Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Όχι συγνώμες, τα βασικά μας πίσω

Όχι συγνώμες, τα βασικά μας πίσω
Παρασκευή, 23 Δεκεμβρίου 2022 - 13:05
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Μίτσελ και παίκτες μίλησαν στο Ρέντη μετά την ισοπαλία σοκ με τον ΠΑΣ στα Γιάννενα. Σοκ και ανώμαλη προσγείωση να πω εγώ γιατί επί αρκετό καιρό τελευταία τόσο ο προπονητής όσο και οι παίκτες έκαναν λόγο για την πολλή και καλή δουλειά που έκαναν στη mid season προετοιμασία τους στην Ισπανία και υπόσχονταν πως θα δώσουν ό,τι έχουν και δεν έχουν για να καταφέρουν τη μεγάλη ανατροπή στο πρωτάθλημα.

Προσωπικά, πια, μου φαίνονται πολύ αδιάφορα, παγερά αδιάφορα, όλα αυτά. Και το τι είπε ο Μίτσελ στους παίκτες στο Ρέντη και τι απάντησαν εκείνοι. Κι αυτό γιατί τα λόγια που είπαν τα έχουμε (ξανα)ακούσει φέτος. Ξανά και ξανά. Και μετά τα έργα είναι διαφορετικά. Έγραφα και πρόσφατα ότι πλέον προπονητής και παίκτες πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη τους. Και ευθύνη δεν είναι απλά ένα: συγνώμη.

Τι να την κάνει τη συγνώμη ένας άνθρωπος που αγαπάει την ομάδα και στενοχωριέται πραγματικά όταν βλέπει ημίχρονα σαν και το δεύτερο στους Ζωσιμάδες; Τι να την κάνει τη συγνώμη ένας άνθρωπος που πληρώνει αδρά και παρέχει τα πάντα σε όλους για να δουλεύουν έχοντας τις καλύτερες συνθήκες και εισπράττει αυτά τα αποτελέσματα; Δε θέλει κανείς συγνώμες, πράξεις θέλουν όλοι. Τα αποτελέσματα που αρμόζουν σ' αυτό το τεράστιο μπάτζετ με τις απεριόριστες δυνατότητες. Και μην πει κανείς «μα χρειάζεται καλύτερος παίκτης στην τάδε ή τη δείνα θέση».

Ο ΠΑΣ δηλαδή πόσο καλύτερους παίκτες έχει από τον Ολυμπιακό; Ή πόσο καλύτερους είχε ο Ατρόμητος που έμοιαζε... Μπαρτσελόνα στο α' ημίχρονο του Καραϊσκάκη; Πόσο δύσκολο είναι δηλαδή αυτό το ρόστερ του Ολυμπιακού, που προφανώς μπορεί να γίνει στοχευμένα καλύτερο, να κάνει τα βασικά. Τα βασικά είναι πια που ψάχνουμε όλοι, όχι κάτι σούπερ. Βασικό είναι να σκοράρεις όταν βρίσκεσαι με καλές προϋποθέσεις απέναντι στον αντίπαλο τερματοφύλακα. Βασικό είναι να αμύνεσαι, από τον φορ μέχρι τον τερματοφύλακα, στοιχειωδώς σοβαρά και να μην κάνεις... χορηγίες γκολ. Πόσο δύσκολο είναι να κάνεις τα βασικά πια; Πόσο δύσκολο είναι ένας καλοπληρωμένος επαγγελματίας να κάνει αυτά που έμαθε στο ποδόσφαιρο όταν ήταν παιδάκι;

Σόρι κιόλας αλλά αρκετά με συγνώμες, «θα προσπαθήσουμε», «θα δουλέψουμε», θα, θα θα. Τα θα είναι συνήθως για τους πολιτικούς, όχι για το ποδόσφαιρο. Το ποδόσφαιρο απαιτεί έργα στο γήπεδο. Ο Ολυμπιακός πρέπει να γίνει ξανά Ολυμπιακός. Και για μένα, πολύ κόντρα στο... ρεύμα, Ολυμπιακός σημαίνει ξέρω να κερδίζω έστω και χωρίς να εντυπωσιάζω. Όπως ήταν πέρυσι που τέτοια εποχή έκανε ήδη πλάνο φιέστας για τον τίτλο γιατί ουσιαστικά τον είχε... καθαρίσει. Και τώρα συζητάμε, ατενίζοντας από την 4η (!!!) θέση, για το πως θα επιτευχθεί το περίπου αδύνατο, η... επιστροφή από το -12β.

Οι μάχες του Ολυμπιακού σε Ελλάδα και Ευρώπη με live streaming 21+ και ενισχυμένες αποδόσεις | Ρυθμιστής: ΕΕΕΠ | Κίνδυνος Εθισμού & Απώλειας Περιουσίας | ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε Υπεύθυνα.

Διαβάστε επίσης

Το μεγαλύτερο κρίμα είναι ότι...

Το μεγαλύτερο κρίμα είναι ότι...

Στο ποδόσφαιρο, όπως και στη ζωή, κανείς δεν έχει συμβόλαιο με την επιτυχία. Ούτε ο Ολυμπιακός λοιπόν είναι υποχρεωμένος να κερδίζει τίτλους κάθε χρονιά. Blogάρει ο Σπύρος Γρομητσάρης.

Να λυθούν τα... x files

Να λυθούν τα... x files

Δεν είναι τόσο φουσκωμένο το «εγώ» μου για να με νοιάζει να πω: εγώ τα έλεγα. Γράφει στο σημερινό του blog, ο Σπύρος Γρομητσάρης.