Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Το φαβορί και το άγνωστο της πρώτης φοράς

Το φαβορί και το άγνωστο της πρώτης φοράς
Πέμπτη, 30 Σεπτεμβρίου 2021 - 11:59
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Σ’ ένα ματς που η γηπεδούχος Φενέρ έχει, έστω και οριακά λόγω έδρας, τον τίτλο του φαβορί ο Ολυμπιακός δείχνει να έχει περισσότερα να κερδίσει παρά να χάσει. Το αποψινό ματς στην Τουρκία για τη 2η αγωνιστική του Γιουρόπα Λιγκ δεν έρχεται στο καλύτερο δυνατό τάιμινγκ αλλά έρχεται σίγουρα σε καλύτερο τάιμινγκ απ' αυτό που έγινε π.χ. κόντρα στην Αντβέρπ. Οι ερυθρόλευκοι είναι σε καλύτερη κατάσταση τώρα απ' αυτό που ήταν πριν από δύο εβδομάδες όντες ακόμα ταλαιπωρημένοι από τις καλοκαιρινές covidοπεριπέτειες συν τους τραυματισμούς. Ακόμα κι έτσι, ακόμα και τώρα, πάλι κομβική απουσία έχει ο Ολυμπιακός όπως είναι αυτή του Εμβιλά της τελευταίας στιγμής. Ωστόσο είμαι βέβαιος ότι οι παίκτες του Πέδρο Μαρτίνς θα κάνουν το καλύτερο που μπορούν. Δεν χρειάζεται να τους μιλήσει κανείς για τη σημασία του αγώνα. Ούτε να τους... τσιγκλήσει κανείς. Παίκτες με τον στοιχειώδη ποδοσφαιρικό εγωϊσμό μπαίνουν στο γήπεδο και... τρώνε σίδερα. Τόσο απλό και δύσκολο μαζί είναι.

Ο Ολυμπιακός συναντάει για πρώτη φορά στην ιστορία του τη Φενέρ σε ευρωπαϊκή διοργάνωση κι αυτό, από μόνο του, είναι κάτι ξεχωριστό. Κάποτε οι ομάδες μας υπέφεραν στην Τουρκία λόγω των ιδιαιτεροτήτων των σχέσεων των δύο λαών που μετέτρεπαν σε... καμίνια τα γήπεδα. Πια τα πράγματα έχουν αλλάξει. Προφανώς και θα είναι καυτή η ατμόσφαιρα αλλά, πλέον, δεν συνηθίζεται να γίνονται ακρότητες και να ξεφεύγουν τα πράγματα. Συνεπώς το μοναδικό που πρέπει να κάνουν οι ερυθρόλευκοι είναι έχουν τη μέγιστη δυνατή συγκέντρωση και να κάνουν ό,τι τους ζητήσει ο Πέδρο Μαρτίνς. Και ό,τι ήθελε προκύψει. Εξάλλου, όπως βλέπουμε διαρκώς σε διεθνή αλλά και ματς εγχώριων πρωταθλημάτων, κάθε πρόβλεψη περιέχει μεγάλο ποσοστό ρίσκου και το Ρεάλ-Σέριφ ήρθε για να μας το επιβεβαιώσει.

ΥΓ: Αρχίζει και η Ευρωλίγκα και νομίζω ήρθε ο καιρός ο Ολυμπιακός να επιστρέψει σ' αυτά που γνωρίζαμε. Δηλαδή να είναι μια απόλυτα ανταγωνιστική ομάδα που θα καταφέρει να εξασφαλίσει θέση για τα πλέι οφ και ακολούθως να διεκδικήσει με ρεαλιστικές πιθανότητες να πάει στο φάιναλ φορ. Σε αντίθεση με άλλες σεζόν, ότι κράτησε έναν κορμό, παρότι έχασε τον Σπανούλη, μοιάζει στα συν αυτής της ομάδας. Θα λειτουργήσει υπέρ της χημείας και της ομοιογένειας που είναι απαραίτητη σε ομάδες που θέλουν να κάνουν τη διαφορά. Το πόσο λάθος και βιαστικά κρίθηκαν παίκτες που ήρθαν στην ομάδα τα προηγούμενα χρόνια και άλλαζαν σαν τα... πουκάμισα φαίνεται από τη μετέπειτα πορεία τους...

Διαβάστε επίσης