Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Εντός και εκτός προγράμματος (part2)

Εντός και εκτός προγράμματος (part2)
Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2020 - 09:57
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Έγραφα μετά το ματς του Ολυμπιακού στο Μάντσεστερ με τη Σίτι πως σ' εκείνο, μπορεί να πει κανείς, σημειώθηκε η μοναδική ήττα της σεζόν που μπορεί να χαρακτηριστεί: εντός προγράμματος. Θυμόμαστε βεβαίως πως ο νταμπλούχος είχε αποδείξει στο β' ημίχρονο πως μπορούσε να φύγει από την Αγγλία δίχως να έχει ηττηθεί. Λίγη τύχη και λίγη ευστοχία παραπάνω ήθελε που δεν είχε. Άρα, ακόμα κι εκείνη η ήττα μόνο εντός προγράμματος δεν ήταν.

Να λοιπόν που βρισκόμαστε ξανά μπροστά από ένα ματς του Ολυμπιακού με τη Σίτι. Κι επειδή μιλάμε γι 'αυτόν τον Ολυμπακό, τον Ολυμπιακό του Μαρτίνς, ακόμα και σε άδειο Γ. Καραϊσκάκης δεν υπάρχει: ήττα εντός προγράμματος. Ωστόσο ήρθαν τα πράγματα έτσι που οι ερυθρόλευκοι θα παίξουν με πολλές και άκρως σημαντικές απουσίες. Συνεπώς το πολύ δύσκολο της αποστολής του έφτασε στα όρια του αδύνατου. Ακόμα κι έτσι πάντως, προσωπικά, αυτόν τον Ολυμπιακό δεν τον ξεγράφω. Θα το παλέψει το ματς με όλο του το είναι. Βεβαίως, αυτό μπορεί να μην αρκεί αφού απέναντί του θα έχει την πιο ακριβή ομάδα του Τσάμπιονς Λιγκ.

Για να πάρει αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός θα πρέπει να... τρυπήσει το ταβάνι της αποτελεσματικότητάς του σε άμυνα και επίθεση και, παράλληλα, να βρεθεί σε δικά της αντίστοιχα βαρομετρικά χαμηλά η Σίτι. Είναι αναμφίβολα κακό για τους Πειραιώτες που η ομάδα του Γκουαρντιόλα προέρχεται από ήττα στο πρωτάθλημα και το τελευταίο που θα ήθελε είναι να ηττηθεί (ή να μην κερδίσει έστω) για 2ο σερί ματς που θα της... στραπατσάρει περαιτέρω το προφίλ.

Η Σίτι θα έρθει με διάθεση να μπει και να καθαρίσει το ματς το συντομότερο δυνατό γι' αυτό είναι απαραίτητο ο Ολυμπιακός ως σύνολο αλλά και κάθε παίκτης που θ' αγωνιστεί ως μονάδα να βρίσκεται στη μέγιστη βαθμίδα συγκέντρωσης και μαχητικής διάθεσης. Οποιαδήποτε στιγμή αδράνειας ή αδυναμίας μοιάζει βέβαιο ότι θα τιμωρηθεί από τον αντίπαλο.

Διαβάστε επίσης