Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Αργούμε ακόμα ως την κορυφή του λόφου...

Αργούμε ακόμα ως την κορυφή του λόφου...
Σάββατο, 31 Ιουλίου 2021 - 13:14
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Στην αρχή ήταν οι 72 ώρες στις οποίες αναφέρθηκε ο Πέδρο Μαρτίνς. Ύστερα ακολούθησε άλλη μία ανάλογη «τρελή» εβδομάδα. Είναι ξεκάθαρο ότι οι δυσκολίες του Ολυμπιακού στην περιπέτειά του στα καλοκαιρινά προκριματικά δεν πρόκειται να σταματήσουν τόσο εύκολα.

Όπως είναι φυσικό στην ομάδα ελπίζουν / περιμένουν στα αποτελέσματα των τεστ για covid-19 που θα προηγηθούν του α' αγώνα με τη Λουντογκόρετς για τον γ' προκριματικό του Τσάμπιονς Λιγκ, να υπάρξουν πολλά, αν όχι όλα, αρνητικά αποτελέσματα. Αν συμβεί αυτό εκείνοι που είχαν προσβληθεί από τον ιό θα ενσωματωθούν και πάλι με την υπόλοιπη ομάδα και θα τεθούν στη διάθεση του προπονητή τους.

Ωστόσο καλό θα είναι να μην ξεχνάμε κάτι βασικό και να μην υπερ-ενθουσιαζόμαστε. Ότι ένας παίκτης θα βγει αρνητικός και θα επιστρέψει στο γκρουπ των υπολοίπων, δεν σημαίνει πως την επόμενη μέρα θα είναι έτοιμος να παίξει. Καταλαβαίνει κανείς πως ο Ολυμπιακός, όπως όλες οι ομάδες του κόσμου, όφειλε ν' ακολουθήσει τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Οι παίκτες που βρέθηκαν θετικοί απομονώθηκαν και συνέχισαν (όσοι αισθάνονταν καλά) ατομικές προπονήσεις. Με ατομικές ή καθόλου προπονήσεις και τους οργανισμούς ταλαιπωρημένους από τον ιό είναι λογικό οι παίκτες να χάνουν έδαφος σε φυσική κατάσταση.

Αν λοιπόν σήμερα ή αύριο υπάρχουν μόνο αρνητικά τεστ, αυτό δε σημαίνει ότι θα λυθούν διά μαγείας όλα τα προβλήματα. Θα υπάρχουν παίκτες covid free αλλά και ανέτοιμοι συνάμα. Τον βαθμό (αν)ετοιμότητας του καθενός θα τον τσεκάρει ο Μαρτίνς με τους συνεργάτες και θ' αποφασίσουν ποιος μπορεί να υπολογίζεται για 90 ή 45 λεπτά και ποιος καθόλου ακόμα.

Γι' αυτό λοιπόν λέω (και ας το έχουμε όλοι κατά νου) ότι δεν σβήνουν μονοκοντυλιά τα προβλήματα. Υπάρχει δρόμος και η διπλή αναμέτρηση με τη Λουντογκόρετς θα είναι μια αληθινά δύσκολη και επίπονη σωματικά και ψυχολογικά διαδικασία. Οι Βούλγαροι, σε αντίθεση με τον Ολυμπιακό, όπως και οι Αζέροι της Νέφτσι εξάλλου, είχαν την τύχη να μην αντιμετωπίσουν ανάλογα προβλήματα και να είναι σαφώς πιο έτοιμοι.

ΥΓ: Δεν φτάνει που έχουμε τον καύσωνα έχουμε και εκείνους που αντέχουν την αλήθεια να διυλίζουν «κουνούπια» και να έχουν προηγουμένως καταπιεί «καμήλες» (είσοδο σε αγωνιστικό χώρο με όπλο) αμάσητες.

Διαβάστε επίσης

Αυτό το «κάτι μαγικό» (part2)

Αυτό το «κάτι μαγικό» (part2)

Ολυμπιακός είναι να… Γράφει, στον απόηχο της μάγκικης πρόκρισης, επί της Νέφτσι Μπακού, ο Σπύρος Γρομητσάρης.