Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Η κατατρεγμένη και το ζητούμενο του 2021

Η κατατρεγμένη και το ζητούμενο του 2021
Πέμπτη, 16 Δεκεμβρίου 2021 - 15:31
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Γιατί έχει πάρει σημαντικό προβάδισμα στη βαθμολογία ο Ολυμπιακός; Αλήθεια, υπάρχει κόσμος που ακόμα αναρωτιέται; Δεν είναι εξόφθαλμο; Σίγουρα όχι επειδή ο Μασούρας χάιδεψε την πλάτη του Βράνιες στο ΑΕΚ-Ολυμπιακός και ο Βόσνιος έκανε ένα μεγαλοπρεπές μακροβούτι. Σίγουρα όχι επειδή η ΑΕΚ έπαιξε σε βρεγμένο τερέν στην Τρίπολη και δεν κατάφερε να ξεδιπλώσει την... κλάση του ο Μάνταλος. Σίγουρα όχι επειδή υπάρχει κάπου ένα... σκοτεινό σχέδιο κυνηγιού της κατατρεγμένης του ελληνικού ποδοσφαίρου, ΑΕΚ.

Δεν ξέρω αν φαίνομαι υπερβολικός αλλά το ματς του Περιστερίου συνιστά σφραγίδα αυτού του Ολυμπιακού. Μια ομάδα που είναι δουλεμένη πολύ και καλά. Μια ομάδα που άλλες φορές μπαίνει με ορμή και σε παρασύρει ή περιμένει υπομονετικά να δει το θήραμα εξαντλημένο και κουρασμένο και ύστερα χυμάει όπως συνέβη με τον Ατρόμητο. Μέχρι το ημίωρο του ματς νόμιζα ότι επιβεβαιώνομαι σε όσα έγραφα χθες περί δύσκολου αγώνα.

Και ξαφνικά γυρνάει ο διακόπτης και έχει... κατηφόρα. Ο τρόπος που μετά το 0-1 ο Ολυμπιακός στριμώχνει τον Ατρόμητο και του βάζει τρία γκολ ενώ εύκολα μπορούσε να σημειώσε 1-2 ακόμα είναι απίθανος. Απίθανος για 'μας τους απέξω, ο Μαρτίνς πιθανότατα γνώριζε τι είχε σχεδιάσει και τι περίμενε ανά πάσα στιγμή. Στο συγκρατημένο και μετριοπαθές ξεκίνημα του ματς δεν τον είδα πανικόβλητο ή αγριεμένο και με κάνει να πιστεύω πως τα είχε σχεδιάσει όλα όσα είδαμε. Αν όχι όλα τα περισσότερα τέλος πάντων, μην είμαι υπερβολικός.

Το ζητούμενο πια είναι να τελειώσει το 2021 όπως πρέπει, δηλαδή με νίκη επί της Λαμίας την Κυριακή ώστε να σιγουρευτεί ότι, στην χειρότερη, η διαφορά με τον 2ο θα είναι 8β. και φυσικά ύστερα να κερδίσει τον Λεβαδειακό και να τσεκάρει το εισιτήριο για την επόμενη φάση του Κυπέλλου.

ΥΓ: Ακόμα και αν ψάξει κανείς σε σεζόν μερικών από τις καλύτερες ιστορικά ομάδες του μπασκετικού Ολυμπιακού δύσκολα θα βρει τόσα μαζεμένα ματς με τόσο απίθανη απόδοση όσο τα περισσότερα που έχει κάνει στο ΣΕΦ φέτος. Όταν πιάνει ρυθμό είναι αληθινός... οδοστρωτήρας.

ΥΓ2: Πέρυσι τρεις διαφορετικές ομάδες μπήκαν στα πλέι οφ έχοντας 20 νίκες στις 34 αγωνιστικές της κανονικής διάρκειας της Ευρωλίγκα. Αυτή τη στιγμή ο Ολυμπιακός έχει τις μισές απ' αυτές, 10 δηλαδή, σε 15 αγώνες, δηλαδή ούτε καν στα μισά της διαδρομής. Νομίζω καταλαβαίνουμε όλοι ότι μια θέση στην 8άδα μοιάζει σχεδόν δεδομένη και πια ο μεγάλος στόχος είναι το πλασάρισμα στην 4άδα που θα δώσει και πλεονέκτημα έδρας στις μάχες που θα ακολουθήσουν για τα εισιτήρια του φάιναλ φορ.

Διαβάστε επίσης