Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Άλλοι χάνουν και άλλοι κερδίζουν από τη Δεκελείας...

Άλλοι χάνουν και άλλοι κερδίζουν από τη Δεκελείας...
Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου 2023 - 15:07
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

«Τελικά χάνουν πριν καν τη Δεκελείας», είδα σε εξώφυλλο σήμερα. Ένα εξώφυλλο στο οποίο υπήρχε η πρόθεση να αποθεωθεί η δυναμική του νέου γηπέδου της ΑΕΚ. 1) Προφανώς και ένα νέο γήπεδο δίνει δυναμική σε μία ομάδα αλλά δεν παίζει μόνο του μπάλα, θυμηθείτε τι συνέβη στο πρόσφατο παρελθόν με την ΑΕΛ. 2) Είναι πολύ μικρό ακόμα το δείγμα και καλό θα είναι να είναι κάποιοι αρκετά συγκρατημένοι γιατί σε λίγο μπορεί να χρειαστεί να εφεύρουν δικαιολογίες.

Εξάλλου (τι ειρωνεία αλήθεια!) σαν σήμερα τον Ιανουάριο του 2002 ο Ολυμπιακός φιλοξενούνταν από την ΑΕΚ στο Γ.Καραϊσκάκης και θριάμβευε με 2-1 σ' ένα ματς που είχε παίξει καθοριστικό ρόλο στην κατάκτηση (και) εκείνου του τίτλου. Τι αναμνήσεις αλήθεια έχω απ' αυτό το ματς. Ήμουν στο γήπεδο, ως αδειούχος από τον στρατό αφού υπηρετούσα τη στρατιωτική μου θητεία εκείνη την περίοδο. Θυμάμαι το κρύο, το γεμάτο λάσπη άθλιο τερέν. Θυμάμαι και την ΑΕΚ να προηγείται δύο φορές αλλά τον Ολυμπιακό να... χορεύει στη λάσπη και να την πατάει αγωνιστικά. Θυμάμαι τον Γεωργέα να αδυνατεί να κόψει έστω και μία φορά τον Τζόρτζεβιτς.

Τότε ακόμα δεν είχε αρχίσει τις «φοβερές» καταθέσεις ο Νικόλας. «Δε γίνεται να έρθει ένα σκορ 3-0 δίχως να είναι πιασμένοι και οι μεν και οι δε», κατέθεσε πριν από λίγα χρόνια ο Νικόλας για άλλη υπόθεση. Πάλι καλά που σ' εκείνο το ματς στη Νέα Φιλαδέλφεια ο Ολυμπιακός είχε νικήσει με 3-2, δεν είναι να... μπλέκεις μ' αυτά. Για να επιστρέψω στα σοβαρά, συμφωνώ ότι ένα γήπεδο δίνει άλλη δυναμική σε μία ομάδα αλλά δεν τα κάνουν όλα το χορτάρι και οι κερκίδες. Πρέπει να έχεις και καλή ομάδα. Η φετινή ΑΕΚ είναι καλή ομάδα, όχι εξωγήινη, αλλά χρειάστηκε να σφυρίξει λήξη ο Σιδηρόπουλος στο ματς με τον Ατρόμητο δίχως καν να προλάβει να τσεκάρει το VAR πιθανό πέναλτι υπέρ της ομάδας του Περιστερίου που θα στερούσε από την ΑΕΚ το απόλυτο (10-0) νικών που έχει ως τώρα στο νέο γήπεδο.

Σεμνά λοιπόν γιατί ακόμα υπάρχει δρόμος μπροστά. Σεμνά γιατί δεν έχει έρθει ακόμα ο Ολυμπιακός. Και θα έρθει σίγουρα δύο φορές ως το φινάλε της τρέχουσας σεζόν... Και μπορεί να... κερδίσει από τη Δεκελείας.
ΥΓ: Στον μπασκετικό Παναθηναϊκό πάντα φταίει ο προπονητής και οι παίκτες, ποτέ εκείνοι που τους επιλέγουν, όλοι το ξέρουν αυτό.

ΥΓ2: Μακάρι η επιθυμία της ομάδας μπάσκετ του Θρύλου να εισακουστεί και να είναι όλο το ΣΕΦ κατακόκκινο.

Οι μάχες του Ολυμπιακού σε Ελλάδα και Ευρώπη με live streaming 21+ και ενισχυμένες αποδόσεις | Ρυθμιστής: ΕΕΕΠ | Κίνδυνος Εθισμού & Απώλειας Περιουσίας | ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε Υπεύθυνα.

Διαβάστε επίσης