Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Αυτό το «κάτι μαγικό» (part2)

Αυτό το «κάτι μαγικό» (part2)
Πέμπτη, 29 Ιουλίου 2021 - 10:26
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Ολυμπιακός είναι να σου λείπει η μισή ομάδα κι εσύ να παίρνεις πρόκριση σε προκριματικά Τσάμπιονς Λιγκ με δύο νίκες.

Ολυμπιακός είναι να έχεις παίκτη στα 37 του χρόνια και να τρέχει με τη διάθεση και την ανάγκη για αποδείξεις που πρέπει να έχει ένα παιδάκι.

Ολυμπιακός είναι να έχεις 18χρονους στο γήπεδο και να παίζουν με τη λογική και τη σκέψη που φυσιολογικά έχουν οι 37χρονοι.

Ολυμπιακός είναι να σου πηγαίνουν όλα κόντρα κι εσύ να βρίσκεις τον τρόπο να τα φέρνεις πρίμα.

Ολυμπιακός είναι να έχεις 100 λόγους να γκρινιάξεις και να απογοητευτείς κι εσύ να παραμένεις αξιοπρεπής, σίγουρος και με το κεφάλι ψηλά.

Ολυμπιακός είναι να βρίσκεσαι στο Νο37 του ranking της UEFA έχοντας κερδίσει τα πάντα με τη μαγκιά και την κλάση σου στον αγωνιστικό χώρο.

Ολυμπιακός είναι αυτό το «κάτι μαγικό» που γράφαμε χθες που τραγούδαγε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο με το πρωτάθλημα ΝΒΑ στα χέρια και τραγουδάνε εκατομμύρια άνθρωποι στον πλανήτη βλέποντας την ερυθρόλευκη και ριγωτή με τον δαφνοστεφανωμένο έφηβο.

ΥΓ: Δεν... σκότωσε κανένα θηρίο ο Ολυμπιακός στο Μπακού, ούτε στο πρώτο ματς στο Γ.Καραϊσκάκης. Οι συνθήκες που διεξήχθησαν τα δύο ματς και δεν επέτρεψαν στον Μαρτίνς να προετοιμάσει την ομάδα του όπως ήθελε και οδήγησαν σε διάταξη και σύνθεση ανάγκης έδωσαν αξία σ' αυτή την πρόκριση που κανονικά θα είχε ξεχαστεί το επόμενο δευτερόλεπτο. «Μόνο εμείς ξέρουμε τι περάσαμε», δήλωσε ο Σουρλής μετά τη λήξη του ματς στο MEGA. Αυτό που δεν είπε ήταν ότι η ομάδα έκανε προπονήσεις με 13-14 διαθέσιμους παίκτες. Ούτε για εσωτερικό διπλό δεν υπήρχε επαρκής αριθμός. Και όλα αυτά στα δύο πρώτα επίσημα ματς της σεζόν! Δεν χρειάζεται να είσαι προπονητής ή τεχνικός διευθυντής για να καταλάβεις πόσο δύσκολο και συνάμα σπουδαίο ήταν όλο αυτό.

ΥΓ2: Μπορεί σε κάποιους να φαίνεται ασήμαντο αλλά ήταν πολύ σημαντικό που ο Ολυμπιακός κατάφερε να προκριθεί μ' αυτά τα προβλήματα με δύο νίκες. Κάθε βαθμός είναι υπερ-πολύτιμος και υπερ-απαραίτητος και για τον ίδιο και για το ranking της χώρας στην ΟΥΕΦΑ. Δεν υπάρχουν περιθώρια για άλλη κατρακύλα και ας ελπίσουμε (ναι, ας το ελπίσουμε, πιάσαμε πάτο και τα επόμενα χρόνια και ο Ολυμπιακός θ' αρχίζει από τον Ιούνιο) ότι θα μπορέσουν και οι άλλοι να μαζέψουν βαθμούς.

Διαβάστε επίσης

Αργούμε ακόμα ως την κορυφή του λόφου...

Αργούμε ακόμα ως την κορυφή του λόφου...

Υπάρχει δρόμος και η διπλή αναμέτρηση με τη Λουντογκόρετς θα είναι μια αληθινά δύσκολη και επίπονη σωματικά και ψυχολογικά διαδικασία. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.