Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Θα έβαζε τα γέλια η Άρσεναλ πριν τελειώσει η φράση...

Θα έβαζε τα γέλια η Άρσεναλ πριν τελειώσει η φράση...
Σάββατο, 3 Απριλίου 2021 - 15:02
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Ο Ολυμπιακός, λένε οι πληροφορίες, έκανε κουβέντα με την Άρσεναλ τον περασμένο Ιανουάριο για τον Ρις Νέλσον. Αν και μόλις 21 ετών και όχι μόνιμο μέλος των αποστολών των κανονιέρηδων (σ.σ.: πιο πολύ παίζει με την Κ23) η χρηματιστηριακή του αξία υπολογίζεται στα 10 εκατ. ευρώ.

Εσχάτως οι πρωτογενείς πληροφορίες (σε συνδυασμό με αγγλικά δημοσιεύματα) επανέφεραν το θέμα. Ασχέτως του πόσες πιθανότητες υπάρχουν να πραγματοποιηθεί μια τέτοια μετακίνηση, το γεγονός είναι ότι (τον Γενάρη τουλάχιστον) έγινε κουβέντα. Και η Άρσεναλ το συζητήσε σοβαρά αφού οι Λονδρέζοι θεωρούν ότι σε ομάδες όπως ο Ολυμπιακός ο Νέλσον μόνο να κερδίσει έχει.

Ας κάνουμε τώρα μια υπόθεση εργασίας. Φανταστείτε την ΑΕΚ ή τον ΠΑΟΚ (για τον Παναθηναϊκό πια, ούτε λόγος...) να σηκώνουν το τηλέφωνο και να καλούν τη διοίκηση της Άρσεναλ λέγοντας: «γεια σας, θα θέλαμε να συζητήσουμε το ενδεχόμενο να δανειστούμε τον Νέλσον». Σοβαρά τώρα, υπάρχει άνθρωπος που δεν πιστεύει ότι πριν ολοκληρωθεί η πρόταση οι Άγγλοι θα έβαζαν τα γέλια και θα έκλειναν το τηλέφωνο; Πως και γιατί να πουν ναι σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, ειδικά αν πρόκειται για τόσο σημαντικό πρότζεκτ όπως ο 21χρονος διεθνής Άγγλος εξτρέμ.

Αν έχουν τίποτα παικτική... σαβούρα που θέλουν να ξεφορτωθούν μια και καλή, προφανώς και θα συζητήσουν και με την ΑΕΚ ή τον ΠΑΟΚ. Τους καλούς ωστόσο δεν τους δίνουν όπου κι όπου. Τους δίνουν εκεί που υπάρχει ποδοσφαιρική προοπτική ώστε ο παίκτης που δάνεισαν να γυρίσει καλύτερος. Και ο Ολυμπιακός τέτοιος σύλλογος είναι, παρόντος και τεράστιας προοπτικής.

ΥΓ: Χάζευα το Μίλαν-Σαμπντόρια και γελούσα με όλους εκείνους που επιμένουν, ακόμα και εν έτει 2021, να συζητάμε για τις ηλικίες των παικτών. Από τη μία ο Ζλάταν που τον Οκτώβρη κλείνει τα 40 του χρόνια και από την άλλη ο Κουαλιαρέλα που έκλεισε τον Γενάρη τα 38. Και μιλάμε για Καμπιονάτο όχι Σούπερ Λίγκα...

ΥΓ2: Να διαβάζετε ό,τι γράφετε, όλα τα ονόματα (έχουν γραφτεί ήδη ουκ ολίγα, θα γραφτούν απείρως περισσότερα), αλλά να είστε επιφυλακτικοί με όλα. Αρχές Απρίλη έχουμε, μην το ξεχνάμε... Αυτό δε σημαίνει ότι δεν γίνονται κουβέντες και έρευνες στην αγορά. Απλά οι τελικές αποφάσεις ίσως αργήσουν λίγο ακόμα.

ΥΓ3: Όσο συχνά τσεκάρει ο Ολυμπιακός τα ρόστερ των σπουδαίων ευρωπαϊκών ομάδων, άλλο τόσο συχνά τσεκάρουν εκείνες το δικό του. Πιο... ελίτ δεν γίνεται ο Θρύλος.

Διαβάστε επίσης

Εθνική των... χατιριών

Εθνική των... χατιριών

Όσο γεμίζεις εξαιρέσεις τους κανόνες, κανόνες γίνονται οι σφαλιάρες. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.