Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ζητάει πολλά ο Ολυμπιακός για Κούτρη;

Ζητάει πολλά ο Ολυμπιακός για Κούτρη;
Παρασκευή, 11 Ιανουαρίου 2019 - 21:47
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

«Μα είναι δυνατόν να απορρίπτει 5 εκατ.για Κούτρη; Πόσα θέλει να πάρει; Θα πρέπει να είναι πιο προσγειωμένος ο Ολυμπιακός, δεν είναι τίποτα σούπερ ο Κούτρης, ούτε για τον Ομάρ πρέπει να έχει πολύ ψηλά τον πήχη», ήταν ένα, από τα ουκ ολίγα, μήνυματα / σχόλια που διάβασα στο διαδίκτυο με αφορμή το όχι του Θρύλου στην πρόταση της Τζένοα για τον Ελληνοβραζιλιάνο αριστερό μπακ.

Αλήθεια, μήπως πήραν... αέρα τα μυαλά του Ολυμπιακού; Μήπως έχει υπερεκτιμήσει κάποια πράγματα; Μήπως οφείλει να είναι πιο μαζεμένος και να παίρνει ό,τι του δίνουν αφού οι εποχές είναι δύσκολες; Η απάντηση στις παραπάνω ερωτήσεις είναι ξεκάθαρη. ΟΧΙ. Και για να μην το κουράζουμε, θα σας εξηγήσουμε φέρνοντας ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα.

Πριν από δύο Γενάρηδες, το 2017, ο Ολυμπιακός απέκτησε με δανεισμό από την Άστον Βίλα τον Αλί Σισοκό. Θα θυμάστε ότι όπως ήρθε... έφυγε. Δεν... ακούμπησε. Πριν έρθει στον Ολυμπιακό ο Γάλλος αριστερός μπακ είχε αγωνιστεί σε ομάδες όπως η Σετουμπάλ, η Πόρτο, η Λιόν, η Βαλένθια, η Λίβερπουλ και φυσικά η Άστον Βίλα. Μετά τον Ολυμπιακό πήγε στην Τουρκία και την Μαλάτιασπορ και τώρα είναι στην Αντάλιασπορ.

Ξέρετε ποιό είναι το μεγαλύτερο πλεονέκτημα / προσόν του Σισοκό έναντι του Κούτρη και του Τσιμίκα; Γεννήθηκε... Γάλλος. Αυτό ακριβώς. Γεννήθηκε σ' ένα ποδοσφαιρικό περιβάλλον που η αφετηρία των τιμών / μετοχών είναι πολύ υψηλότερη από τις αντίστοιχες ελληνικές.

Αυτός ο γυρολόγος έχει στο βιογραφικό του πώληση (από την Πόρτο στη Λιόν) 16,2 εκατ.ευρώ! Και άλλη μία 6 εκατ. ευρώ από τους Λιονέ στη Βαλένθια. και μετά ήρθε η... ελεύθερη πτώση. Στα 29 του ήρθε στην Ελλάδα για τον Ολυμπιακό ο Σισοκό και έμοιαζε ήδη... συνταξιούχος ενώ τώρα είναι 31 και δεν έχει καταφέρει να είναι βασικός στην Αντάλια. «Κουβαλάει» όμως ένα βαρύ βιογραφικό και χάρη σ' αυτό κερδίζει ακόμα καλά χρήματα.

Ο Κούτρης ωστόσο, ως Έλληνας, άρχισε το ποδόσφαιρο από τον ταπεινό Εργοτέλη ενώ ο Τσιμίκας από τον Πανσερραϊκό. Αυτός ακριβώς είναι και ο λόγος που αυτά τα παιδιά θα πρέπει να μοχθήσουν πολύ περισσότερο και να κάνουν πολλά περισσότερα από τον Σισοκό και τον κάθε Σισοκό ώστε να ανεβάσουν την τιμή τους στο επίπεδο που αξίζουν.

Στο διά ταύτα, πολύ καλά κάνει ο Ολυμπιακός και βάζει μόνος του εκεί που πραγματικά αξίζει το όριο τιμής γι' αυτό το εκρηκτικό και ταλαντούχο πακέτο που ακούει στο όνομα Κούτρης.

Διαβάστε επίσης

Το νου μας «ρεμάλια»

Το νου μας «ρεμάλια»

Όταν η ατάκα του... Λάμπρου Κωνσταντάρα είναι το πρώτο που σου έρχεται στο μυαλό εν όψει Λεβαδειακού... Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.

Μπόγρηδες και Πάντοι

Μπόγρηδες και Πάντοι

Η βλακώδης ειρωνεία για παίκτες που τρύπησαν τα ταβάνια τους. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.