Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ανερχόμενη δύναμη, κατερχόμενος κόουτς

Ανερχόμενη δύναμη, κατερχόμενος κόουτς
Παρασκευή, 11 Ιανουαρίου 2019 - 09:09
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Το ποδόσφαιρο, συνήθως, είναι δίκαιο. Έχει προφανώς και πολλές στιγμές αδικίας (αν θυμηθούμε ματς του Ολυμπιακού φέτος...) αλλά αποτελούν μέρος της μαγείας του.

Ο Ολυμπιακός πέρυσι υπέφερε και από δικά του λάθη. Και το περασμένο καλοκαίρι σαν... μυρμήγκι εργάστηκε σκληρά για να βρει τον εαυτό του. Την ίδια στιγμή οι δύο βασικοί του αντίπαλοι, σαν... τζιτζίκια, μας έπαιρναν τα αυτιά για το ποιός έπρεπε να είναι πρωταθλητής, ποιός είναι η καλύτερη ομάδα και ποιός μπαίνει ως φαβορί για τον τίτλο στην αφετηρία της σεζόν.

Και σε αντίθεση με τον μέρμηγκα Ολυμπιακό, «ξέχασαν» να ασχοληθούν με το ποδόσφαιρο. Και παρότι ο ΠΑΟΚ έχει ξεκάθαρο προβάδισμα για τον τίτλο, βλέπουν όλοι (όσοι θέλουν τουλάχιστον) πόσο «καλός» είναι. Δίχως τα υπέρ του και κατά του Ολυμπιακού διαιτητικά σφάλματα δεν θα υπήρχε +8β. Η εικόνα του στην Ευρώπη για δεύτερη στη σειρά σεζόν επιβεβαίωσε τις αδυναμίες του ως ομάδα.

Όσον αφορά στην ΑΕΚ, αρκεί να θυμηθούμε την... αξέχαστη δήλωση του Μαρίνου Ουζουνίδη τον Σεπτέμβριο περί ανερχόμενης δύναμης στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Του προπονητή που σήμερα είναι, ουσιαστικά, τελειωμένος από την ΑΕΚ κι αυτό που απομένει είναι να μάθουμε τη μέρα που ο κλητήρας θα πάει στο σπίτι του να θυροκολλήσει την αίτηση διαζυγίου. Μιλάμε για την περυσινή πρωταθλήτρια που «κατάφερε» σε ελάχιστους μήνες αφενός να επιβεβαιώσει εκείνους που φώναζαν πέρυσι ότι δεν πείθει για το δίκαιο της κατάκτησης του τίτλου από μέρους της και αφετέρου να γίνει 1.000 αγωνιστικά κομμάτια. Ερείπιο πραγματικό.

Βεβαίως, ο Ολυμπιακός ΔΕΝ πρέπει ν' ασχολείται με τους τζίτζικες του καλοκαιριού, οφείλει να συνεχίσει ως μέρμηγκας του ποδοσφαίρου. Με σεβασμό στο άθλημα, με αρχές, με μοναδικό συνοδοιπόρο τη σκληρή δουλειά. Ώστε κάθε εποχή οι αποθήκες του να είναι γεμάτες σπόρους...

Διαβάστε επίσης

Το νου μας «ρεμάλια»

Το νου μας «ρεμάλια»

Όταν η ατάκα του... Λάμπρου Κωνσταντάρα είναι το πρώτο που σου έρχεται στο μυαλό εν όψει Λεβαδειακού... Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.

Μπόγρηδες και Πάντοι

Μπόγρηδες και Πάντοι

Η βλακώδης ειρωνεία για παίκτες που τρύπησαν τα ταβάνια τους. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.