Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Η Serie A, ο Ολυμπιακός και οι πράσινες φανέλες

Η Serie A, ο Ολυμπιακός και οι πράσινες φανέλες
Παρασκευή, 16 Ιουλίου 2021 - 11:40
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Η Serie A, λέει, αποφάσισε να απαγορεύσει από τη σεζόν 2022/23 τις φανέλες στις οποίες κυριαρχεί το πράσινο. Εντάξει, δεύτεροι ήρθαν, ο Ολυμπιακός πρωτοπορεί και εδώ αφού έχει... περιορίσει τις πράσινες φανέλες στη Σούπερ Λίγκα εδώ και χρόνια. Τους απαγορεύει να κινούνται μπροστά από την εστία του και να σκοράρουν και γενικώς να κατακτούν τρόπαια. Εντάξει, πλακίτσα κάνουμε γιατί το πείραγμα ομορφαίνει τον αθλητισμό.

Σοβαρά μιλώντας η απόφαση αυτή φανερώνει / επιβεβαιώνει πόση δύναμη έχουν πια εκείνοι πληρώνουν για ένα προϊόν. Διευκρινίζω, σε περίπτωση που δεν το διαβάσατε, ότι το θέμα του περιορισμού των εμφανίσεων στις οποίες κυριαρχεί το πράσινο χρώμα άρχισε από αίτημα των καναλιών που μεταδίδουν τα ματς καθώς θεωρούν ότι το πράσινο της φανέλας «μπερδεύεται» με το πράσινο του χόρτου και δυσκολεύει τον τηλεθεατή. Σε δύσκολες εποχές όπως αυτές που διανύουμε ωστόσο, είναι ξεκάθαρο ότι ακούγονται περισσότερο εκείνοι που πληρώνουν αδρά και διατηρούν ζωντανό ένα προϊόν. Έχουν περάσει ανεπιστρεπτί οι εποχές που τα χρήματα... φύτρωναν παντού. Πλέον οι ομάδες οφείλουν να προσέχουν για να έχουν. Να βγάλουν χρήματα πριν αρχίσουν να ξοδεύουν.

Ο Ολυμπιακός κατάφερε και καταφέρνει να παραμένει υγιής με μια αδιανόητα επιτυχημένη και έξυπνη διαχείριση της διοίκησής του και του ιδιοκτήτη του, Βαγγέλη Μαρινάκη. Στις πιο σκληρές εποχές για όλους ο Ολυμπιακός βιώνει τις δικές του πιο «μαλακές». Γιατί φροντίζει να συμμετέχει και να διακρίνεται στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Γιατί φροντίζει να «αναθρέφει» αστέρια και ύστερα να τους δίνει την ευκαιρία να ζήσουν κι άλλα όνειρα, σε πιο λαμπερά πρωταθλήματα, όπως συνέβη τώρα (και) με τον Ζοσέ Σα. Γιατί έχει έναν ιδιοκτήτη που στη... στραβή θα είναι εκεί και θα βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη. Αλλά το ιδανικό είναι να μη χρειάζεται να γίνεται συνεχώς το τελευταίο.

ΥΓ: Το πρωτάθλημα της Α1 μπάσκετ είχε πάντα σημαντικά προβλήματα που γιγαντώθηκαν με την αποχώρηση του Ολυμπιακού ο οποίος γύρισε την πλάτη σε όλα όσα έβλεπαν άπαντες και τους έκανε να γυρίσουν την πλάτη στο προϊόν. Οι ερυθρόλευκοι υπέφεραν από την αποχώρηση αλλά περισσότερο υπέφεραν οι υπόλοιποι από την απουσία τους. Λένε πως αν δεν εκτιμάς την παρουσία κάποιου, ίσως αναγκαστείς να τον εκτιμήσεις τελικά εξαιτίας της απουσίας του. Δεν ξέρω τι έχει αλλάξει ήδη ή θα αλλάξει σύντομα στο μπάσκετ και η ομάδα σκέφτεται, κατά πως φαίνεται, να επιστρέψει. Είμαι βέβαιος ότι γνωρίζουν καλύτερα απ' όλους μας οι ιδιοκτήτες της ΚΑΕ που «πονάνε» περισσότερο αφού πέρα από την αγάπη τους για την ομάδα είναι και εκείνοι που βάζουν χρήματα...

ΥΓ2: Αν αγαπάς έναν παίκτη, άστον να φύγει. Αν γυρίσει, είναι ο Μιραλάς, ο Χολέμπας και άλλοι σπουδαίοι ερυθρόλευκοι που ήδη γύρισαν ή θα γυρίσουν στο μέλλον. Αν τον ξαναδιώξεις και ξαναγυρίσει, είναι ο Αραούχο (και ο Βράνιες).

Διαβάστε επίσης

My way, my price

My way, my price

Ο Μπουχαλάκης, οι μεταγραφές εν γένει και ο Ολυμπιακός που ορίζει τους κανόνες. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης. Και ένα υστερόγραφο για το θέμα Γαλατά.

Οι παλιοί σωματοφύλακες

Οι παλιοί σωματοφύλακες

Κόντρα στην πρωταθλήτρια Αζερμπαϊτζάν, ο Ολυμπιακός πρέπει να χρησιμοποιήσει τον δικό του κυνισμό. Γράφει στο gavros.gr ο Σπύρος Γρομητσάρης.