Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Η Μακάμπι, η Μπόντο Γκλιμτ και η «δικαίωση» του Ιωάννη

Η Μακάμπι, η Μπόντο Γκλιμτ και η «δικαίωση» του Ιωάννη
Δευτέρα, 18 Ιουλίου 2022 - 12:11
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Φτάσαμε λοιπόν στη... μεγάλη εβδομάδα. Την εβδομάδα που επιστρέφουν τα επίσημα ματς του Ολυμπιακού και κάνει ποδαρικό στη σεζόν 2022/23. Και τι ποδαρικό! Το ταξίδι στο Ισραήλ για το ματς με τη Μακάμπι Χάιφα θα είναι ζόρικο για χίλιους λόγους. Μιλήσαμε γι' αυτούς και στο χθεσινό blog με βάση και την φρέσκια εικόνα των Ισραηλινών στον τελικό του σούπερ καπ κόντρα στη Μπερ Σεβά. Πέρα από την αξία της ως ομάδα και τη μαχητικότητά της Μακάμπι, εμπόδιο και μάλιστα μεγάλο θα είναι και οι καιρικές συνθήκες με την αδιανόητη υγρασία.

Ωστόσο ο Ολυμπιακός θα πρέπει να βρει τις λύσεις για όλα αυτά. Θα πρέπει να πάει στο Ισραήλ με τη λογική της μάχης δίχως έλεος. Για έναν ποδοσφαιρικό πόλεμο που σημασία έχει η πρόκριση και όχι ο εντυπωσιασμός. Τα καλοκαιρινά προκριματικά είναι πάντα πολύ περίεργες ιστορίες και κρύβουν κινδύνους που δεν είναι πάντα ορατοί διά γυμνού οφθαλμού.

Π.χ. πέρυσι η Μπόντο Γκλιμτ που είναι στο Νο94 της ΟΥΕΦΑ έφτασε ως τα προημιτελικά του Conference (ναι, εκεί που πήγε και ο ΠΑΟΚ και... χάλασε κόσμο για την τάχα μου σπουδαία επιτυχία ενώ οι Νορβηγοί που είχαν κερδίσει και κοτζάμ Ρόμα στο πρώτο ματς με 2-1, το πήραν πιο cool) ίδρωσε για να αποκλείσει την άσημη Κλάκσβικ από τα Νησιά Φερόε. Γνώρισε βαριά ήττα με 3-1 στον επαναληπτικό και προκρίθηκε με ένα γκολ διαφορά και συνολικό σκορ 4-3. Απαιτείται η μέγιστη δυνατή προσοχή λοιπόν και γενικός συναγερμός για να πάνε όλα καλά και στο Ισραήλ και στον επαναληπτικό στο Γ. Καραϊσκάκης.

ΥΓ: Δικαιώθηκε λέει ο Παπαπέτρου με την επιλογή του Παναθηναϊκού και το δείχνουν τα στατιστικά του. Μιλάμε για 9π. - 10,9π. - 12,1π. - 12π. μέσο όρο πόντων ανά σεζόν από τις 4 που έμεινε στους πράσινους με τον ίδιο να παίζει 30 λεπτά ανά ματς και τον ίδιο να έχει βαφτιστεί ηγέτης και να παίρνει πολλές επιθέσεις. Και κατέκτησε λέει και τρία πρωταθλήματα και δύο κύπελλα. Όλα αυτά με τον Ολυμπιακό απόντα. Το 2019 το πρωτάθλημα το κατέκτησε απέναντι στον Προμηθέα στον τελικό, το 2020 δόθηκε στον ΠΑΟ στα χαρτιά, λόγω covid-19 με βάση την κατάταξη της κανονικής διάρκειας και πέρυσι απέναντι στο Λαύριο.

Και φέτος που συνάντησε ξανά τον Ολυμπιακό ήρθε... σκούπα. Όσο για την Ευρωλίγκα, ούτε λόγος. Περίγελος κατάντησε ο Παναθηναϊκός κι αν είχε Α2 της Ευρωλίγκας θα είχε υποβιβαστεί. Αλλά κατά τα άλλα ο Παπαπέτρου δικαιώθηκε με την επιλογή να πάει στους πράσινους. Κι από την πολλή δικαίωση την κοπάνησε (όχι για Μπαρτσελόνα, Ρεάλ ή κάποιο άλλο top brand) για την Παρτιζάν. Ούτε να γελάσει πια κανείς...

Οι μάχες του Ολυμπιακού σε Ελλάδα και Ευρώπη με live streaming 21+ και ενισχυμένες αποδόσεις | Ρυθμιστής: ΕΕΕΠ | Κίνδυνος Εθισμού & Απώλειας Περιουσίας | ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε Υπεύθυνα.

Διαβάστε επίσης

Αυτό που μετράει

Αυτό που μετράει

Γράφει για την πρώτη ευρωπαϊκή μάχη του Ολυμπιακού, ο Σπύρος Γρομητσάρης!