Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ευχή, κατάρα, τίμημα...

Ευχή, κατάρα, τίμημα...
Παρασκευή, 28 Αυγούστου 2020 - 15:32
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Η Λίβερπουλ πήρε τον Τσιμίκα. Η Γαλατά τον Ομάρ. Η Αλ Σαντ τον Γκιλιέρμε ενώ πολλές άλλες ομάδες γλυκοκοιτάζουν τους παίκτες του Ολυμπιακού. Μπορεί να μην αρέσει σε κάποιους να αποχωρούν σημαντικοί παίκτες της ομάδας αλλά, ταυτόχρονα, η διαδικασία αυτή αποτελεί τη μεγαλύτερη απόδειξη ότι στην ομάδα που αγαπούν γίνεται εξαιρετική δουλειά.

Είναι ευχή να βλέπεις ότι οι παίκτες σου μετράνε και τους θέλουν όλοι. Είναι ταυτόχρονα και κατάρα γιατί, κάποια στιγμή, θα πειστούν μερικοί εξ’ αυτών να αποχωρήσουν. Με άλλα λόγια, αυτό είναι το... τίμημα του να έχεις μια καλή ομάδα που απαρτίζεται από καλούς παίκτες. Το τίμημα είναι ότι ανά πάσα στιγμή μπορείς να τους χάσεις.

Και μην πει κανείς, να αρνηθεί η ομάδα τις προτάσεις. Πόσο εύκολο είναι να πεις στον Τσίμικα και τον κάθε Τσιμίκα: δεν πας στη Λίβερπουλ, σταμάτα να ονειρεύεσαι; Πόσο εύκολο είναι να πεις στον Γκιλιέρμε που έχει μεγαλώσει πια και δεν έχει πολλές ευκαιρίες για άλλα συμβόλαια: μη διαλέξεις να... χωθείς στα χρήματα ώστε να έχουν να φάνε και 10 γενιές της οικογένειάς σου μετά από σένα, μείνε εδώ;

Θεωρητικά όλα εύκολα είναι αλλά πρακτικά πως μπορεί να γίνει αυτό. Δεν γεννήθηκε ο Γκιλιέρμε (ή ο Ομάρ) στο Πασαλιμάνι. Επαγγελματίες ξένοι παίκτες είναι. Η καριέρα ενός παίκτη δεν είναι εύκολη και δεν διαρκεί για πάντα. Έχει σύντομη ημερομηνία λήξης κι επειδή θέλω να είμαι όσο πιο δίκαιος γίνεται, προσπαθώ να μπω και στην πλευρά του άλλου. Επίσης, να μην απαιτούμε να σκέφτονται οι άλλοι ακριβώς όπως σκεφτόμαστε εμείς.

Και μην ξεχνάμε πως το να αγοράζεις μόνο και να... στοκάρεις παίκτες (ειδικά σ’ αυτή την δύσκολη περίοδο) θα σε οδηγήσει με λογιστική ακρίβεια στην... αγκαλιά του Financial Fair Play.

Άλλα θέλω κι άλλα πιστεύω έχει ο καθένας από ‘μας, γι’ αυτό και είμαστε μοναδικοί και όχι κλώνοι. Ηρεμία, ψυχραιμία και εμπιστοσύνη σε όλους όσοι έχτισαν αυτή την ομάδα και είμαι βέβαιος πως θα κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν να τη διατηρήσουν ίδια και καλύτερη.

ΥΓ: Για τις... ικανότητες (not) της σημερινής διοίκησης της ΕΠΟ δεν υπάρχει κάτι άλλο να ειπωθεί. Μέχρι και ένας Πορτογάλος (Μαρτίνς) αναγκάστηκε να είναι σκληρός στην κριτική του για την κατάντια του τελικού. Το μόνο στο οποίο μπορεί να ελπίζει κανείς είναι να απαλλάξουν από το ποδόσφαιρο την παρουσία τους το συντομότερο δυνατό. Καμία άλλη σοβαρή απαίτηση δεν μπορεί να έχει κανείς από τη συγκεκριμένη ομάδα ανθρώπων.

Διαβάστε επίσης