Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

2.257 χλμ. ανατολικά με την ίδια καρδιά

2.257 χλμ. ανατολικά με την ίδια καρδιά
Παρασκευή, 23 Ιουλίου 2021 - 10:06
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Ο οργανισμός Ολυμπιακός, για μία ακόμη φορά, αντιμετώπισε με τεράστια ψυχραιμία και στωϊκότητα τα απίστευτα σε αριθμό και μέγεθος προβλήματα που προέκυψαν στην ομάδα το τριήμερο που προηγήθηκε του ματς με τη Νέφτσι. Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, είμαι βέβαιος (όσο βέβαιος μπορεί να είναι κανείς για τη συμπεριφορά άλλων ανθρώπων), θα αντιμετωπίσει και τον δύσκολο αγώνα ρεβάνς στο Μπακού. Δίχως αρκετές μέρες για ανάρρωση και... ανάσα, ο Ολυμπιακός καλείται τα επόμενα 24ωρα να μπει στο αεροπλάνο και να κάνει ένα ταξίδι 2.257 χλμ. ανατολικά για να υπερασπιστεί το υπέρ του 1-0 από το πρώτο μας. Και θα το κάνει με ό,τι έχει από διαθέσιμους παίκτες.

Ο Πέδρο Μαρτίνς και όλοι στην ομάδα (προσ)εύχονται να μην προκύψουν άλλα απρόοπτα και παράλληλα να υπάρξουν ευχάριστα από το «μέτωπο» του Ανδρέα Μπουχαλάκη. Όλα παραμένουν ρευστά αλλά για ένα πράγμα δεν αμφιβάλλω. Ότι όσα προβλήματα και να υπάρχουν, όποιοι μπαίνουν στο γήπεδο θα κάνουν το καλύτερο που μπορούν. Αυτό είναι το πνεύμα της συγκεκριμένης ομάδας, αυτό είδαμε στο Γ.Καραϊσκάκης, αυτό θα δούμε και στο Μπακού. Υψηλή απόδοση με δεδομένα τα τεράστια προβλήματα αλλά και ότι μόλις άρχισε η σεζόν, είναι αδύνατο να δούμε. Ωστόσο καρδιά και διάθεση μάχης και προσπάθειας για το καλύτερο θα δούμε, όπως είδαμε και στο πρώτο ματς.

Το θετικό είναι ότι μετά το πρώτο ματς υπέστη ζημιές και η Νέφτσι. Δεν είναι ευχάριστο που τραυματίστηκε ένας άνθρωπος (Αλασκάροφ) και μάλιστα σε τόσο επικίνδυνο σημείο, το κεφάλι, αλλά σίγουρα αποτελεί έναν μπελά λιγότερο. Επίσης θα απουσιάσει και ο Τσελίκ που αποβλήθηκε για τη δική του κλοτσιά στο κεφάλι του Ρέαμπτσιουκ, ενώ μένει να δούμε και τι γίνεται με τον Μαχμούντοφ. Στο διά ταύτα, η πρόκριση θα μετρήσει και τίποτα άλλο. Ο Ολυμπιακός πρέπει να ολοκληρώσει ό,τι άρχισε στο Γ.Καραϊσκάκης κερδίζοντας και την απίστευτη κακοδαιμονία του.

ΥΓ: Όσον αφορά στο πλάνο της ρεβάνς, όπως προείπα, βλέποντας και κάνοντας. Μέρα με τη μέρα θα αξιολογείται η κατάσταση. Αν δεν προκύψει κάτι νέο, λογικά θα δούμε τον Σουρλή στον άξονα δίπλα στον Κούντε και πιθανότατα τριάδα στόπερ. Ας περιμένουμε ωστόσο γιατί μπορεί οι μέρες που μεσολαβούν να είναι λίγες αλλά, ταυτόχρονα, είναι και πολλές. Ποιος περίμενε όσα έγιναν το τριήμερο που προηγήθηκε πριν από το πρώτο ματς...;

Διαβάστε επίσης

Η Νέφτσι και το... στατιστικό λάθος

Η Νέφτσι και το... στατιστικό λάθος

Έκανε τριπλές τελικές σε σχέση με τον Ολυμπιακό των χιλίων προβλημάτων (12 έναντι 4) αλλά δεν σκόραρε. Αναλύει, ενόψει της ρεβάνς στο Μπακού, ο Σπύρος Γρομητσάρης.