Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Το ποδοσφαιρικό #metoo

Το ποδοσφαιρικό #metoo
Κυριακή, 7 Φεβρουαρίου 2021 - 09:59
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Απλά είναι τα πράγματα αναφορικά με το σημερινό ματς του Ολυμπιακού κόντρα στον ΟΦΗ. Πριν απ' όλα να κερδίσει και να διατηρήσει από κάποιους και να αυξήσει από άλλους τη διαφορά του στον βαθμολογικό πίνακα. Ακολούθως να δοθεί συνέχεια στο δικό του #metoo, δηλαδη το: κι εγώ επίσης.

Ένα μότο που έχει γίνει μόδα τελευταία εξαιτίας κάτι πολύ σοβαρού, των αποκαλύψεων για σεξουαλικές παρενοχλήσεις, να γίνει μότο των παικτών που δεν είναι στην πρώτη γραμμή των προτιμήσεων του Πέδρο Μαρτίνς. Πρέπει λοιπόν, όσοι παίξουν και σήμερα να φωνάξουν: κι εγώ επίσης. Το «κι εγώ επίσης» να αποτελεί την απάντηση στην ερώτηση: μπορείς να βοηθήσεις σοβαρά τον Ολυμπιακό στις δύσκολες στιγμές που θα σε χρειαστεί;

Ήδη έχουν αρχίσει να δίνονται απαντήσεις από παίκτες που έπαιξαν (κυρίως) στη διπλή κυπελλική μονομαχία με τον Παναιτωλικό. Τα δείγματα ήταν άκρως ενθαρρυντικά. Ωστόσο έναν ποδοσφαιριστή τον καθιερώνει στη συνείδηση όλων και κυρίως ενός προπονητή η συνέπεια και η διάρκεια. Μια καλή εμφάνιση μπορούν να κάνουν όλοι. Να αποδίδουν κοντά σε συγκεκριμένα υψηλά στάνταρ αποτελεί κάτι πιο δύσκολο και δεν είναι για όλους.

Για τον Σωκράτη και τον Λαλά που πιθανώς (θα εξαρτηθεί και από την εξέλιξη του ματς) θα κάνουν σήμερα το ντεμπούτο του έστω και για λίγο, δεν χωράει αμφιβολία πως ανήκουν στο #metoo. Μένει να πάρουμε ασφαλείς απαντήσεις από άλλους, π.χ. από παίκτες σαν τον Κάιπερς.

ΥΓ: Άνθρωποι που πανηγύριζαν για την επιστροφή του Μπαρτζώκα στον πάγκο του Ολυμπιακού τώρα αναρωτιούνται (και χειρότερα) αν μπορεί ή αξίζει να είναι στον πάγκο της ομάδας. Αυτό ακριβώς είναι και το πιο επικίνδυνο μετά από μεγάλες ήττες και απογοητεύσεις. Να βάζουμε φωτιά και να... καίμε τα πάντα.

Επαναλαμβάνω, τα όποια μεγάλα συμπεράσματα δεν βγαίνουν σε μία ή δύο νύχτες. Βγαίνουν ψύχραιμα στο φινάλε των σεζόν κι εφόσον υπάρχουν όλα τα δεδομένα του τι μπορεί ή δεν μπορεί να κάνει ο καθένας. Για τον Μπαρτζώκα συγκεκριμένα είναι, νομίζω, αστείο και να το συζητάμε αν είναι καλός προπονητής. Η πορεία του απαντάει εξάλλου καλύτερα στην ερώτηση αυτή...

Διαβάστε επίσης

Τα άλλα... δάχτυλα

Τα άλλα... δάχτυλα

Αυτά που τους επιστρέφουν, εκείνοι που κάποτε τους πίστευαν… Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης!

To know us better

To know us better

Ο Παπασταθόπουλος και ο Μπα και η ευκαιρία να... γνωριστούν καλύτερα. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης