Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ο Σουρλής έπαιξε μπαλάρα όταν μίλησε

Ο Σουρλής έπαιξε μπαλάρα όταν μίλησε
Πέμπτη, 6 Μαΐου 2021 - 10:25
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Δεν ξέρω αν θα ακουστώ υπερβολικός αλλά αυτό που συγκράτησα από το χθεσινό ματς του Ολυμπιακού με τον Άρη είναι μια δήλωση του Βασίλη Σουρλή στην κάμερα της Nova. Κι αν είχα, τρόπος του λέγειν, 10 λόγους να πιστεύω ότι θα καταφέρει να κάνει κάτι στην ποδοσφαιρική του σταδιοδρομία, αυτοί έγιναν 20. Ερωτηθείς για την εμφάνισή του άρχισε από τα αρνητικά. Έπρεπε να είχε καλύτερες τοποθετήσεις, δήλωσε και συμπλήρωσε ότι ο πατέρας του δεν θα του πει συγχαρητήρια αλλά να συνεχίσει να δουλεύει. Και όταν του ζητήθηκε να αναφερθεί στον παίκτη που προσπαθεί να μοιάσει και να πάρει πράγματα στις προπονήσεις του Ολυμπιακού ανέφερε το όνομα του Μπουχαλάκη. Γιατί όπως εξήγησε «δουλεύει πολύ». Σαν... μελωδία στα δικά μου αυτιά ήχησαν αυτές οι κουβέντες. Ελπίζω και πιστεύω πως ο Βασίλης θα συνεχίσει να προσπαθεί να εστιάζει στα αρνητικά του για να προσπαθεί να τα διορθώσει. Και ελπίζω και πιστεύω πως θα συνεχίσει να έχει πρότυπα παίκτες που δεν είναι απαραίτητα οι πιο ταλαντούχοι αλλά οι πιο εργατικοί. Και ο μπαμπάς (αχ αυτοί οι μπαμπάδες, πόσα παιδιά έχουν καταστρέψει φουσκώνοντας τα μυαλά τους) θα συνεχίσει να του λέει να δουλεύει περισσότερο και να προσπαθεί περισσότερο.

Όσον αφορά στο καθαρά αγωνιστικό, λίγο-πολύ είδαμε αυτά που περιμέναμε από έναν αλλαγμένο Ολυμπιακό. Έναν Ολυμπιακό ευκαιριών. Μπορεί κανείς να πει πολλά σε ατομικό επίπεδο αλλά είναι καλύτερα να πει τη γνώμη του ο Πέδρο Μαρτίνς. Η δική του θα μετρήσει κι εκείνος είναι που θα κρίνει ποιός θα πάει στο επόμενο... επίπεδο και ποιός θα μείνει αναγκαστικά πίσω και θα ψάξει για κάτι άλλο. Αναμφίβολα υπήρξαν απογοητεύσεις αλλά και πολλές υποσχέσεις. Θα κάνω μια εξαίρεση ατομική και θα αναφερθώ σε μια μεγάλη υπόσχεση που ακούει στο όνομα Αλέξης Καλογερόπουλος. Ο Μαρτίνς έδωσε την ευκαιρία στον νεαρό αμυντικό να ντεμπουτάρει στη μεγάλη κατηγορία πριν καλά καλά συμπληρώσει τα 17 του χρόνια.

ΥΓ: Ταμειάρα πήγαν τα IQ (ραδικιού) της δημοσιογραφίας που έβλεπαν «άσο» από την Τούμπα ως το Βικελίδης χθες στο Άρης-Ολυμπιακός. Βουλωμένο ποδοσφαιρικό γράμμα διαβάζουν τα σαΐνια μου. Κρίμα να μένουν ανεκμετάλλευτα τέτοια φωτισμένα μυαλά. Ένα... γατάκι είναι ο Άλμπερτ μπροστά τους.

ΥΓ2: Η ΑΕΚ το έκανε το... χρέος της. Ούτε επίτηδες να το έκανε στα ματς με τον ΠΑΟΚ. Του έφτιαξε ψυχολογία εν όψει τελικού. Όπως έγραψα και προ ολίγων ημερών, δύσκολα μπορώ να θυμηθώ άλλη τόσο θλιβερή και ανήμπορη ομάδα. Και ο Παναθηναϊκός είναι εδώ και χρόνια στα χάλια του αλλά που και που μπορεί να βγάλει χαρακτήρα.

Διαβάστε επίσης