Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ας γίνει (επιτέλους) η σωστή... επανάσταση

Ας γίνει (επιτέλους) η σωστή... επανάσταση
Τετάρτη, 28 Δεκεμβρίου 2022 - 13:11
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Διαβάζοντας τις δηλώσεις του Μίτσελ εν όψει του αγώνα του Ολυμπιακού με τον Αστέρα θυμήθηκα πράγματα που «συζητούσαμε» εδώ μαζί τις προηγούμενες μέρες. «Το δίδαγμα είναι ότι πρέπει να κοιτάξουμε αμέσως το επόμενο παιχνίδι μας, να σταματήσουμε να μιλάμε και να αρχίσουμε να κάνουμε πράξεις όσα έχουμε πει. Πρέπει να είμαστε καλύτεροι από τους αντιπάλους μας, με όλο τον σεβασμό προς κάθε αντίπαλο που αντιμετωπίζουμε. Είμαστε ο Ολυμπιακός, πρέπει να είμαστε πιο καταιγιστικοί, πιο αποτελεσματικοί για να παίρνουμε νίκες», είπε χαρακτηριστικά ο προπονητής του Ολυμπιακού. Ακριβώς αυτό. Ούτε λόγια, ούτε συγνώμες, πράξεις και νίκες. Μόνο αυτό ζητάνε όλοι από την ομάδα.

Επίσης ο Μίτσελ είπε ότι πρέπει να σταματήσουν οι δικαιολογίες (καιρός ήταν να τα... ακούνε διαρκώς οι προηγούμενοι) και να αναλογιστεί ο καθένας που είναι τώρα στην ομάδα τι κάνει λάθος. Και για το φινάλε «πέταξε» και μια πολύ δυνατή ατάκα, περί επανάστασης. Όπως είπε δεν πρέπει να γίνουν επαναστάσεις στα αγωνιστικά πλάνα, δηλαδή να μην περιμένουμε πολλές αλλαγές, αλλά επαναστάσεις ατομικές. Πλέον λοιπόν αναμένεται με ενδιαφέρον η αντίδραση της ομάδας. Αυτά τα έργα και όχι τα λόγια.

Το ματς με τον Αστέρα Τρίπολης πρέπει να είναι η αρχή της... επανάστασης. Η αρχή, όχι και το τέλος μαζί.

Ο Ολυμπιακός είναι υποχρεωμένος να διεκδικήσει ό,τι μπορεί στο πρωτάθλημα μέχρι τέλους. Ιδανικά να διεκδικήσει τον τίτλο. Αλλιώς να τερματίσει 2ος και να πάρει το ευρωπαϊκό εισιτήριο που δίνει. Ωστόσο η ομάδα οφείλει να έχει κατά νου μόνο τον τίτλο κι ας μοιάζει περίπου αδύνατο αυτό. Στο φινάλε της σεζόν προπονητής και παίκτες πρέπει να τα έχουν... καλά, πριν απ' όλα, με τους εαυτούς τους. Να είναι βέβαιοι πως έκαναν το καλύτερο που μπορούσαν. Κι αν αυτό δεν είναι αρκετό, θα γίνει πιο εύκολα αποδεκτό απ' όλους.

Αντιθέτως, δε μπορεί να γίνει αποδεκτή επανάληψη εμφανίσεων και νοοτροπιών σαν κι αυτή που υπήρχε στο β' ημίχρονο με τον ΠΑΣ ή το α' ημίχρονο με τον Ατρόμητο. Και φυσικά άλλα ματς που προηγήθηκαν πριν από τη διακοπή για το Μουντιάλ. Στην πραγματικότητα μόνο στη Λεωφόρο είδαμε τον αληθινό Ολυμπιακό, αυτόν που πρέπει να εμφανίζεται στο χορτάρι. Πριν και μετά απ' αυτό υπήρχαν σχεδόν πάντα λόγοι προβληματισμού και πικρίας. Ας πατηθεί επιτέλους το κουμπί της επανεκκίνησης και ας κρατηθεί έτσι μέχρι τέλους ώστε ο κόσμος αλλά και ο άνθρωπος που πληρώνει πανάκριβα αυτή την ομάδα να «εισπράξουν» την εικόνα και τα αποτελέσματα που πρέπει.

Οι μάχες του Ολυμπιακού σε Ελλάδα και Ευρώπη με live streaming 21+ και ενισχυμένες αποδόσεις | Ρυθμιστής: ΕΕΕΠ | Κίνδυνος Εθισμού & Απώλειας Περιουσίας | ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε Υπεύθυνα.

Διαβάστε επίσης

Τα «εγκλήματα» σε Λεωφόρο και Γιάννενα

Τα «εγκλήματα» σε Λεωφόρο και Γιάννενα

Χαίρεστε για το 5-0 του Ολυμπιακού επί του Αστέρα; Εγώ επειδή γουστάρω να είμαι πάντα ειλικρινής μαζί σας, σας λέω με ευθύτητα: όχι. Blogάρει ο Σπύρος Γρομητσάρης.