Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Χωρίς «πρέπει» βαθμών, με «πρέπει» να πείσουν

Χωρίς «πρέπει» βαθμών, με «πρέπει» να πείσουν
Τρίτη, 17 Μαΐου 2022 - 10:11
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Μπορεί να είναι εντελώς αδιάφορο βαθμολογικά για τον Ολυμπιακό (και ταυτόχρονα εντελώς αδιάφορο για την ΑΕΚ) αλλά προσωπικά περιμένω με ενδιαφέρον το αποψινό τελευταίο ματς της σεζόν για τους πρωταθλητές στο ΟΑΚΑ για την 10η και τελευταία αγωνιστική των πλέι οφ της Super League. Η αποστολή που ανακοίνωσε ο Πέδρο Μαρτίνς κάνει πιο ενδιαφέρον αυτό το ματς αφού το όνομα του αντιπάλου και μόνο δίνει πάντα μια ξεχωριστή σημασία.

Μπορεί σήμερα να γνωρίζουμε τα δεδομένα του αγώνα, ωστόσο όταν ο χρόνος περάσει θα μένει το (όποιο) σκορ. Βεβαίως ο Ολυμπιακός δεν πάει στο ΟΑΚΑ με κανένα «πρέπει» για το σκορ. Πάει ωστόσο με ένα σωρό παίκτες που έχουν το «πρέπει» του: να παίξω καλά και να δώσω αφορμή στον προπονητή να προβληματιστεί και να σκεφτεί αν πρέπει να ποντάρει πάνω μου πολύ για τη νέα σεζόν.

Ο Μπαγκαλιάνης, ο Φαντιγκά, ο Κανέ, ο Σουρλής, ο Κίτσος ή ο Βρουσάι είναι παίκτες που έχουν σημαντικό κίνητρο και όσοι απ' αυτούς αγωνιστούν (θα το μάθουμε λίγη ώρα πριν από τη σέντρα) θα κάνουν μεγάλη προσπάθεια για να μας επιβεβαιώσουν την πρώτη πολύ καλή γνώμη που έχουμε όλοι για 'κείνους. Κατά 99% όλοι όσοι αναφέρθηκαν θα είναι στο ρόστερ τη νέα σεζόν και θα πάρουν ευκαιρίες.

Πέρα από τα δείγματα των μικρότερων, είναι ξεκάθαρο ότι ο Ολυμπιακός θέλει να κερδίσει απόψε και να αφήσει μια τελευταία ωραία εικόνα στη σεζόν του. Θα ήταν καλό η ομάδα να έχει μια εικόνα ανάλογη με το ματς κόντρα στον Άρη στο Κλ.Βικελίδης που είχε φρεσκάδα και διάθεση και κέρδισε ενώ όλοι περίμεναν ότι θα χάσει αφού ο Άρης είχε τεράστιο κίνητρο.

Οι μάχες του Ολυμπιακού στη Euroleague με live streaming 21+ | Ρυθμιστής: ΕΕΕΠ | Κίνδυνος Εθισμού & Απώλειας Περιουσίας | ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε Υπεύθυνα.

ΥΓ: Άρχισε ήδη η... παρέλαση ονομάτων στα μεταγραφικά και ήταν αναμενόμενο ότι θα συμβεί. Θα επαναλάβω κάτι που έχω γράψει πολλάκις: ακούστε και διαβάστε τα πάντα, πιστέψτε μόνο ό,τι ανακοινώνεται από την ΠΑΕ Ολυμπιακός. Και για να είμαι πολύ εντάξει μαζί σας, να μην λαμβάνετε ως δεδομένα ΠΡΩΤΑ όσα γράφω εγώ, αν τύχει διαβάσετε κάπου κάτι δικό μου.

ΥΓ2: Μπήκαμε στη... μεγάλη εβδομάδα της ομάδας μπάσκετ. Το τζάμπολ στο final 4 του Βελιγραδίου απέχει ελάχιστα 24ωρα. Παίκτες, προπονητής και διοίκηση πρέπει να χαρούν γιατί πέτυχαν ήδη παραπάνω από τον αρχικό τους στόχο. Να το χαρούν και φυσικά να παλέψουν με όλες τις δυνάμεις για το καλύτερο δυνατό. Αν δεν το χαρούν ωστόσο δεν θα έχει την ίδια αξία.

Απολαύστε το μάγκες, σας αξίζει μετά από ένα τόσο μεγάλο και κοπιαστικό ταξίδι. Γιατί το ταξίδι γι' αυτό το final 4 δεν άρχισε στο ξεκίνημα της τρέχουσας σεζόν αλλά όταν είπαν «άντε γεια» στο περιβόητο ματς στο ΟΑΚΑ κόντρα στον Παναθηναϊκό και... μούτζωσαν την ελληνική μπασκετική πραγματικότητα μέχρι να αισθανθούν ότι βελτιώθηκε.

Διαβάστε επίσης

Το «δηλητήριο» το ήπιαν μόνοι τους

Το «δηλητήριο» το ήπιαν μόνοι τους

Προσπάθησε πολύς κόσμος, ο γνωστός κόσμος, να... δηλητηριάσει την ψυχή και το μυαλό των φίλων του Ολυμπιακό πριν από τη φιέστα για το 47ο πρωτάθλημα. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.