Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Μαθήματα γεωγραφίας και η σωστή αντιμετώπιση του κυπέλλου

Μαθήματα γεωγραφίας και η σωστή αντιμετώπιση του κυπέλλου
Τετάρτη, 26 Ιανουαρίου 2022 - 12:59
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Αν σας έλεγα ότι δεν διασκέδασα διαβάζοντας τα (απολύτως αναμενόμενα) κείμενα συγκεκριμένων «αντικειμενικών» και «αμερόληπτων» ΜΜΕ μετά την απόφαση της Κυβέρνησης να συμπεριλάβει όλες τις αθλητικές δραστηριότητες (και δεν έμεινε μόνο σ' αυτές που... διάλεξε η ΕΠΟ) στην αργία που κηρύχθηκε σε όλη την Αττική, θα σας έλεγα ψέματα και ψέματα δε λέω.

Θέλει η... Τατιάνα (όχι η Στεφανίδου μην παρεξηγηθώ) να κρυφτεί και Τατιανιά δεν την αφήνει, λένε. Ε, κάτι τέτοιο ίσχυσε για πολλοστή φορά. Τους φάνηκε σκάνδαλο που η Κυβέρνηση χάραξε μια οριζόντια γραμμή. Σχολείο δεν πήγαν, δεν έμαθαν γεωγραφία; Στην Αττική είναι και το ΟΑΚΑ, στην Αττική και το Γ. Καραϊσκάκης. Άρα γιατί να γίνουν εξαιρέσεις αφού το χιόνι έφτασε ως τις παραλίες; Ντάξει, ξέρουμε γιατί ενοχλήθηκαν. Γιατί είχαν ετοιμάσει ένα ωραίο πλάνο.

Αλλά η... Ελπίδα δεν τους έδωσε την ελπίδα που ήθελαν. Ήλπιζαν να συνεχίσουν να παίζουν συγκεκριμένες ομάδες με διαφορετικούς από τις υπόλοιπες. Να τους πιάσουν... μακάκες. Αλλά δεν έπιασε. Λογάριασαν δίχως εκείνους που υπερισχύουν. Και η Κυβέρνηση έπραξε το αυτονόητο που δεν φρόντισε να πράξει, για πολλοστή φορά, η ΕΠΟ. Η Ομοσπονδία που υποτίθεται νοιάζεται για το ποδόσφαιρο και θέλει να το δει να προοδεύει, στη διοργάνωση που έχει την ευθύνη διεξαγωγής, θέλησε να «σημαδέψει» την τράπουλα. Να μην παίξουν όλοι στα ίσια αλλά να γίνουν εξαιρέσεις.

Γιατί; Ο καθένας ό,τι καταλαβαίνει. Νομίζω καταλαβαίνουμε όλοι πια... Ο Ολυμπιακός έχει καταλάβει πριν απ' όλους μας γι' αυτό και φωνάζει διαρκώς αλλά (κακώς) συχνά δεν τον ακούν και δεν τον πιστεύουν και οι ίδιοι οι οπαδοί του. Όσοι με διαβάζετε καθημερινά σ' αυτή τη «γωνιά», καταλαβαίνατε ότι μέχρι τώρα δίσταζα να γράψω ευθέως κάτι που πιστεύω πολύ και το έφερνα γύρω γύρω. Σε τι αναφέρομαι;

Στη στάση που πρέπει, κατά την ταπεινή μου γνώμη δεν απαιτώ να την αποδεχθείτε, να έχει ο Ολυμπιακός απέναντι στη διοργάνωση του Κυπέλλου. Όσο δεν υπάρχει μια διοίκηση ομοσπονδίας που να φροντίζει πραγματικά για το καλό του θεσμού και να μη συμβαίνουν απίθανα (π.χ. επιλογή Ριζούπολης και διεξαγωγή τελικού την... επόμενη σεζόν με άλλα ρόστερ) οι Πειραιώτες πρέπει να γυρίσουν επιδεικτικά την πλάτη. Τι σημαίνει γυρίζω την πλάτη; Κατεβαίνω στα ματς, από τον πρώτο κιόλας γύρο, αποκλειστικά με τη β' ομάδα και όπου βγει. Και ό,τι ήθελε προκύψει. Είτε αποκλειστεί από τον Λεβαδειακό ή τον Παναιτωλικό είτε φτάσει ως τον τελικό και το πάρει, να μην υπάρχει καμία πρεμούρα. Να την χρήσει / χαρακτηρίσει «διοργάνωση της ευκαιρίας» ο Ολυμπιακός για τα ταλέντα του και όλους όσοι δεν έχουν πολύ χρόνο (π.χ. παίκτες που γυρίζουν από τραυματισμό) στην πρώτη ομάδα.

Διαβάστε επίσης

Απλό και δύσκολο μαζί

Απλό και δύσκολο μαζί

Ούτε μόνο το ένα, ούτε μόνο το άλλο. Κάπου στη μέση είναι το πράγμα. Γράφει στο gavros.gr ο Σπύρος Γρομητσάρης.