιλάμε για μια ομάδα που μόλις πέρυσι έχασε ένα πρωτάθλημα μετά από εφτά σερί και δεν έχει τρεις 10ετίες να δει τέτοια χαρά όπως ο ΠΑΟΚ...

Για να μην παρεξηγηθώ, δεν λέω ότι αν πουληθεί ο Πρίγιοβιτς τα 10 εκατ. της ρήτρας θα είναι κακό deal. Ο δικέφαλος εξάλλου δεν είναι κανένα σημαντικό brand πανευρωπαϊκά. Είναι και τυχερός που έβαλε αυτή τη ρήτρα ως buy out. Σιγά μην πίστευαν όταν την έβαζαν ότι μπορεί να έρθει ομάδα για να δώσει τόσα για τον Σέρβο που είναι όντως πολύ καλός παίκτης αλλά απέχει τέσσερις μήνες πριν συμπληρώσει τα 29 χρόνια... Από πρωτάθλημα σαν και της Σαουδικής Αραβίας θα μπορούσε να έρθει τόσο μεγάλη πρόταση για παίκτη δίχως προοπτική μεταπώλησης και από τέτοιο ήρθε.

Το θέμα ωστόσο είναι η διαφορά στην αντιμετώπιση στην προοπτική πώλησης του Νο1 παίκτη. Αν αγόραζε κάποιος από τον Ολυμπιακό το σχόλιο θα ήταν: ξεπουλάει. Τώρα που αγοράζουν από τον ΠΑΟΚ: δε γίνεται αλλιώς.

ΥΓ: Και φυσικά αν ο Πρίγιβιτς φόραγε τη φανέλα του Ολυμπιακού τα εκατομμύρια θα ήταν πολλά περισσότερα από 10... Είπαμε, άλλο brand ο Ολυμπιακός, άλλο ο ανυπόληπτος ευρωπαϊκά ΠΑΟΚ.

Διαβάστε επίσης

Η Ευρώπη που λέει την αλήθεια

Η Ευρώπη που λέει την αλήθεια

Στο ποδόσφαιρο φωνάζουν οι άλλοι και διασύρονται, στο μπάσκετ ο Ολυμπιακός και επιβεβαιώνεται. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.