Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Μπρος... γκρεμός και πίσω 3β.

Μπρος... γκρεμός και πίσω 3β.
Κυριακή, 13 Ιανουαρίου 2019 - 10:03
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Τα λίγα λόγια ζάχαρη και τα καθόλου μέλι είναι για το σημερινό ματς του Ολυμπιακού στη Λιβαδειά. Θέλει να ανατρέψει την κατάσταση; Κι αν θέλει μπορεί; Τα ματς των αποδείξεων αρχίζουν σήμερα. Από δω και στο εξής, περισσότερο από ποτέ, δεν θα έχουν μεγάλη σημασία οι εντυπώσεις. Προφανώς παίζουν το ρόλο τους. Ωστόσο «καίει» η ουσία, δηλαδή οι τρεις βαθμοί.

Ο Ολυμπιακός δεν θέλει, απαραίτητα, να κάνει πολλές τελικές σήμερα. Να βάλει ένα παραπάνω γκολ απ' όσα ενδεχομένως βάλει ο Λεβαδειακός θέλει και να πάρει τους 3β. Τόσο απλό. Και σίγουρα δύσκολο, εκτός από απλό. Αυτός είναι ο πρωταθλητισμός ωστόσο. Μια διαδικασία που ο Ολυμπιακός την γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα στην Ελλάδα.

Στην Ξάνθη, στο πρόσφατο ματς των ερυθρολεύκων με την τοπική ομάδα για το κύπελλο, εξαντλήθηκε η τελευταία αγωνιστική ευκαιρία για χαμηλότερους ρυθμούς και ασθενή επιθυμία νίκης. Κακά τα ψέματα, ο Ολυμπιακός στην Ξάνθη δεν έβγαλε τα... συκώτια του στο γήπεδο για να κερδίσει. Είχε το... μαξιλαράκι της ρεβάνς. Όμως σήμερα στη Λιβαδειά δεν υπάρχει κανένα... μαξιλαράκι. Κανένας... αερόσακος για να τον προστατεύσει. Από δω και στο εξής υπάρχουν μονόδρομοι νίκης, οποιοδήποτε άλλο μονοπάτι οδηγεί στον... γκρεμό του τίτλου.

Μπαλάρα λοιπόν δεν απαιτεί κανείς σήμερα. Αν έρθει, καλώς να ορίσει. Τρεις βαθμούς ωστόσο απαιτούν άπαντες. Και για να έρθουν αυτοί πρέπει να μπουν 11 παίκτες στο γήπεδο... καμικάζι, «ταλιμπάν» νίκης.

Διαβάστε επίσης

Το νου μας «ρεμάλια»

Το νου μας «ρεμάλια»

Όταν η ατάκα του... Λάμπρου Κωνσταντάρα είναι το πρώτο που σου έρχεται στο μυαλό εν όψει Λεβαδειακού... Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.