Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Τι λένε τα κομπιούτερ και οι αριθμοί

Τι λένε τα κομπιούτερ και οι αριθμοί
Τετάρτη, 18 Μαΐου 2022 - 12:12
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Λοιπόν τώρα που τελείωσε και κυριολεκτικά η σεζόν και το πρωτάθλημα, δεν θα σας γράψω καμία γνώμη. Θα γράψω δεδομένα, τι λένε τα κομπιούτερ και οι αριθμοί που τραγουδούσε και ο ΜΕΓΙΣΤΟΣ Δημήτρης Μητροπάνος.

Ο Ολυμπιακός κατέκτησε φέτος το 3ο του σερί πρωτάθλημα όντας στο +19β. από τον 2ο ΠΑΟΚ, στο +21β. από τον 3ο Άρη, στο +22β. από τον 4ο Παναθηναϊκό και στο +27β. από την 5η ΑΕΚ. Έχει την καλύτερη επίθεση με 62 γκολ, την καλύτερη άμυνα (μαζί με ΠΑΟ) με 26 και τον καλύτερο συντελεστή τερμάτων, +36.

Επίσης την τελευταία 3ετία που κατακτά το πρωτάθλημα, συνολικά η βαθμολογική του διαφορά με ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Παναθηναϊκό (τον Άρη δεν τον βάζω γιατί ποτέ δεν έβγαλε γλώσσα και παρότι ήταν καλύτερος από τους άλλους ήταν ταπεινός) είναι 63β. 79β. και 92β. αντίστοιχα!!! Ναι, τόσο... ανταγωνιστικοί ήταν όλοι τους με τον Ολυμπιακό. Και τόσο... αντικειμενικές απόψεις διαβάζετε δεξιά και αριστερά και επηρεάζεστε κιόλας! Οι άλλοι λοιπόν είναι... πετυχημένοι και ο Ολυμπιακός... αποτυχημένος. Έτσι σας γράφουν και σας λένε, αυτά διαβάζετε και ακούτε και μετά αναπαράγετε.

Αυτά λοιπόν είναι τα δεδομένα. Οι αριθμοί. Όχι άποψη δική μου. Γεγονότα. Όπως γεγονός είναι ότι ο Ολυμπιακός στην 4ετία του Πέδρο Μαρτίνς δεν έχει ηττηθεί από την ΑΕΚ. Η πιο πρόσφατη νίκη των κιτρινόμαυρων ήταν τη σεζόν 2017/18... Έκτοτε σε 15 ματς οι ερυθρόλευκοι έχουν 11 νίκες και 4 ισοπαλίες. Κι αυτά δεδομένα είναι, όχι άποψη. Πραγματικότητα. Όπως και ότι στην εποχή του Βαγγέλη Μαρινάκη οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί 34 φορές και ο Ολυμπιακός έχει 19 νίκες, 8 ήττες και 7 ισοπαλίες με τα γκολ να είναι 66-26. Κι αυτά δεδομένα, όχι γνώμη.

Η σεζόν ολοκληρώθηκε και άπαντες έφυγαν / φεύγουν γι' αυτό που έχουν μεγάλη ανάγκη. Ξεκούραση. Σωματική και πνευματική γιατί ήταν δύο πολύ δύσκολα χρόνια για την ομάδα όπως ήταν και για όλο τον κόσμο. Είναι απαραίτητο να... φορτίσουν οι «μπαταρίες» και να επιστρέψει η ομάδα στη δουλειά κεφάτη και ορεξάτη για μια ακόμα υπέροχη σεζόν. Είναι σημαντικό που έχει ο Ολυμπιακός αρκετό χρόνο για ξεκούραση και όχι... πετσοκομμένο όπως αρχικά ήταν το πρόγραμμα.

Αυτός ο γύρος που κερδήθηκε στα προκριματικά μπορεί ν' αποδειχθεί κομβικός. Όσον αφορά στη σεζόν που έρχεται, οι στόχοι είναι γνωστοί. Η κατάκτηση ενός ακόμα πρωταθλήματος και να γίνει προσπάθεια για κάτι πιο μεγάλο στην Ευρώπη. Η επιστροφή στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ είναι μεγάλος στόχος και πολύ σημαντικός.

ΥΓ: Ο Λουτσέσκου ζήτησε λέει συγνώμη από τον Γιοβάνοβιτς για τη συμπεριφορά του στη Λεωφόρο. Κάτι αντίστοιχο του περνάει από το μυαλό να κάνει με τον Ολυμπιακό; Ή δεν έχει λόγους, είναι τύπος και υπογραμμός; Δεν ξέρω, ρωτάω..

Οι μάχες του Ολυμπιακού στη Euroleague με live streaming 21+ | Ρυθμιστής: ΕΕΕΠ | Κίνδυνος Εθισμού & Απώλειας Περιουσίας | ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε Υπεύθυνα.

Διαβάστε επίσης

Το «δηλητήριο» το ήπιαν μόνοι τους

Το «δηλητήριο» το ήπιαν μόνοι τους

Προσπάθησε πολύς κόσμος, ο γνωστός κόσμος, να... δηλητηριάσει την ψυχή και το μυαλό των φίλων του Ολυμπιακό πριν από τη φιέστα για το 47ο πρωτάθλημα. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.