Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Οι μπαλαδόφατσες του φθινοπώρου και η ώρα της ομάδας μπάσκετ

Οι μπαλαδόφατσες του φθινοπώρου και η ώρα της ομάδας μπάσκετ
Πέμπτη, 19 Μαΐου 2022 - 10:47
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Στις 4 του περασμένου Νοέμβρη ο Ολυμπιακός υποδέχθηκε την Αϊντραχτ Φρανκφούρτης στο Γ. Καραϊσκάκης για τους ομίλους του Europa League. Προηγήθηκε μόλις στο 12' με τον Ελ Αραμπί, ισοφαρίστηκε στο 17' από τον Κάμαντα και ηττήθηκε 2-1 στο 90+2' με γκολ του Χάουγκε. Σ' εκείνο το ματς ο Ολυμπιακός είχε 54-46% κατοχή. Είχε 12 τελικές έναντι 5 των Γερμανών.

Είχε 409 σωστές πάσες και οι φιλοξενούμενοι 362. Γενικώς είχε καλή εικόνα αλλά ηττήθηκε. Και η ήττα του, όπως κι εκείνη που είχε προηγηθεί στη Γερμανία (σε όντως κακή εμφάνιση τότε) αλλά με τραγική εις βάρος του διαιτησία, συνοδεύτηκε από απαξιωτικά σχόλια από τις εγχώριες... μπαλαδόφατσες / opinion makers / αναλυτές / όλα τα αλέθω όλα τα μαχαιρώνω.

Γενικώς στην Ελλάδα παράγουμε περισσότερους ξερολητζήδες απ' όσους αντέχουμε να «καταναλώσουμε». «Φυτρώνουν» παντού, ακόμα κι εκεί που δεν τους... σπέρνεις. Όλοι έχουν μια γνώμη για τον Ολυμπιακό και μαζί με τη γνώμη τη βεβαιότητα ότι «έτσι είναι όπως τα λέω». Αυτή ακριβώς η βεβαιότητα (αδυνατούν να καταλάβουν ότι) ξεγυμνώνει την ασχετοσύνη τους.

Η Αϊντραχτ λοιπόν, αυτή η... κακή ομάδα που μας έλεγαν οι ξερολητζήδες το φθινόπωρο και τον χειμώνα, σήκωσε το Europa League χθες το βράδυ. Τόσο... κακή ήταν που έφτασε στο τρόπαιο. Βεβαίως τώρα θα έπρεπε να ακολουθήσουν, από τους ίδιους ανθρώπους, άρθα που να έλεγαν: σόρι είμαι άμπαλος που έλεγε / έγραφα τέτοιες μπαρούφες τότε. Αλλά, μάταια. Δεν θα το κάνει κανείς. Δε βαριέσαι, ποιός θυμάται βρε αδερφέ; Σήμερα θα γράφουν οι ίδιοι πόσο ωραία και οργανωμένη ομάδα είναι η Αϊντραχτ και θα... αναλύουν πως έφτασε στο τρόπαιο. Μπορεί και να... περιλάβουν με την αμείλικτη πένα τους και τη Ρέιντζερς που το έχασε, ποτέ δεν ξέρεις...

Αρκετά ωστόσο με τους αστείους, φτάνει η μεγάλη ώρα για την ομάδα μπάσκετ και τον ημιτελικό του φάιναλ φορ κόντρα στην Εφές. Το έχω γράψει πολλάκις, θα το γράψω ξανά: πρέπει πριν απ' όλα η ομάδα να απολαύσει τη συμμετοχή της. Μόνο αν αισθάνεται ωραία και δεν την... πνίγει το άγχος του «πρέπει», γιατί για τον Ολυμπιακό ΔΕΝ υπάρχει «πρέπει», θα κάνει το καλύτερο που μπορεί. Θα παίξει το μπάσκετ που ξέρει και θα είναι ο Ολυμπιακός που θαυμάσαμε φέτος. Το όλο σκηνικό είναι υπέροχο για να μείνει αξέχαστο αυτό το φάιναλ φορ με τη συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου να είναι στο πλευρό των Πειραιωτών.

ΥΓ: Αν στην ΕΠΟ ήταν πρόεδρος ο Σαρρής ή ο Γκιρτζίκης φαντάζεστε τι θα έγραφαν τα... αδέσμευτα δημοσιογραφικά αγόρια για όλα αυτά που συμβαίνουν ελάχιστα 24ωρα πριν από τη σέντρα του τελικού κυπέλλου και τις ανοργανοσιές; Μέχρι να... πέσει η Κυβέρνηση θα έγραφαν αλλά χθες ήταν Τετάρτη και σήμερα Πέμπτη.

Οι μάχες του Ολυμπιακού στη Euroleague με live streaming 21+ | Ρυθμιστής: ΕΕΕΠ | Κίνδυνος Εθισμού & Απώλειας Περιουσίας | ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε Υπεύθυνα.

Διαβάστε επίσης