Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

To know us better

To know us better
Τρίτη, 9 Φεβρουαρίου 2021 - 14:27
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

«Του νόου ας μπέτερ». Αυτή αποτελεί μία από τις αξέχαστες ατάκες του παλιού κλασικού ελληνικού σινεμά. Ανήκει στον σπουδαίο Χρόνη Εξαρχάκο και ειπώθηκε στην ταινία «ο Κατεργάρης». Μη ρωτάτε πως, απλά μου ήρθε στο μυαλό για καθαρά ποδοσφαιρικούς λόγους. Αύριο ο Ολυμπιακός αναμετράται με τον Άρη στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα για το κύπελλο Ελλάδας. Και σ' αυτό το ματς, αν δεν υπάρξει δυσάρεστο απρόοπτο, αναμένεται να δούμε τον Σωκράτη με τον Μπα στο κέντρο της άμυνας σ' ένα ματς που πιθανότατα θα υπάρξει και σημαντικό ροτέισον από πλευράς του Πέδρο Μαρτίνς.

Πιο σημαντικό απ' όλα ωστόσο είναι αυτό που αναμένεται να συμβεί στο κέντρο της άμυνας. Με τον Ρούμπεν Σεμέδο να είναι τιμωρημένος στο πρώτο ματς με την Αϊντχόφεν για τους 32 του Γιουρόπα Λιγκ, είναι δεδομένο ότι πρέπει να γνωριστούν καλύτερα, για να επιστρέψουμε στην ατάκα του Εξαρχάκου, ο Αφρικανός με τον Έλληνα στόπερ. Έχω εκφράσει πολλάκις στο πρόσφατο παρελθόν τις σκέψεις μου για το τι έχει πραγματικά σημασία για τον Ολυμπιακό ως το φινάλε της σεζόν. Τα ευρωπαϊκά ματς. Δική μου γνώμη είναι και δεν απαιτώ να την ασπαστεί κανείς. Προφανώς το πρωτάθλημα ήταν, είναι και θα είναι ο βασικός στόχος αλλά ο Ολυμπιακός με τη μαγκιά και το σπαθί του κέρδισε το δικαίωμα να κατεβάσει λίγο ρυθμούς και να μη σπαταλάει ενέργεια στη Σούπερ Λιγκ από 'δω και στο εξής. Ακόμα και τα ρεκόρ, για μένα, μικρότερη σημασία έχουν από μια ενδεχόμενη πρόκριση στους 16 του Γιουρόπα κι ακόμα παραπέρα. Τα ρεκόρ είναι για τους στατιστικολόγους και όσους κρατάνε αρχεία. Για το κύπελλο, ούτε καν το συζητάω. Τη θεωρώ μια β' διαλογής και δίχως μεγάλη αξία διοργάνωση όπως έχει καταντήσει. Μια παρηγοριά του κάθε πικραμένου για να λέει ότι κάτι κατάφερε και δεν έμεινε με άδεια χέρια, τίποτα περισσότερο απ' αυτό.

Το «to know us better» του Σωκράτη με τον Ουσεϊνού λοιπόν και τα ματς με τους Ολλανδούς είναι απείρως πιο σημαντικά όπως, φυσικά, και το πόσο γρήγορα θα καταφέρει να μπει στο... κόλπο και ο Κένι Λαλά. Εκτός απροόπτου κι αυτός θα ντεμπουτάρει αύριο και μάλιστα ως βασικός.

Διαβάστε επίσης

Τα άλλα... δάχτυλα

Τα άλλα... δάχτυλα

Αυτά που τους επιστρέφουν, εκείνοι που κάποτε τους πίστευαν… Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης!

Το ποδοσφαιρικό #metoo

Το ποδοσφαιρικό #metoo

Απλά είναι τα πράγματα αναφορικά με το σημερινό ματς του Ολυμπιακού κόντρα στον ΟΦΗ. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.