Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Το σπουδαίο «πίσω» από το 3ο σερί «εξυγιαντικό» πρωτάθλημα

Το σπουδαίο «πίσω» από το 3ο σερί «εξυγιαντικό» πρωτάθλημα
Τρίτη, 8 Μαρτίου 2022 - 09:57
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Λένε πως όταν χάσεις κάτι αρχίζεις να το εκτιμάς. Τη φράση την έχω σκεφτεί φέτος, δυστυχώς, ουκ ολίγες φορές και την αφορμή την πήρα από πράγματα που γράφονται ή λέγονται μετά από «κούφιες» ήττες του Ολυμπιακού όπως αυτή στη Θεσσαλονίκη κόντρα στον Άρη.

Υπάρχει κόσμος που δηλώνει Ολυμπιακός και αυτοχαρακτηρίζεται δυσαρεστημένος από τον φετινό ποδοσφαιρικό Ολυμπιακό. Μια ομάδα που παίρνει περίπατο τρίτο σερί πρωτάθλημα στα χρόνια της «εξυγίανσης». Μια ομάδα που και πάλι, παρά τα προβλήματα, βρέθηκε σε ευρωπαϊκό νοκ-άουτ μετά τον χειμώνα.

Αν αυτό σας φαίνεται λίγο τότε πρέπει να αναθεωρήσετε τον τρόπο με τον οποίο βλέπετε τα πράγματα. Τους μεγάλους στόχους του ο Ολυμπιακός ήδη τους πέτυχε. Ειδικά τον βασικό του στόχο, το πρωτάθλημα, τον πέτυχε ξανά δίχως να αγχωθεί κι ας ήταν πιο δύσκολο απ' όσο φάνηκε.

Επίσης, σ' αυτή την ιδιαίτερη σεζόν, μία σεζόν που ήταν περισσότερο ιδιαίτερη σε σχέση με την περυσινή αφού εκτός του covid-19, υπήρχε μεσούσης της περιόδου και το Κόπα Άφρικα, ο Ολυμπιακός κέρδισε κι άλλα πράγματα πέρα από τον διαφαινόμενο τίτλο του πρωταθλητή. Κι αυτό που κέρδισε ήταν ότι αρχίζει να προσθέτει νέα κομμάτια στο... παζλ του ρόστερ. Έγινε από το... πουθενά βασική μονάδα ο Αγκιμπού και οσονούπω «έρχεται» και ο Φαντιγκά. Ήρθε ο Τικίνιο που είναι 4 χρόνια μικρότερος από τον σπουδαίο Γιουσέφ και μετά την αρχική του ατυχία με τον τραυματισμό στην προετοιμασία επιβεβαιώνει ότι είναι ένας σπουδαίος στράικερ που έχει 3-4 καλά χρόνια μπροστά του. Επέστρεψε ο Μανωλάς. Αποκτήθηκε και ένας παίκτης ουσίας όπως ο Γκάρι. Ο Βρουσάι δείχνει έτοιμος να αναγεννηθεί και να καθιερωθεί σε νέο ρόλο. Αν μη τι άλλο να δοκιμάσει να καθιερωθεί.

Και εσχάτως μπήκε στη... ζωή μας ο Κίτσος ενώ περιμένουν στον... προθάλαμο ο Σουρλής και ο Τζολάκης. Υπάρχουν κι άλλα που ίσως ξεχνάω τώρα. Σας φαίνονται λίγα; Αν σας φαίνονται λίγα, θα επαναλάβω κάτι που έγραψα στην αρχή: μήπως να ψαχτείτε ξανά λίγο για τον τρόπο που βλέπετε τα πράγματα; Μήπως η θεώρησή σας δεν είναι η ενδεδειγμένη;

ΥΓ: Παρεμπιπτόντως, οι άνθρωποι που ζητούσαν απολύσεις και λύσεις συνεργασίας μετά την ήττα του μπασκετικού Ολυμπιακού από τον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ για την Α1 είναι οι ίδιοι που πανηγυρίζουν τώρα και λένε ότι τους κάνει περήφανους η ομάδα; Για ρίχτε καμιά ματιά κάτω στο timeline σας στο facebook μήπως βρείτε κανένα ποστ που σήμερα φαντάζει γελοίο. Άραγε αν τότε η διοίκηση άκουγε (ευτυχώς έχουν αντοχές όπως έχει αποδειχθεί πολλάκις) τις μπαρούφες στα κοινωνικά δίκτυα πως θα ήταν σήμερα η ομάδα;

Διαβάστε επίσης

Αλατοπίπερο και μερεμέτια

Αλατοπίπερο και μερεμέτια

Στην πραγματικότητα τα... μερεμέτια του νέου Ολυμπιακού έχουν ήδη αρχίσει και γίνονται ταυτόχρονα με το φινάλε της τρέχουσας σεζόν. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.