Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Το πιο σημαντικό 10άρι για τον Ολυμπιακό είναι...

Το πιο σημαντικό 10άρι για τον Ολυμπιακό είναι...
Κυριακή, 22 Ιανουαρίου 2023 - 13:55
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Με Χάμες, Φορτούνη και Μπιέλ στην 11άδα; Ή μήπως με Μασούρα ή Γκάρι; Ή και Μασούρα και Γκάρι; Πολύς κόσμος αναρωτιέται τι θα δει από τον Μίτσελ στην 11άδα το βράδυ της Κυριακής στο Περιστέρι κόντρα στον Άτρόμητο (22/1 - 20.30). Η 19η αγωνιστική είναι μία ακόμα κομβική αγωνιστική στη μάχη του τίτλου. Ο Ολυμπιακός δοκιμάζεται στο Περιστέρι, η ΑΕΚ στη Νέαπολη από τον Ιωνικό και ο Παναθηναϊκός φιλοξενεί τον ΠΑΟΚ. Καταλαβαίνει κανείς λοιπόν ότι παίζονται πολλά και ότι η 4άδα που προπορεύεται στη βαθμολογία έχει δύσκολες αποστολές.

Για τον Ολυμπιακό ωστόσο, που είναι και το θέμα μας, το μοναδικό 10άρι που έχει ανάγκη είναι το εξής: θέλει να πάρει άριστα 10 σε σοβαρότητα, συγκέντρωση και πάθος στο Περιστέρι. Είτε παίξουν και τα τρία 10άρι είτε κανένα. Το ζήτημα είναι όσοι επιλεγούν από τον Μίτσελ και μπουν στο γήπεδο να έχουν τη σωστή νοοτροπία. Δε λέω, μην παρεξηγηθώ, ότι δεν παίζει ρόλο η στρατηγική, αλίμονο. Λέω πως ακόμα και η καλύτερη στρατηγική μοιάζει λάθος αν οι παίκτες που μπαίνουν στο γήπεδο έχουν λάθος νοοτροπία και μειωμένα τα στοιχεία της σοβαρότητας, συγκέντρωσης και διάθεσης.

Σε αντίθεση με τους περισσότερους εξάλλου, «χρεώνω» πολύ τους παίκτες του Ολυμπιακού μεμωνομένα για ό,τι έχει συμβεί ως τώρα στη σεζόν. Κάνοντας κανείς ένα γρήγορο φλας μπακ, σοκάρεται ενθυμούμενος τι χαζά γκολ έχει δεχθεί από μέτριες ομάδες και τι χαμένες ευκαιρίες έχασαν οι ακριβοπληρωμένοι παίκτες του στην επίθεση με συνέπεια να χαθούν πολλοί και πολύτιμοι βαθμοί. Ας είναι, ανήκουν στο παρελθόν αυτά και το σημαντικό είναι να μην τα ξαναδούμε, ειδικά τα χαζά γκολ.

ΥΓ: Αναμφίβολα περιμένουμε όλοι με μεγάλο ενδιαφέρον τα δείγματα γραφής του Ραμόν. Ο Βραζιλιάνος ήρθε στον Ολυμπιακό με καλές συστάσεις. Καλύτερες όλων αποτελεί το ενδιαφέρον σημαντικών ευρωπαϊκών ομάδων για 'κείνον. Επί ένα με ενάμιση χρόνο τον έβλεπαν ουκ ολίγες. Και όταν στη λίστα αυτών που τον παρακολουθούσαν ανήκουν Πόρτο και Μπενφίκα, δηλαδή ομάδες που είναι μπροστά σε θέματα σκάουτινγκ, καταλαβαίνει κανείς ότι υπάρχει κάτι καλό εδώ ως «υλικό». Σωστή επεξεργασία χρειάζεται και ο Ολυμπιακός έχει αποδείξει πολλάκις ότι μπορεί να κάνει σωστή επεξεργασία.

ΥΓ2: Μοιάζει λεπτομέρεια αλλά δεν είναι η αφιέρωση που έκαναν όλοι στην ομάδα μπάσκετ της σπουδαίας νίκης επί της Ρεάλ Μαδρίτης στον Χρήστο Μπαφέ. Δε χρειάζονται άλλα σχόλια. Το μόνο που χρειάζεται, όλοι μας, να σκεφτόμαστε που και που και τους άλλους εκτός από τον εαυτό μας και το τι θέλουμε κάθε φορά.

Οι μάχες του Ολυμπιακού σε Ελλάδα και Ευρώπη με live streaming 21+ και ενισχυμένες αποδόσεις | Ρυθμιστής: ΕΕΕΠ | Κίνδυνος Εθισμού & Απώλειας Περιουσίας | ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε Υπεύθυνα.

Διαβάστε επίσης