Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Πρόκριση, μόνο αυτό

Πρόκριση, μόνο αυτό
Τετάρτη, 28 Απριλίου 2021 - 09:59
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Τα πράγματα είναι απλά αναφορικά με τη σημερινή ρεβάνς κυπέλλου με τον ΠΑΣ. Πρόκριση. Ούτε (απαραίτητα) μπαλάρα, ούτε τίποτα.Πρόκριση. Μόνο αυτή μετράει. Πρέπει πάση θυσία να αποφευχθεί η... παράκαμψη της Λαμίας. Πριν από δύο χρόνια ο Ολυμπιακός την είχε... πατήσει τη Λαμία στο Καραϊσκάκη. Πλησίασε τις 30 τελικές, η αντίπαλός του έκανε μόνο μία. Όμως εκείνη, σ' αυτή τη μία τελική, έβαλε γκολ και οι ερυθρόλευκοι κανένα. Και η πρόκριση πήγε στους αντιπάλους. Γι' αυτό σας λέω: πρόκριση, μόνο αυτή. Κι ας είναι, που λέει ο λόγος, ο Ολυμπιακός η ομάδα που θα κάνει μία τελική και θα βάλει ένα γκολ.

Θέλω να πιστεύω ότι υπάρχει ήδη στην ομάδα η απαιτούμενη συγκέντρωση και σοβαρότητα. Θέλω να πιστεύω πως θα αντιμετωπιστεί το σημερινό ματς ως αυτό που είναι, ένας δύσκολος και απαιτητικός ημιτελικός κυπέλλου στον οποίο κρίνεται ένα εισιτήριο για τον τελικό. Αυτή πρέπει να είναι η προ-τελευταία σημαντική αποστολή της σεζόν και να μείνει ως τελευταία ο τελικός.

Ο προπονητής φρόντισε να δώσει ανάσες σε σημαντικούς παίκτες στο αμέσως προηγούμενο ματς κόντρα στην ΑΕΚ και να τους φρεσκάρει. Ελπίζει λοιπόν να πάρει πίσω ως ανταπόδοση μια... φρέσκια εμφάνιση σήμερα που θα συνεισφέρει ώστε να επικυρωθεί το εισιτήριο για τον τελικό. Νομίζω δεν χρειάζεται να ειπωθεί κάτι παραπάνω, τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Πρόκριση. Τελεία και παύλα.

ΥΓ: Ο ΠΑΣ συνήθως σκοράρει μακριά από την έδρα του (στα 13 από τα 17!) κι αυτό τον κάνει ακόμα πιο επικίνδυνο. Είμαι βέβαιος πως υπάρχει στην ερυθρόλευκη ανάλυση του αντιπάλου αυτό το στοιχείο και θα έχουν την προσοχή τους οι παίκτες του Μαρτίνς.

ΥΓ2: Φαντάσου ο Ολυμπιακός να ήταν, αγωνιστικά, όπως είναι ηΑΕΚ αυτή τη στιγμή και η πρώτη του μεταγραφή να ήταν παίκτης από τη β' κατηγορία της Ινδίας! Ναι, από 'κει ήρθε ο αδερφός του Λιβάι, ο Ιούδας Γκαρσία. Από τη β' κατηγορία της Ινδίας! Για φαντάσου... Ούτε να φαντάζομαι...

ΥΓ3: Πολλά respect στους οργανωμένους οπαδούς του Θρύλου που πρώτοι απ' όλους εξάντλησαν τα εισιτήρια που αναλογούν στον δικό τους ιερό χώρο. Όχι ότι δεν το περιμέναμε φυσικά. Πιο αναμενόμενο δεν γινόταν...

ΥΓ4: Η ιταλική Tuttosport έγραψε χθες ότι ο Μπουφόν, αν φύγει από τη Γιουβέντους ξανά, θα έχει πέντε επιλογές και αναφέρθηκε ως μία από τις πέντε ο Ολυμπιακός. Μόνο ο Ολυμπιακός, από την Ελλάδα, θα μπορούσε να συνδέεται με τον Μπουφόν και να φαίνεται κάτι φυσιολογικό και όχι ανέκδοτο.Φαντάσου να έλεγαν ότι τον θέλει ο ΠΑΟΚ, η ΑΕΚ ή ο ΠΑΟ...

ΥΓ5: Ο Παναθηναϊκός, λέει, διέψευσε κατηγορηματικά ως σενάρια επιστημονικής φαντασίας τα περί Μιλόγεβιτς. Προφανώς θα ήταν κάποιος... σωσίας αυτός ο πράσινος που είχε επαφή με τον Σέρβο.

Διαβάστε επίσης