Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Η πρεμιέρα της προσαρμογής

Η πρεμιέρα της προσαρμογής
Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2020 - 15:23
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Να 'μαστε λοιπόν. Ενώπιον της 20ης πρεμιέρας του Ολυμπιακού σε όμιλο Τσάμπιονς Λιγκ. Σαν ψέμα φαίνεται. Σαν χθες ήταν που οι ερυθρόλευκοι βίωναν την αληθινά πρώτη τους φορά στο Τσάμπιονς Λιγκ. Στις 17 Σεπτέμβρη του 1997, με μια αξέχαστη γκολάρα του Στέλιου Γιαννακόπουλου, κέρδιζαν 1-0 την Πόρτο στο κατάμεστο ΟΑΚΑ και έδειχναν ότι ήρθαν για να μείνουν στην ελίτ.

Από τότε έχουν αλλάξει άπειρα πράγματα στον κόσμο και το ποδόσφαιρο. Αυτό που δεν έχει αλλάξει είναι η επιθυμία του Ολυμπιακού να εξελίσσεται και να διακρίνεται και φυσικά να στοχεύει στην κορυφή.

Ο κόσμος, δυστυχώς, σε αρκετά πράγματα έχει αλλάξει προς το χειρότερο. Όπως για παράδειγμα η πραγματικότητα που βιώνουμε με τον κορωνοϊό. Ένας ιός που, φτάσαμε στο σημείο πια να παίζει ρόλο και στα παιχνίδια. Ματς δίχως κόσμο (η μεγαλύτερη απώλεια του Ολυμπιακού με διαφορά είναι αυτή, το διαπιστώσαμε και με την Γουλβς...) και την ώθηση που δίνει στον γηπεδούχο, ματς στα οποία μπορεί να στερηθείς και παίκτες.

Έτσι έχει η κατάσταση όμως και πρέπει να την αποδεχθούμε. Χθες, όταν άρχισε τις δηλώσεις του ο Πέντρο Μαρτίνς, είπε την πιο σημαντική λέξη. «Προσαρμογή». Αυτό ακριβώς. Προσαρμοζόμαστε όλοι στα νέα δεδομένα. Δεν πρέπει να... κλαίμε πάνω από τους περιορισμούς ειδάλλως θ' αρχίσουμε, πια, να περιορίζουμε μόνοι τους εαυτούς μας με την αρνητική σκέψη.

Ο Ολυμπιακός έχει απέναντί του μια πιο έτοιμη ομάδα. Μια ομάδα από ένα πρωτάθλημα που λογίζεται στα πέντε κορυφαία. Ένα πρωτάθλημα που κρύβει ποδοσφαιρικούς θησαυρούς και οι παίκτες του έχουν συνηθίσει να παίζουν με δύναμη και σε υψηλές ταχύτητες. Η αποστολή λοιπόν ήταν εξ' αρχής δύσκολη και γίνεται διαρκώς δυσκολότερη. Τα δύσκολα ωστόσο δημιουργήθηκαν για τους ζόρικούς. Και ο Ολυμπιακός του Μαρτίνς ανήκει σ' αυτή την κατηγορία.

ΥΓ: Ο Μαρτίνς κράτησε κλειστά τα χαρτιά του χθες αναφορικά με την 11άδα αφού καλείται να... ζυγίσει πολλά και σημαντικά πράγματα. Είναι τόσο ρευστά τα πράγματα που προσωπικά δεν θα απέκλεια να δούμε και Μασούρα και Ρατζέλοβιτς στο αρχικό σχήμα.

Διαβάστε επίσης

35 is the new 30

35 is the new 30

Ο μέσος όρος ηλικίας της 11άδα με Μαρσέιγ και η εξήγηση των επιλογών του Μαρτίνς. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης