Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ο Μαρινάκης, ο Μέντες και οι αναπάντητες κλήσεις

Ο Μαρινάκης, ο Μέντες και οι αναπάντητες κλήσεις
Τετάρτη, 23 Ιουνίου 2021 - 10:48
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Χθες αναφέρθηκε (και γράφτηκε) σε τηλεοπτικό πορτογαλικό ρεπορτάζ ότι ο Βαγγέλης Μαρινάκης βρέθηκε στην Πορτογαλία και είχε συνάντηση με τον -κατά τους περισσότερους- κορυφαίο ατζέντη του κόσμου, τον Ζόρζε Μέντες. Δεν γνωρίζω αν είναι αλήθεια ό,τι ανέφεραν οι Πορτογάλοι. Συνεπώς κι εγώ, όπως έχω τονίσει κατ' επανάληψη και σε σας, ακούω / διαβάζω τα πάντα αλλά πιστεύω μόνο όσα βλέπουν τα μάτια μου, ανακοινώνονται ή μου λένε άνθρωποι που εμπιστεύομαι απόλυτα. Με αφορμή ωστόσο αυτές τις αναφορές των Πορτογάλων, θέλω να σημειώσω κάτι.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης, να είστε σίγουροι, είναι ο μοναδικός παράγοντας στην Ελλάδα και ένας από τους λίγους στην Ευρώπη που μπορεί, όταν θέλει, να συναντηθεί με όποιον μάνατζερ ή σημαντικό παράγοντα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου θέλει. Όποτε θέλει, όπου θέλει, όπως θέλει για ό,τι θέλει. Κι αυτό δεν αποτελεί ένα... δώρο που κέρδισε σε λοτταρία ή σούπερ μάρκετ. Αυτό είναι ένα προνόμιο που έχτισε ο ίδιος με το επιχειρηματικό / ποδοσφαιρικό του προφίλ. Με τον χαρακτήρα του. Τη συμπεριφορά του. Προφανώς και την οικονομική του επιφάνεια. Όταν καλεί ο Βαγγέλης Μαρινάκης οι κλήσεις του δεν αφήνονται αναπάντητες.

Όπως π.χ. έγινε πρόσφατα, όπως λένε ασφαλείς πληροφορίες, με παράγοντες της ΑΕΚ. Και δεν συζητάμε καν για προσπάθεια επαφής τους με ατζέντηδες τύπου Μέντες ή Ραϊόλα. Τον ατζέντη του 33χρονου Νταμιάν ντα Σίλβα της Ρεν θέλησαν να πάρουν οι κιτρινόμαυροι και παρά τις προσπάθειές τους κανείς δεν απάντησε στις κλήσεις τους. Μέχρι και στη Γαλλία λέγεται ότι ταξίδεψε ο Στάθης Ταυλαρίδης ώστε να πείσει την πλευρά του παίκτη να τον δει αλλά εκείνος ούτε τότε σήκωσε το τηλέφωνο αφού η προοπτική και το ενδιαφέρον της ΑΕΚ του φαίνονταν... λίγο για τον πελάτη του.

Σε αντίθεση με τους υπόλοιπους παράγοντες στην Ελλάδα λοιπόν, ο Βαγγέλης Μαρινάκης δεν βλέπει τις κλήσεις του να μένουν αναπάντητες. Εκείνος, ενδεχομένως, να αφήνει κάποιες έτσι. Οι άλλοι ωστόσο σπεύδουν να σηκώσουν τα δικά τους τηλέφωνα γιατί γνωρίζουν ότι είναι προς το δικό τους συμφέρον.

ΥΓ: Η προετοιμασία που μόλις άρχισε για τον Ολυμπιακό είναι ΠΑΡΑ πολύ σημαντική. Όσοι ιδρώσουν και δουλέψουν περισσότερο, θα ανταμειφθούν. Είναι τόσο απλό.

Διαβάστε επίσης

Ξανά μαζί, ΠΟΤΕ ξανά χώρια

Ξανά μαζί, ΠΟΤΕ ξανά χώρια

Γράφει για τη νέα σεζόν και τον κόσμο που αναμένεται να επιστρέψει στο Καραϊσκάκη, ο Σπύρος Γρομητσάρης.