Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

My way, my price

My way, my price
Σάββατο, 17 Ιουλίου 2021 - 14:03
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Πριν από την εποχή Πέδρο Μαρτίνς στον Ολυμπιακό, αν σου έλεγε κάποιος (ή υπήρχε δημοσίευμα από το εξωτερικό όπως τώρα και δεν ήταν από Κατάρ, ΗΑΕ ή Σ. Αραβία) ότι υπάρχει ομάδα από σοβαρό ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που προσφέρει 6 εκατ. ευρώ για τον Ανδρέα Μπουχαλάκη, το λιγότερο που θα έκανες ήταν να θεωρήσεις ότι λέει τρέλες. Πλέον δημοσιεύματα σαν κι αυτό που ήρθε από τη Γαλλία και αφορά τον αρχηγό των πρωταθλητών δεν σου φαίνονται τρέλες, ούτε αστείο. Κάτι απολύτως φυσιολογικό σου φαίνεται.

Ξέρω, υπάρχει ακόμα κόσμος εκεί έξω (ευτυχώς λίγοι πια...), που παραμένει... κολλημένος και αρνείται να δει την πραγματικότητα. Και η πραγματικότητα είναι ότι ο «Μπούχα» ανήκει σε ένα μεγάλο γκρουπ παικτών που στα χέρια του Πέδρο Μαρτίνς εξελίχθηκαν ποδοσφαιρικά τόσο πολύ που... τρύπησαν πολλάκις τα ταβάνια τους. Αυτό βεβαίως επιβεβαιώνει ότι πάντα υπάρχει πιθανότητα ένας παίκτης που δεν σου... γεμίζει το μάτι να λάμψει και να γίνει πρωταγωνιστής αν δημιουργηθούν οι κατάλληλες προϋποθέσεις, αν βρεθεί στο κατάλληλο περιβάλλον. Και όπως τιμά τον Πέδρο Μαρτίνς όλο αυτό, για να είμαστε ειλικρινείς εκθέτει και προηγούμενους κόουτς που δούλεψαν με τον Αντρέα αλλά δεν είδαν σ' αυτόν όσα είδε και ανέδειξε ο Πορτογάλος τεχνικός...

Αν υποθέσουμε ότι έρχεται όντως πρόταση 6 εκατ.ευρώ, όπως λένε στη Γαλλία, να είμαστε σίγουροι ότι τους... όρους του παιχνιδιού θα ορίσει ο Ολυμπιακός. Είναι ξεκάθαρο ότι οι πρωταθλητές ακολουθούν το δικό τους my way, δηλαδή ο δικός τους ο δρόμος. Κι αυτός ο δρόμος δεν είναι να γίνονται... εύκολοι στις ορέξεις κάθε άλλου μεγάλου ή πλούσιου στην Ευρώπη. Ο Ολυμπιακός «αντέχει» οικονομικά μια μη πώληση, οι άλλοι στην Ελλάδα παρακαλάνε όσο όσο. Οι ερυθρόλευκοι, πέρα από το my way, έχουν και το my price, δηλαδή ορίζουν εκείνοι την τιμή πώλησης ενός παίκτη. Αν δεν προσφέρονται όσα θεωρούν ότι αξίζει ένας παίκτης, λένε όχι χωρίς πολλή σκέψη. Αυτό έκαναν στο παρελθόν, κάνουν τώρα και θα κάνουν στο μέλλον με όσους χρειάζεται.

ΥΓ: Έκαναν και τους... επαναστάτες και τους θιγμένους στη Γαλατά την περασμένη Δευτέρα στο Ελ. Βενιζέλος αρνούμενοι να υποβληθούν στα τεστ για covid-19 και απαιτώντας να δεχθούν οι αρχές τα αποτελέσματα που έφεραν μαζί τους. Να δούμε θα ζητήσουν συγνώμη τώρα που δύο παίκτες τους βρέθηκαν θετικοί στον ιό, για όλα όσα είπαν και την απόφασή τους να φύγουν από την Ελλάδα αφήνοντας... ξεκρέμαστο τον Ολυμπιακό που ήθελε να παίξει αυτό το δυνατό φιλικό;

Διαβάστε επίσης

Οι παλιοί σωματοφύλακες

Οι παλιοί σωματοφύλακες

Κόντρα στην πρωταθλήτρια Αζερμπαϊτζάν, ο Ολυμπιακός πρέπει να χρησιμοποιήσει τον δικό του κυνισμό. Γράφει στο gavros.gr ο Σπύρος Γρομητσάρης.