Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Τα «εγώ» και τα «εμείς»

Τα «εγώ» και τα «εμείς»
Πέμπτη, 18 Νοεμβρίου 2021 - 10:04
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Αν εισπράττω σωστά το κλίμα από πλευράς ΑΕΚ νομίζω είναι ένα θετικό κλίμα για τον Ολυμπιακό. Είναι ακριβώς το κλίμα που με τρομάζει όταν υπάρχει στον Ολυμπιακό. Η σιγουριά για άνετες νίκες και θριάμβους είναι ό,τι χειρότερο πριν από ένα τέτοιο ματς. Όποιος πάει με τέτοια σκέψη και ψυχολογία σε ντέρμπι συνήθως την πατάει. Θέλω να πιστεύω πως είτε ο προπονητής είτε οι Έλληνες παίκτες θα κάνουν και θα πουν αυτά που πρέπει πριν πάει ο Ολυμπιακός στο ΟΑΚΑ για να παίξει. Πρέπει να καταστήσουν σαφές σε όλους ότι δεν θα είναι εύκολο και πως θα πρέπει να μοχθήσουν για ένα θετικό αποτέλεσμα. Και ειδικά σ' αυτό το ματς πρέπει να μπουν στην... άκρη τα «εγώ» και να αναδειχθούν τα «εμείς».

Ο Ολυμπιακός δεν πληρώνει τους παίκτες του για να σκοράρουν, να παίζουν καλά τους πληρώνει. Και τις περισσότερες φορές το παίζω καλά σημαίνει κάνω μια σωστή πάσα ή καλύπτω τον συμπαίκτη μου στην άμυνα. Μπορεί να γίνομαι κουραστικός με το συγκεκριμένο θέμα αλλά το θεωρώ κομβικό όχι μόνο για το ματς με την ΑΕΚ αλλά γενικά. Επειδή σε προηγούμενα ματς είδαμε... ηρωισμούς από παίκτες που θέλησαν να σκοράρουν εκείνοι υπό δύσκολες προϋποθέσεις αντί να πασάρουν δίπλα σε συμπαίκτη που είχε πιο ανοιχτό οπτικό πεδίο, είναι απαραίτητο το φαινόμενο να σταματήσει.

ΥΓ: Όσο εύκολα αποθεώνεται η ομάδα μπάσκετ μετά τις νίκες της άλλο τόσο εύκολα «τρώει» το μπινελίκι της μετά τις ήττες σαν τη χθεσινή στην Τουρκία. Ναι, προφανώς και ήταν ενοχλητική η εικόνα του 4ου δεκαλέπτου που μουτζούρωσε την προσπάθεια 30 λεπτών. Όμως, αν νομίζετε ότι μια ομάδα για πλέι οφ και φάιναλ φορ χτίζεται τόσο εύκολα γελιέστε. Θέλει χρόνο. Ματς με ματς δίνει και εξετάσεις χημείας και χαρακτήρα αυτός ο Ολυμπιακός. Μόνο καλύτερα μπορεί να πάει, γι' αυτό είμαι βέβαιος. Σταματήστε να αγαπάτε περισσότερο τα αποτελέσματα από την ίδια την ομάδα σας και διαχειριστείτε καλύτερα τα συναισθήματα απογοήτευσης, αλλά και χαράς. Ούτε όταν χάνει είναι για πέταμα, ούτε όταν κερδίζει θα τα σαρώσει όλα. Κουλάρετε λίγο.

ΥΓ2: Μεγαλύτερη έκταση παίρνει στα ΜΜΕ ο αετός της ΑΕΚ ή οι αφίσες που μπαίνουν στο γήπεδό της από κοινωνικές προσφορές σαν κι αυτή (μία ακόμα) του Βαγγέλη Μαρινάκη Αρκαλοχώρι και Καστέλι. Σημεία των καιρών; Ως ένα βαθμό ναι αλλά όχι μόνο. Είναι πρόεδρος του Ολυμπιακού κι αυτό, για τη μισή Ελλάδα, αποτελεί μεγάλο μειονέκτημα για να προβληθεί η ενέργειά του...

Διαβάστε επίσης

Η συμμαχία του Ολυμπιακού

Η συμμαχία του Ολυμπιακού

Ο Ολυμπιακός είχε, έχει και θα έχει στον αιώνα τον άπαντα συμμαχία. Με τον εαυτό του. Μόνος του και όλοι τους. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης...

Αρνητές... λαθών

Αρνητές... λαθών

Ο Ολυμπιακός μπορεί και πρέπει την άλλη Παρασκευή να αισθάνεται αφεντικό και στη Σούπερ Λίγκα και στο Γιουρόπα Λιγκ. Στα πόδια του είναι όλα. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.