Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Το γρήγορο μυαλό που απέτρεψε το... ατύχημα

Το γρήγορο μυαλό που απέτρεψε το... ατύχημα
Παρασκευή, 5 Μαρτίου 2021 - 09:59
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Έγραφα χθες ώρες πριν από τη ρεβάνς κυπέλλου με τον Άρη στο Κλεάνθης Βικελίδης: «Στο δικό μου μυαλό, μπορεί να κάνω και λάθος δεν απαιτώ να συμφωνήσουμε, το κύπελλο είναι, ή θα έπρεπε να είναι, η διοργάνωση των ευκαιριών και των β' ρόλων. Η διοργάνωση στην οποία θα καλούνται οι παίκτες που, για διαφόρους λόγους είναι εκτός του βασικού κορμού, να δείξουν τι ψάρια πιάνουν. Είναι εύκολο και υπάρχει τεράστια διαφορά μεταξύ του να λέω «μπορώ να το κάνω» και του «αληθινά το κάνω». Καταλαβαίνω, προφανώς, ότι μια ομάδα γεμάτη β' πρωταγωνιστές είναι πιθανό να έχει έλλειψη συνοχής και να της συμβούν... ατυχήματα σε αποτελέσματα. Ακριβώς γι' αυτό εξάλλου ένας σύλλογος, συνολικά, παίρνει αποφάσεις και χαράζει στρατηγική και πολιτική. Βάζει «πράγματα» στη... ζυγαριά και εστιάζει σ' αυτά που θεωρεί ότι έχουν μεγαλύτερη βαρύτητα».

Αυτά έγραφα και γι' αυτό δεν αισθάνθηκα καμία έκπληξη για όσα είδαμε καθώς, λίγο-πολύ, αυτά περίμενα. Αυτά περίμενα και αναφορικά με τον καταρτισμό της 11άδας (ο Μαρτίνς όντως έδωσε ευκαιρίες σε παίκτες με β' ρόλο) και αναφορικά με την απόδοση (έλλειψη συνοχής και πιθανά... ατυχήματα σε αποτελέσματα). Βεβαίως, δεν περίμενα να φλερτάρει ο Ολυμπιακός με... ατύχημα σε επίπεδο αποτελέσματος, δηλαδή να αποκλειστεί, ελέω διαιτησίας. Ειλικρινά απορώ τι στην ευχή είδε, ή δεν είδε, ο Γκεστράνιους. Κι αν στην κανονική ροή παιχνιδιού δεν θέλει πολύ να εκτιμήσεις λάθος, πως είναι δυνατόν να επιμείνει στην αρχική του απόφαση βλέποντας και το βίντεο; Ο διαιτητής VAR, ουσιαστικά, πήρε θέση και του είπε ότι έκανε λάθος και δεν υπάρχει πέναλτι, γι' αυτό και τον έστειλε για το on field review.

Η εξυπνάδα του Μπουχαλάκη (και η αφέλεια του Κουέστα) ωστόσο αποκατέστησε την αδικία και έδωσε το εισιτήριο σ' αυτόν που το άξιζε πιο πολύ. Παρότι ο Άρης είναι μια εξαιρετική ομάδα, η 2η καλύτερη στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή, δεν ήταν δίκαιο να προκριθεί. Θα προκρίνονταν με ένα αυτογκόλ (του Μπα στο πρώτο ματς) και ένα ανύπαρκτο πέναλτι. Ε, δεν θα ήταν και τόσο δίκαιο...

Όσον αφορά στον «Μπούχα» σ' ένα ματς που και αυτός δεν έπιασε καμία σπουδαία απόδοση, κάθε άλλο, έκανε τη διαφορά χάρη στην οξυδέρκειά του. Γι' αυτό και το ποδόσφαιρο θα παραμείνει πάντα, όσα χρόνια κι αν περάσουν, όσο κι αν εξελιχθεί, το άθλημα των έξυπνων. Εκείνοι κάνουν τη διαφορά αφού είναι σημαντικό να είσαι εξαιρετικός αθλητής αλλά το γρήγορο μυαλό κερδίζει το γρήγορο σώμα και όχι μόνο στο ποδόσφαιρο.

ΥΓ: Πόνεσε πολύ κόσμο, ξανά, αυτό το γκολ και αυτή η πρόκριση.

ΥΓ2: Καθαρά ποδοσφαιρικά ο πιο επικίνδυνος αντίπαλος στα ημιτελικά θα είναι ο ΠΑΣ. Πιο επικίνδυνοι μη ποδοσφαιρικά θα είναι οι δικέφαλοι και καταλαβαίνουμε όλοι το γιατί...

Διαβάστε επίσης