Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Το σήμερα και το αύριο

Το σήμερα και το αύριο
Σάββατο, 20 Φεβρουαρίου 2021 - 09:59
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Με αφορμή την περίπτωση του Μπάμπη Λυκογιάννη ο επικεφαλής του τμήματος σκάουτινγκ του Ολυμπιακού, Φρανσουά Μοντέστο, αναφέρθηκε στον τρόπο που οι ερυθρόλευκοι χειρίζονται τα μεταγραφικά ζητήματα. Έκανε λόγο για παρακολούθηση έξι μηνών της πορείας ενός ποδοσφαιριστή πριν υπάρξει εισήγηση (θετική ή αρνητική) για την απόκτησή του. Προφανώς και υπάρχουν εξαιρέσεις που μπορεί να δημιουργηθούν από μια έκτακτη κατάσταση αλλά εδώ μιλάμε για τον κανόνα. Και ο κανόνας, αν το καλοσκεφτείς, φανερώνει και μία από τις πολλές διαφορές χάους μεταξύ του Ολυμπιακού και των άλλων στην Ελλάδα.

Τη στιγμή που οι Πειραιώτες ζουν έντονα το παρόν τους εργάζονται διαρκώς για το μέλλον τους. Υπάρχει το σήμερα και το αύριο και ο Ολυμπιακός καταφέρνει να έχει το βλέμμα ταυτόχρονα και στις δύο κατευθύνσεις. Γιατί αν σταματήσει να κοιτάει προς τη μία πλευρά θα το πληρώσει ακριβά. Αν δει μόνο το σήμερα, τότε αύριο θα του παρουσιαστούν καταστάσεις που θα μπορέσει δύσκολα να διαχειριστεί. Και αν βλέπει και φροντίζει μόνο το μέλλον θα βιώνει ένα δύσκολο παρόν.

Το τώρα και το μετά αποτελούν και αγωνιστική πραγματικότητα. Ο Ολυμπιακός για παράδειγμα θα φιλοξενήσει τον Αρη έχοντας κατά νου και τη ρεβάνς με την Αϊντχόφεν. Πήγε στη Λεωφόρο έχοντας στο μυαλό (και τις επιλογές του) το πρώτο ματς με τους Ολλανδούς. Κι αν δεν... κοιμόταν ο Θεός του ποδοσφαίρου κόντρα στον ΠΑΟ και δεν χάνονταν απίθανες ευκαιρίες, το κοντέρ θα είχε γράψει δύο νίκες.

ΥΓ: Ο Ολυμπιακός πρέπει πάντα να φροντίζει να έχει τους καλύτερους Έλληνες. Και όταν λέω καλύτερους δεν λέω, απαραίτητα, και τους πιο ποιοτικούς. Καλύτερους σε επαγγελματισμό και νοοτροπία. Τίμιους αγωνιστικά όπως ο Μπουχαλάκης και ο Μασούρας. Όπως τώρα οι Βρουσάι (που είναι και πολύ ποιοτικός) και Ανδρούτσος που έρχονται. Το σημαντικό είναι να είναι οι καλύτεροι στη νοοτροπία. Επαγγελματίες στο 101% και με διάθεση να δουλεύουν για να εξελίσσονται.

Διαβάστε επίσης