Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Τα αυτονόητα

Τα αυτονόητα
Πέμπτη, 25 Ιουλίου 2019 - 13:03
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Πρέπει να είμαστε, με χαώδη διαφορά από την επόμενη, η χώρα που ποδοσφαιρικά (και όχι μόνο) βγάζει τόσο μεγάλα συμπεράσματα σε τόσο μικρά δείγματα. Το... κύμα ενθουσιασμού μετά το ματς με τη Νότιγχαμ διαδέχθηκε το κύμα προβληματισμού μετά το ματς με την Πλζέν. Λάθος το πρώτο, λάθος και το δεύτερο. Ο Ολυμπιακός δεν ήταν μικτή κόσμου με τους Άγγλους και δεν έγινε καφενές μετά τους Τσέχους.

Ο Ολυμπιακός παραμένει μια πραγματικά καλή ομάδα που είναι φυσιολογικά ανέτοιμη. Πώς να μην είναι στις 23 Ιουλίου; Μπορεί, άραγε, να δείξει κάποιος μια έτοιμη ομάδα σε όλο τον πλανήτη αυτή τη στιγμή; Μια ομάδα που παίζει κοντά στα στάνταρ της, όποια κι αν είναι αυτά; Ο Ολυμπιακός στην Τσεχία αγωνίστηκε χωρίς τα δύο περυσινά βασικά του στόπερ (Σισέ, Μεριά), με ένα βασικό κεντρικό χαφ (Καμαρά) να έχει ενσωματωθεί λίγες μέρες και φυσικά τελώντας, ακόμα, υπό το σοκ του τραυματισμού του Φορτούνη.

Μέσα σ' όλα προσθέστε ότι στο 20ο λεπτό του ματς «κάηκε» μια αλλαγή με τον τραυματισμό του Αβραάμ με την ομάδα να τραυματίζεται περισσότερο στη θέση που έχει τα λιγότερα περιθώρια. Όταν λοιπόν μια ομάδα που είναι αναμενόμενα μακριά από τα στάνταρ της έχει 6-7 παίκτες στο μέτριο και κάτω του μετρίου επί 90 λεπτά, το καλύτερο που μπορεί να κάνει σ' ένα εκτός έδρας ευρωπαϊκό ματς απέναντι σε μια πιο έτοιμη ομάδα είναι αυτό που έκανε ο Ολυμπιακός. Εξασφάλισε το 0-0 και έφυγε από την Τσεχία ελπίζοντας (με βάση τη λογική) ότι ακόμα κι αυτή η εβδομάδα που μεσολαβεί υπέρ της δικής του βελτίωσης θα λειτουργήσει.

Δεν ξέρω αν αυτά που γράφω είναι τόσο περίεργα ή ακαταλαβίστικα. Νομίζω ότι είναι ποδοσφαιρικά αυτονόητα. Και είναι τόσο κουραστικό να πρέπει να λες τα αυτονόητα. Πέρυσι ο Ολυμπιακός το πρώτο του επίσημο ματς το έδωσε με τη Λουκέρνη (στο Καραϊσκάκη μάλιστα) στις 9 Αυγούστου. Και προφανώς η Βικτόρια Πλζεν δεν είναι Λουκέρνη, είναι καλύτερη. Καλύτερος ωστόσο και από τις δύο είναι ο Ολυμπιακός. Στο 30 με 40% πάνω να είναι την ερχόμενη Τρίτη οι παίκτες που υστέρησαν στην Τσεχία τα πάντα θα πάρουν το δρόμο τους.

Όπως το δρόμο τους έχουν πάρει τα τελευταία «μερεμέτια» του Ολυμπιακού ώστε να παρουσιαστεί όπως πρέπει καθ' όλη τη διάρκεια της σεζόν που θα είναι μεγάλη σε διάρκεια και γεμάτη σκληρές δοκιμασίες. Υπομονή, ψυχραιμία και πίστη στο πλάνο. Αυτή η ομάδα απέδειξε πέρυσι ότι τα αξίζει.

Διαβάστε επίσης

Είναι στιγμές...

Είναι στιγμές...

Τί να μη συζητάμε στις 10 το βράδυ... - Γράφει ο ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ