Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Υπερ-ενθουσιασμός και υπερ-απογοήτευση

Υπερ-ενθουσιασμός και υπερ-απογοήτευση
Τετάρτη, 3 Ιουλίου 2019 - 23:35
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Έχει... μαλλιάσει το πληκτρολόγιο να το γράφουμε και δεν θα σταματήσουμε να το επισημαίνουμε. Τα φιλικά δεν προσφέρονται για υπερ-ενθουσιασμούς ούτε για υπερ-απογοητεύσεις. Και το επαναλαμβάνουμε αυτό αφού, για μία ακόμη φορά, μια... γύρα στα κοινωνικά δίκτυα σε πείθει ότι η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου τα παίρνει πολύ σοβαρά.

Δεν ξέρω για σας, προσωπικά δεν είδα κάτι φοβερό που δεν γνώριζα στο φιλικό ματς του Ολυμπιακού με τη Λέχια Γκντάνσκ. Τίποτα φοβερό είπα; Γράψτε λάθος. «Ψάρωσα» λίγο με την εικόνα του Σεμέδο. Όταν ένας παίκτης που έχει κάνει 2-3 κανονικές προπονήσεις με τη νέα του ομάδα και παίζει ΕΤΣΙ πρώτη φορά βασικός, πώς θα παίζει όταν αποκτήσει την επιθυμητή φυσική κατάσταση και την ανάλογη χημεία με τους συμπαίκτες του; Θα το απαντήσει ο ίδιος στο γήπεδο.

Από εκεί και έπειτα, ο Βαλμπουενά και σ' αυτό το ματς επιβεβαίωσε αυτό που γράφαμε στο προηγούμενο blog. Παίρνει πολύ σοβαρά το πέρασμά του από τον Ολυμπιακό και ζητάει να παίζει με την εικόνα του στο παρόν και όχι το πλούσιο παρελθόν του. Για την επίθεση, είναι περιττό να συζητάμε. Η ομάδα, ως γνωστόν, αναζητεί έναν ακόμα επιθετικό ενώ ο Ντουρμισάι έχει δείξει καλά στοιχεία και ο Γκερέρο σκόραρε κι αυτό είναι καλό για την ψυχολογία ενός επιθετικού.

Αν πρέπει να προβληματίσει κάτι (κι αυτό με μέτρο για ευνόητους λόγους που έχουν να κάνουν με την απουσία των διεθνών στόπερ και την ανετοιμότητα του Σεμέδο) αυτό έχει να κάνει με την ευκολία με την οποία οι ερυθρόλευκοι δέχονται φάσεις όταν η μπάλα σηκώνεται ψηλά στην περιοχή τους. Έχει συμβεί και στα τρία φιλικά επί πολωνικού εδάφους και είναι βέβαιο ότι ο καθ' ύλην αρμόδιος, Πέδρο Μαρτίνς, το έχει παρατηρήσει και το επιμελείται ήδη.

Διαβάστε επίσης