Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Να γίνει πιο εύστοχος να μη μπορεί να τον ζημιώσει ΚΑΝΕΙΣ

Να γίνει πιο εύστοχος να μη μπορεί να τον ζημιώσει ΚΑΝΕΙΣ
Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου 2022 - 10:30
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Στη Λιβαδειά ο Ολυμπιακός έκανε μία από τις πιο πλούσιες, δημιουργικά, εμφανίσεις του φέτος αλλά δεν έκανε μία από τις πλέον αποτελεσματικές και εύστοχες, επιθετικά, εμφανίσεις του. Κοινώς, ο Ολυμπιακός δημιουργούσε αλλά ο Ολυμπιακός δεν σκόραρε όσο έπρεπε ξανά. Συνέβη και στη Λεωφόρο κόντρα στον Παναθηναϊκό αυτό και συνέβη και στη Λιβαδειά.

Είναι πολύ θετικό ότι τελευταία έχουν σφίξει όλα τα... μπουλόνια και τα... παξιμάδια της ερυθρόλευκης μηχανής, απειλείται λιγότερο και παράλληλα οι αντίπαλοί του σκοράρουν λιγότερο. Ωστόσο είναι ένα θέμα ότι δημιουργούνται πολλές και σημαντικές ευκαιρίες αλλά οι περισσότερες εξ' αυτών, παρότι είναι σημαντικές, χάνονται. Και όσο ένα ματς μένει... ζωντανό για τον αντίπαλο, δηλαδή στο ένα γκολ διαφορά, τόσο υπάρχει η πιθανότητα να... στραβώσει με μια στραβοκλοτσιά του αντιπάλου. Μπάλα είναι και τίποτα δεν αποκλείεται.

Μα, θα αναρωτηθεί κανείς, είναι δυνατόν να... γκρινιάζεις μετά από τέτοιες εμφανίσεις; Δεν είναι γκρίνια, επισήμανση ενός θέματος που πρέπει να λύσει η ομάδα είναι για της στοιχίζει. Στη Λεωφόρο αν γίνονταν γκολ έστω άλλη μία από τις σημαντικές ευκαιρίες που δημιούργησε ο Ολυμπιακός, δεν θα υπήρχε θέμα παρά το πέναλτι-δώρο που πήρε ο Παναθηναϊκός στο φινάλε. Θα ήταν απλά η μείωση του σκορ και δεν θα μπορούσε να τον βλάψει ούτε ο Δανός διαιτητής ούτε η «εξυγίανση» που συνεχίζει να βιώνει το ελληνικό ποδόσφαιρο...

Είναι σημαντικό λοιπόν, για να κλείσουμε όπως πρέπει, δηλαδή θετικά, που αργά και σταθερά βλέπουμε την ομάδα να αρχίζει να λειτουργεί καλύτερα δημιουργικά αφού απλώνεται στο χορτάρι η τεράστια κλάση των Χάμες, Ινμπόμ και Μπιέλ και φυσικά ακολουθούν όλοι οι υπόλοιποι. Είναι εξίσου σημαντικό ότι και πίσω η ομάδα λειτουργεί πολύ καλύτερα και «δίνει» λιγότερα πράγματα στον αντίπαλο που καταλαβαίνει ότι δεν θα... βολτάρει ανενόχλητος στην περιοχή του Πασχαλάκη (ή του Τζολάκη).

ΥΓ: Στη Λιβαδειά έλαμψαν ξανά οι απίστευτα ποιοτικοί παίκτες του Ολυμπιακού αλλά το μοναδικό γκολ το έβαλε ο λιγότερο (ή ένας από τους λιγότερο) ποιοτικός, ο Θανάσης Ανδρούτσος. Ένα παιδί που έχει βιώσει τρομέρα σκαμπανεβάσματα φέτος αφού τη μία έδειχνε να είναι εντελώς εκτός πλάνων και υπό αποχώρηση και τώρα έγινε πρωταγωνιστής μιας σημαντικής νίκης. Κάποια στιγμή θα πρέπει να εισπράξουν χειροκροτήματα και οι τίμιοι εργάτες της ομάδας και όχι μόνο οι πολλοί αρτίστες. Ένα χειροκρότημα που έχει δοθεί απλόχερα ήδη ακόμα και σε παίκτες που δεν έχουν προσφέρει το παραμικρό ως τώρα, μόνο και μόνο λόγω του λαμπερού τους βιογραφικού... Αδικία δεν είναι;

ΥΓ2: Όχι μόνο δεξί μπακ αλλά και αριστερό μπακ πια ο Βρουσάι. Αν ο Μάριος το δει και το αντιμετωπίσει θετικά όλο αυτό, με το να παίζει στην άμυνα, θα κάνει σπουδαία πράγματα και δεν θα βγαίνει από την 11άδα του Ολυμπιακού.

Οι μάχες του Ολυμπιακού σε Ελλάδα και Ευρώπη με live streaming 21+ και ενισχυμένες αποδόσεις | Ρυθμιστής: ΕΕΕΠ | Κίνδυνος Εθισμού & Απώλειας Περιουσίας | ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε Υπεύθυνα.

Διαβάστε επίσης

Αλίμονο αν έπρεπε να...

Αλίμονο αν έπρεπε να...

«Στα ντέρμπι δε μπορούν να γίνουν προγνωστικά», είναι μία από τις πλέον δημοφιλείς ποδοσφαιρικές κλισεδούρες. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.