Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ένας χρόνος Τικίνιο και τι λέει η λογική για φέτος

Ένας χρόνος Τικίνιο και τι λέει η λογική για φέτος
Πέμπτη, 26 Μαΐου 2022 - 09:44
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Πριν από ακριβώς έναν χρόνο ο Ολυμπιακός ολοκλήρωνε τη συμφωνία με τον Τικίνιο Σοάρες. Σε αντίθεση με αρκετούς, δεν θα πω τους περισσότερους, θεωρώ πολύ καλή την πρώτη σεζόν του Βραζιλιάνου φορ στους πρωταθλητές Ελλάδας. Κι αυτό γιατί υπάρχουν σοβαρά δικαιολογητικά για 'κείνον και όχι φτηνές δικαιολογίες. Μην ξεχνάμε ότι πέρυσι τέτοια εποχή, όταν ο πρωταθλητής συμφωνούσε με τον (σήμερα) 31χρονο φορ, εκείνος ήταν ελεύθερος. Και δεν ήταν ελεύθερος για μερικές μέρες ή εβδομάδες, αλλά για μήνες. Στην αρχή του 2020 είχε υπογράψει στην κινεζική, Tianjin Jinmen Tiger, αλλά ύστερα από λίγους μήνες το συμβόλαιό του λύθηκε λόγω πανδημίας και των μέτρων που πάρθηκαν και το κλείσιμο των συνόρων.

Ο Βραζιλιάνος λοιπόν ήρθε στον Πειραιά πριν από ένα χρόνο, Μάιο του 2021, μη έχοντας κανένα ματς εντός του έτους, ούτε προπονήσεις με ομάδα. Μόνο ατομικό έκανε. Επίσης, όταν άρχισε προετοιμασία με τον Ολυμπιακό και άρχισε να βρίσκει τον εαυτό του, ήρθε η ατυχία με τον τραυματισμό στον ώμο που τον έθεσε εκτός για περίπου δύο μήνες και ήταν λογικό να πάει πίσω. Αυτά είναι δεδομένα και όχι δικαιολογίες. Και φυσικά μην ξεχνάμε ότι είχε... μπροστά του να συναγωνιστεί έναν από τους κορυφαίους φορ που πάτησαν τα ελληνικά γήπεδα, τον Γιουσέφ Ελ Αραμπί. Δεν ξέρω τι μπορεί να φέρει το μέλλον.

Ακούγονται / γράφονται ουκ ολίγα για τον Τικίνιο στην Τουρκία για ενδιαφέρον ομάδων εκεί. Αυτό που ξέρω είναι ότι ο Βραζιλιάνος έχει δείξει τρομερή δέσμευση με τους Πειραιώτες και έχει συμβόλαιο ως το 2024. Τα 14 γκολ σε 2.400 λεπτά δεν είναι κακή συγκομιδή γι' αυτή την πρώτη του σεζόν σε νέα ομάδα και με όλα αυτά τα υψηλά εμπόδια.

Ο Τικίνιο που θα παραμείνει υγιής στην προετοιμασία και πλέον έχει έναν πολύ ενεργό χρόνο πίσω του με τον Ολυμπιακό (η λογική λέει ότι) θα είναι ακόμα καλύτερος φέτος και πιο αποτελεσματικός. Θα μπορέσει να βοηθήσει την ομάδα όπως φυσικά και να βοηθήσει η ομάδα εκείνον. Επαναλαμβάνω, για να μην παρεξηγηθώ, αυτά είναι τα δεδομένα και αυτά λέει η λογική. Σίγουρος δε μπορεί να είναι κανείς για τίποτα στο ποδόσφαιρο, όπως φυσικά και στη ζωή.

ΥΓ: Στην ΕΠΟ παραμένουν όλοι στις θέσεις τους; Όλοι αυτοί οι «κορυφαίοι» event managers. Μπράβο. Συγχαρητήρια. Θα είναι κρίμα να χάσουμε τέτοιους τελικούς υπερ-θέαμα. Τα έχουν όλα. Μάχες σώμα με σώμα, κυριολεκτικά. Λάμψη (από φωτιές), κυριολεκτικά. Αίμα (πέτρα) και άμμο, κυριολεκτικά. Και όλα αυτά χωρίς εφέ, ωμή πραγματικότητα. Μπράβο και πάλι μπράβο σε όλους.

ΥΓ2: Δημητρίου σήκωσέ το, το τιμημένο, δε μπορώ να περιμένω.

Οι μάχες του Ολυμπιακού σε Ελλάδα και Ευρώπη με live streaming 21+ και ενισχυμένες αποδόσεις | Ρυθμιστής: ΕΕΕΠ | Κίνδυνος Εθισμού & Απώλειας Περιουσίας | ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε Υπεύθυνα.

Διαβάστε επίσης