Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Το 4ο... καρπούζι στη μασχάλη

Το 4ο... καρπούζι στη μασχάλη
Πέμπτη, 11 Νοεμβρίου 2021 - 10:19
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Ο Ολυμπιακός συνηθίζει, όπως λέμε, να βάζει δύο ή και τρία καρπούζια κάτω από τη... μασχάλη. Όταν λέμε καρπούζια εννοούμε την προσπάθειά του να κατακτήσει το πρωτάθλημα, το κύπελλο και να πάει όσο πιο μακριά γίνεται στην Ευρώπη. Μόνο που φέτος έχει και ένα τέταρτο καρπούζι που πρέπει να διαχειριστεί, να κρατήσει με επιτυχία κάτω από τη μασχάλη του.

Κόπα Άφρικα λέγεται. Από τις 9 Γενάρη ως τις 6 Φλεβάρη θα διεξαχθεί η διοργάνωση στο Καμερούν και όπως είναι φυσικό οι ομάδες που έχουν εν ενεργεία Αφρικανούς διεθνείς στο ρόστερ τους θα πρέπει να τους αποχωριστούν σε ένα κρίσιμο διάστημα και για μερικές εβδομάδες. Ο Ολυμπιακός ευτυχώς και δυστυχώς ανήκει σ' αυτές τις ομάδες. Λέω ευτυχώς γιατί σημαίνει ότι έχει καλούς παίκτες στο ρόστερ του για να είναι εν ενεργεία διεθνείς και δυστυχώς γιατί θα πληρώσει το... τίμημα του να τους χάσει.

Μετά την πρωτόγνωρη συνθήκη της διακοπής αγώνων λόγω covid-19 που... μετακίνησε και συμπύκνωσε κάποιες σεζόν, ο Πέδρο Μαρτίνς και οι συνεργάτες του καλούνται να διαχειριστούν κάτι άλλο πρωτόγνωρο. Τη μαζική φυγή παικτών μεσούσης της περιόδου. Σας φαίνεται λίγο; Δεν είναι. Είναι πρόβλημα και μάλιστα σημαντικό. Ένα πρόβλημα που έχει ο Ολυμπιακός και δεν αγγίζει το ίδιο (ή καθόλου) τους άλλους στο ελληνικό πρωτάθλημα. Βασικότατοι παίκτες όπως οι δύο Καμαρά αναμένεται να φύγουν. Το ίδιο θα συμβεί και με τον Κούντε και όχι μόνο. Ο Ολυμπιακός λοιπόν καλείται να βρει λύσεις. Λύσεις εκ των έσω αλλά και από... έξω.

Πέρα από τις λύσεις που θα πρέπει να βρει βεβαίως, είναι σημαντικό να φτάσει στο σημείο του αναγκαστικού... αποχωρισμού με Αφρικανούς παίκτες του λόγω Κόπα Άφρικα όντας στην καλύτερη δυνατή βαθμολογική κατάσταση. Γι' αυτό και χαρακτηρίζεται κομβικό το διάστημα που έρχεται μετά απ' αυτή τη διακοπή λόγω εθνικών ομάδων. Ο Ολυμπιακός θα προσπαθήσει να συνεχίσει με νίκες προκειμένου να απομακρυνθεί από τους διώκτες του και να μην έχει το ίδιο άγχος και την ίδια πίεση Ιανουάριο και Φεβρουάριο. Δεν είναι εύκολο αλλά θα προσπαθήσει να το κάνει. Είναι βέβαιο ότι περιμένουν με ανυπομονησία εκείνο το διάστημα και οι ανταγωνιστές του που καταλαβαίνουν ότι οι πρωταθλητές θα έχουν απουσίες.

ΥΓ: Όπως έγραφα και σε προηγούμενες μεταγραφικές περιόδους, έτσι και γ' αυτή που έρχεται τονίζω ότι είναι καλό να ακούτε / διαβάζετε τα πάντα αλλά πιστέψτε μόνο ό,τι ανακοινώσει ο Ολυμπιακός...

Διαβάστε επίσης