Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Είναι στιγμές...

Είναι στιγμές...
Τρίτη, 23 Ιουλίου 2019 - 14:05
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Απομένουν ελάχιστες ώρες για την έναρξη του αγώνα με την Πλζέν και, ταυτόχρονα, της σεζόν 2019/20 για τον Ολυμπιακό. Προσπαθώντας να βάλεις σε τάξη τις σκέψεις, είναι δύσκολο να αποφύγεις τις κλισεδούρες. Να είναι σοβαρός. Να είναι συγκεντρωμένος. Να μην υποτιμήσει τον αντίπαλο. Ένα εκτός έδρας γκολ θα είναι σημαντικό. Να κρατήσει αν μπορεί το μηδέν στην άμυνα. Να προκριθεί για να εξασφαλίσει ότι θα παίζει στην Ευρώπη τουλάχιστον ως τον Δεκέμβριο, κτλ. κτλ.

Να σας πω την αλήθεια, δεν με προβληματίζουν πολλά εν όψει του αποψινού αγώνα. Ο Ολυμπιακός, προφανώς, είναι καλύτερος από την Πλζεν. Σε μόνο δύο θεματάκια θα ήθελα να σταθώ.

Πρώτον ο Ολυμπιακός να μην παρασυρθεί από το ματς και να μην είναι αφελής στα μετόπισθεν. Να παραμείνει συμπαγής από το πρώτο ως το τελευταίο λεπτό και να μην πάρει μεγάλα ρίσκα. Δεύτερον και πολύ σημαντικό, οι ερυθρόλευκοι να εκμεταλλευτούν τις ευκαιρίες που θα παρουσιαστούν. Σε κάτι τέτοια ματς είναι κομβικό να εκμεταλλευτείς τις στιγμές.

Σε τέτοια ματς γράφεται ιστορία στις μικροσκοπικές στιγμές. Σε στιγμές που ο κάθε παίκτης θα παίξει για την ομάδα, όχι για τον εαυτό του. Σε στιγμές που θα δώσει πάσα δίπλα, στον συμπαίκτη του, και δεν θα... εκβιάσει να γίνει ήρωας και να ζημιώσει τον σύλλογο που τον πληρώνει. Σε στιγμές που εκείνος που θα βρεθεί φάτσα με το γκολ θα το πετύχει και δεν θα... λυγίσει από το ψυχολογικό βάρος.

Θυμάστε πόση κουβέντα έγινε στο πρώτο μισό της προηγούμενης σεζόν για τις πολλές τελικές και τα δυσανάλογα λιγοστά γκολ που πέτυχαν οι ερυθρόλευκοι. Ας μην συζητάμε γι' αυτό κατά τις 10 το βράδυ...

Διαβάστε επίσης

Τα αυτονόητα

Τα αυτονόητα

Ποιος είναι έτοιμος στις 25 Ιουλίου; - Γράφει ο ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Ούτε 365 μέρες...

Ούτε 365 μέρες...

Από τη μέρα που ο Μεριά πέρασε το... μαγικό κατώφλι του Ολυμπιακού – Γράφει ο ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ.