Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Απλό και δύσκολο μαζί

Απλό και δύσκολο μαζί
Δευτέρα, 24 Ιανουαρίου 2022 - 09:54
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Νίκη, μίνι επανεκκίνηση και εξοικείωση με τη διάταξη των τριών στόπερ η οποία επιλέγεται συνειδητά από τον προπονητή εν όψει Αταλάντα κι ας τον επηρεάζει αγωνιστικά καθώς ακόμα η ομάδα δεν έχει μάθει να το υπηρετεί σωστά. Αυτά έγραφα χθες πριν από το ματς του Ολυμπιακού με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Και ακριβώς αυτά είδαμε. Αν μη τι άλλο, δεν πρέπει να έχετε παράπονο, σας προετοίμασα. Πληροφορίες μετέφερα και ήταν ακριβείς.

Στον Ολυμπιακό θεωρούν ότι η ποιότητα της Αταλάντα δεν αφήνει άλλες επιλογές εκτός του να παραταχθεί ο Ολυμπιακός με τρία στόπερ. Από τη στιγμή μάλιστα που η ομάδα έχει στόπερ τόσο υψηλής εμπειρίας και κλάσης όπως οι Σωκράτης, Μανωλάς και Σισέ (που μέχρι τότε θα επιστρέψει από το Κόπα Άφρικα) θα είναι λάθος να μην προσπαθήσει να το εκμεταλλευτεί.

Ωστόσο, η μετάβαση ως εκεί δεν θα είναι εύκολη αφού το να μάθει η ομάδα να παίζει με 3-4-3 θα της στοιχίσει. Ειδικά από τη στιγμή που έχει και τόσες πολλές και σημαντικές απουσίες. Επαναλαμβάνω ωστόσο, γίνεται συνειδητά. Μπορεί να μην αρέσει στο μάτι αλλά το ζητούμενο είναι ο μεγάλος στόχος πια στη σεζόν. Ο διπλός μεγάλος στόχος, το πρωτάθλημα και η προσπάθεια για ένα ακόμα βήμα στο Europa League. Είναι τόσο απλό το πράγμα και δύσκολο συνάμα.

Αλλά ας αφήσουμε την Αταλάντα που είναι περίπου 20 και κάτι μέρες μακριά και ας ασχοληθούμε με τον ΠΑΣ. Ο Ολυμπιακός έκανε ένα ωραία α' ημίχρονο στο οποίο δικαιούνταν ένα ακόμα γκολ. Απλά ο Μασούρας και ο Ανδρούτσος δεν κατάφεραν να σκοράρουν από πλεονεκτική θέση όταν τους δόθηκε η ευκαιρία. Στη φάση του πρώτου μάλιστα ο επόπτης υπέδειξε οφ σάιντ και, στην πραγματικότητα, η φάση δεν καταμετρήθηκε καν στη στατιστική αλλά αν έστελνε τη μπάλα στα δίχτυα ο Γιώργος θα εξετάζονταν από το VAR και όχι απλά τελική εντός εστίας θα είχαμε αλλά και γκολ. Κι αυτό το λέω γιατί στο ριπλέι που έδειξε η Nova φάνηκε να είναι σε κανονική θέση ο Ελ Αραμπί στο ξεκίνημα της φάσης.

ΥΓ: Κέρδισε πέναλτι ο ΠΑΟΚ; Δεν έχει ματα-ξανα-συμβεί. Κι αν λέω ψέματα να χιονίσει.

ΥΓ2: Νομίζω είναι καλό και για την ψυχολογία του Μασούρα που σκόραρε για πρώτη φορά μετά από δύο και κάτι μήνες. Είναι πολύτιμος παίκτης για την ομάδα και υπάρχει ανάγκη και για τα γκολ του και για τις ασίστ του.

ΥΓ3: «Ξεράσαμε» πάλι από τα μάτια με κάτι κείμενα για τον Σάλιακα. «Αμερόληπτοι» δημοσιογράφοι σε «αμερόληπτα» ΜΜΕ.

Διαβάστε επίσης