Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Πόσες σφαλιάρες ακόμα χρειάζονται για να...

Πόσες σφαλιάρες ακόμα χρειάζονται για να...
Παρασκευή, 30 Ιουλίου 2021 - 10:26
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Την ΑΕΚ με τη Βελέζ δεν την είδα. Χάζευα τον Άρη με την Αστάνα. Ξεκάθαρα, με βάση την εικόνα των δύο αγώνων, ο Άρης «έπρεπε» να προκριθεί. Αλλά, για μια στιγμή. Τι σημαίνει «έπρεπε»; Τι και ποιος ορίζει το έπρεπε. Η Αστάνα δεν πρέπει να θεωρεί ότι άξιζε να προκριθεί; Όσοι μπαίνετε στον κόπο να διαβάζετε αυτά που γράφω καθημερινά σε τούτη εδώ τη γωνιά έχετε αντιληφθεί τη θεώρηση που έχω για τα ποδοσφαιρικά πράγματα και δη τους αγώνες των ελληνικών ομάδων στην Ευρώπη.

Είμαστε, ως χώρα, πολύ μικρή, ελάχιστη, για να θεωρούμε δεδομένη οποιαδήποτε πρόκριση. Αλήθεια πόσες σφαλιάρες πρέπει να φάμε ακόμα για να το βουλώσουμε και να μη λέμε ελαφρά τη καρδία: του... χεριού του, περνάει. Δεν μας έχει φτάσει τόση κατρακύλα; Δεν έχουμε χορτάσει αποκλεισμούς από διάφορα χωριά; Ποιά είναι η ΑΕΚ στην Ευρώπη δηλαδή; Ποιός είναι ο Άρης; Ποιός είναι και ο ΠΑΟΚ ειδικά τα τελευταία χρόνια που τον έχει γλεντήσει το κάθε... χωριό; Ο Ολυμπιακός είναι ξεχωριστό και ιδιαίτερο κεφάλαιο. Αλλά από την άλλη, για μένα, ούτε ο Ολυμπιακός πρέπει να λέει: περνάω, του χεριού μου. Να το δείχνει στο γήπεδο πρέπει.

Είδαμε τι συνέβη με τη Νέφτσι. Δημιουργούνται δεδομένα που δεν προβλέπονται και σε φέρνουν σε δύσκολη θέση, με την πλάτη στον τοίχο. Και δεν είναι μόνο οι ελληνικές ομάδες. Πόσες από τις λεγόμενες «εκπλήξεις» δεν έχουν ήδη συμβεί στα προκριματικά των ευρωπαϊκών διοργανώσεων ως τώρα; Μερικούς μήνες πριν ο Ολυμπιακός απέκλειε την PSV και αυτή τώρα πέρασε πανηγυρικά τη Γαλατά με συνολικό σκορ 7-2!

Το ποδόσφαιρο έχει νόμους που επιβάλλεται να τους τηρείς. Ο βασικός είναι να αποφασίζεις με ποδοσφαιρικά κριτήρια. Ένας άλλος αφορά στον σεβασμό που πρέπει να δείχνεις σε όλους, όσο μικροί κι αν φαίνονται στο μάτι. Η ΑΕΚ προσπαθεί να κοροϊδέψει όλη την κοινωνία και τελικά κοροϊδεύει τον εαυτό της. Κοιτάζεται στον καθρέφτη και προσπαθεί να πείσει ότι είναι μεγάλη ομάδα. Ε, δεν είναι. Σημαντική ιστορία έχει αλλά το θέμα είναι που βρίσκεται σήμερα. Και ο Παναθηναϊκός κάποτε υπήρχε στην Ευρώπη, τι κάνει τώρα;

Ας κόψουμε λοιπόν επιτέλους τις μακακίες και ας συγκεντρωθούμε στο ποδόσφαιρο μπας και τραβήξουμε χειρόφρενο στην κατρακύλα γιατί αν δεν το κάνουμε θα έχει κι άλλο...

ΥΓ: Προφανώς και η αντάμωση με την Λουντογκόρετς είναι πολύ δύσκολη για τον Ολυμπιακό. Δεν έχουν «σβήσει» ήδη τα τεράστια προβλήματα της ομάδας. Μην ξεχνάμε πως ακόμα κι αν όλοι γυρίσουν υγιείς, θα έχουν λογικά και αναμενόμενα θέματα ετοιμότητας από την αποχή... Περισσότερα γι' αυτό τις επόμενες μέρες.

Διαβάστε επίσης

Αργούμε ακόμα ως την κορυφή του λόφου...

Αργούμε ακόμα ως την κορυφή του λόφου...

Υπάρχει δρόμος και η διπλή αναμέτρηση με τη Λουντογκόρετς θα είναι μια αληθινά δύσκολη και επίπονη σωματικά και ψυχολογικά διαδικασία. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.

Αυτό το «κάτι μαγικό» (part2)

Αυτό το «κάτι μαγικό» (part2)

Ολυμπιακός είναι να… Γράφει, στον απόηχο της μάγκικης πρόκρισης, επί της Νέφτσι Μπακού, ο Σπύρος Γρομητσάρης.