Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Σε... fight mode

Σε... fight mode
Σάββατο, 19 Ιανουαρίου 2019 - 08:54
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Τί θα κάνει ο Ολυμπιακός σήμερα στα Γιάννενα; Θα παίξει όπως στη Λιβαδειά; Ο στόχος του είναι ξεκάθαρα αυτός ώστε να μη θέσει σε αμφιβολία το μοναδικό αποτέλεσμα που τον βολεύει, δηλαδή τη νίκη. Και γι' αυτό, λένε οι πληροφορίες, θα παραταχθεί με την ίδια, ή σχεδόν την ίδια, 11άδα. Είναι αυτό το κλειδί; Είναι αυτή η λύση; Πιθανώς ναι. Λέμε πιθανώς, όχι απαραίτητα αφού ξέρουμε όλοι μας πολύ καλά, άπειρα τα παραδείγματα, ότι τα ονόματα δεν εξασφαλίζουν την επιτυχία.

Το βασικό θέμα είναι όσοι αγωνιστούν σήμερα στους Ζωσιμάδες να έχουν την ίδια λογική και την ίδια διάθεση που είχαν όσοι αγωνίστηκαν στη Λιβαδειά. Τότε που ο Ολυμπιακός, μέχρι να πετύχει το γκολ του Φορτούνη, στο 6.22 είχε συντριπτική κατοχή μπάλας. Από τα 382 δεύτερα που μεσολάβησαν από τη σέντρα ως και το γκολ του Κώστα, τα 312 η μπάλα ήταν σε δικά του πόδια! Στα... δίχτυα είχε βάλει τον Λεβαδειακό πριν βάλει τελικά και την μπάλα ο Ολυμπιακός.

Για να μην το κουράζουμε, το σημαντικό λοιπόν είναι το... τσιπ του εγκεφάλου όσων αγωνιστούν απόψε να βρίσκεται στην ίδια λειτουργία. Σε fight (μάχη) mode και όχι στο: κέρδισε άνετα η ΑΕΚ πριν από μερικές μέρες στο ίδιο γήπεδο, που θα πάει, κάποια στιγμή θα βάλουμε ένα γκολ και θα κερδίσουμε. Οι μεγαλύτερες και πιο οδυνηρές γκέλες γίνονται όταν θεωρείς εκ των προτέρων ότι «έχεις» τον αντίπαλό σου. Προσοχή λοιπόν.

Διαβάστε επίσης

Τί είναι Ολυμπιακός;

Τί είναι Ολυμπιακός;

Σε δυο στιγμές συγκεντρωμένα ΟΛΑ τα γονίδια του Θρύλου. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.

Ten year (limit up) challenge

Ten year (limit up) challenge

Πόσο... χαμένοι βγήκαν όσοι ήρθαν στον Ολυμπιακό; Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.

Next year challenge

Next year challenge

Ξέρουμε τι έκανε 10 χρόνια, ξέρει που θέλει να πάει τον επόμενο. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.